Στο ψευδοδικαστήριο των Κατεχομένων οι τρεις Αστυνομικοί της τροχαίας


«Εδώ είναι χωριστό κράτος», δήλωσε ο Έρογλου

Ενώπιον ψευδοστρατοδικείου προσάγονται οι τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λευκωσίας, οι οποίοι απήχθησαν προχθές το μεσημέρι από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ καταδίωκαν ημιφορτηγό με πινακίδες του ψευδοκράτους, σε περιοχή της Λουρουτζίνας, στη νεκρή ζώνη.

Οι τρεις Ε/κ αστυνομικοί, Αντώνης Αντωνίου, Σάββας Σάββα και Χριστόδουλος Αναστασίου, που απήχησαν χθες από τις κατοχικές περιοχές στην νεκρή ζώνη στην περιοχή Δαλιού αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν την κατοχή όπλων, πυρομαχικών, την πρόκληση σωματικής βλάβης, την είσοδο σε «στρατιωτική» περιοχή και την είσοδο στα κατεχόμενα χωρίς «άδεια».

Στο «δικαστήριο» όπου προσήχθησαν χθες αναφέρθηκε πως στην κατοχή των τριών αστυνομικών βρέθηκαν όπλα και σφαίρες ενώ αυτά και το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα «κατασχέθηκαν» ως τεκμήρια. Ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου παρατέθηκαν τα γεγονότα και αποφασίστηκε η παραπομπή των τριών αστυνομικών αύριο σε ψευτοστρατοδικείο.

Σε κινητοποίηση έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας, ενώ η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη για απελευθέρωση των τριών αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τ/κ, βοσκός στο επάγγελμα, φέρεται να είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών και πληροφοριοδότης των κατοχικών αρχών.

Εξάλλου, σε Τ/κ, που καταζητείται από την κυπριακή Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών, ανήκει το ημιφορτηγό, το οποίο είχαν επιχειρήσει να ανακόψουν οι τρεις απαχθέντες αστυνομικοί στη νεκρή ζώνη κοντά στη Λουρουτζίνα. Την συγκεκριμένη στιγμή, το όχημα οδηγούσε ο γιος του καταζητούμενου και εκτιμάται ότι γι’ αυτό τον λόγο ο νεαρός επιχείρησε να διαφύγει και δεν σταμάτησε στο σήμα των μελών της Τροχαίας.

Ειρωνεία και προπαγάνδα από τον Τ/κ τύπο

Τα σημερινά τ/κ φύλλα αναφέρονται στην προσαγωγή σε ψευδοδικαστήριο των τριών αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι απήχθηκαν προχθές από τους Τούρκους ενώ καταδίωκαν έναν Τ/κ. Οι εφημερίδες δημοσιεύουν φωτογραφίες των αστυνομικών οι οποίοι οδηγούνται στο ψευδοδικαστήριο με χειροπέδες. Όπως αναφέρεται, σε εθελοντική κατάθεση παραδέχτηκαν την κατηγορία. Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την κράτηση των αστυνομικών για μια μέρα, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το ψευδοδικαστήριο.

Αναφερόμενος στην παράνομη σύλληψη των αστυνομικών ο Τ/κ ηγέτης Νετρβίς Έρογλου υπενθύμισε στην «ε/κ διοίκηση» , όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, ότι το ψευδοκράτος είναι χωριστό κράτος.

«Παραβίασαν στρατιωτική περιοχή, εισήλθαν σε τουρκική περιοχή οπλισμένοι και επί πλέον στα εδάφη μας προσπάθησαν να χτυπήσουν ανθρώπους μας. Εδώ είναι ένα κράτος δικαίου και είναι χωριστό από το Νότο. Είναι φυσικό να προσαχθεί στη δικαιοσύνη μας ο οποιοσδήποτε παραβιάσει την στρατιωτική περιοχή και εισέλθει στα εδάφη μας, ακόμη και αν είναι αστυνομία του Νότου», ισχυρίστηκε ο κ. Ερογλου.

alieutis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s