Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να μην βγουν οι λίστες στην επιφάνεια; Αλλαγή στάσης Βενιζέλου: «Θα ψηφίσουμε τα μέτρα υπό προϋποθέσεις»!


http://wp.me/pWOiz-ChX

Υπό διάλυση το ΠΑΣΟΚ κάτω από το βάρος των συγκαλύψεων και των αποχωρήσεων Ραγκούση και την άτυπη, ακόμη, αποχώρηση Λοβέρδου.

Οι σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού του Ε. Βενιζέλου είναι μήπως αναγκαστεί να ρίξει την κυβέρνηση μη ψηφίζοντας τα μέτρα τελικά για να μην βγουν τα ονόματα που περιέχονται στις καυτές λίστες… Ήδη με την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Λεωνίδα Τζανή, που το όνομά του φέρεται να υπήρχε στην λίστα των 36, τα πράγματα σοβαρεύουν πάρα πολύ. Κανείς δεν θα μπορέσει να ελέγξει το τί θα συμβεί και πόσες βρωμιές θα βγουν στην επιφάνεια αν επιμείνουν οι εισαγγελείς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί…

Έτσι λοιπόν εξηγείται και η μετατόπιση της θέσης Βενιζέλου σχετικά με τα μέτρα, που τώρα δηλώνει ότι θα τα ψηφίσει με προϋποθέσεις.

Δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

«Αν και οι τρεις αρχηγοί συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς άξονες μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις σε συζητήσεις που γίνονται με την τρόικα. Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα άλλο πακέτο μέτρων. Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής»,  επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Αντίδραση υπήρξε από τον Μ. Χρυσοχοϊδη που δήλωσε ξεκάθαρα πως ότι και να γίνει θα υπερψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων. Υπήρξαν όμως και οι βουλευτές Θεόδωρος Παραστατίδης, Μιχάλης Κασσής, Δημήτρης Κρεμαστινός που δήλωσαν ή άφησαν να εννοηθεί σαφώς ότι δεν θα στηρίξουν τα μέτρα.

Ακόμη κι αν οι ίδιοι το κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει και ο καθένας θα προσπαθήσει από δω και μπρος να σώσει ότι μπορεί για τον εαυτό του…

Γι’ αυτό μην αποκλείεται το σενάριο που αναφέραμε στην αρχή… Για το μυαλό των λαμόγιων καλύτερα να πέσει η κυβέρνηση για να μην μπορέσουν να βγουν ονόματα στην δημοσιότητα και να ξεχαστούν μέσα στην πολιτική αβεβαιότητα τα σκάνδαλα που φαίνεται να ξεφυτρώνουν…

αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s