Ζητούν ανοιχτά μαγαζιά 6 Κυριακές


Να ανοίγουν τα καταστήματα έξι Κυριακές το χρόνο, αντί για μία που επιτρέπεται σήμερα, στις γιορτές των Χριστουγέννων, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος δήλωσε σήμερα ότι διεκδικεί, μία επιπλέον Κυριακή το μήνα Δεκέμβριο, και δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων (1η Κυριακή των Χειμερινών και 1η Κυριακή των Θερινών εκπτώσεων), με αντίστοιχη μείωση της διάρκειάς τους σε 5 εβδομάδες.

Επίσης ζητά επιπλέον δύο Κυριακές που περιλαμβάνονται στα δεκαήμερα διαστήματα των Φθινοπωρινών και ανοιξιάτικων ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας διευκρινίζει ότι δεν έχει θέσει θέμα απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και προτείνει οι επιπλέον Κυριακές να επιτραπούν μόνο για τον τομέα της πόλης που περικλείεται από τον δακτύλιο.

Επισημαίνει εξάλλου ότι η παραγωγική λειτουργία της αγοράς της πρωτεύουσας πλήττεται από σειρά παραγόντων (συγκεντρώσεις – πορείες – διαδηλώσεις – περιορισμός κυκλοφορίας αυτοκινήτων (μονά-ζυγά), εγκληματικότητα – παραβατικότητα) και ότι οι προτάσεις του στοχεύουν στο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη.

 

enikos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s