Χαμός στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παρανεστίου, για τους λαθρομετανάστες


Η ένταση, οι υψηλοί τόνοι και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις κυριάρχησαν στην έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευση επιτέθηκαν φραστικά κατά του δημάρχου και του άσκησαν δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς του επισημαίνοντας ότι γνώριζε για την μεταφορά των λαθρομεταναστών και τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών.

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος έγινε και αναφορά στην αντιμετώπιση που είχε η επιτροπή που συνάντησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης καθώς οι εκπρόσωποι του Δήμου Παρανεστίου πήγαιναν α αποφασισμένοι να τον πιέσουν να απομακρύνει τους λαθρομετανάστες και εκείνος τους έστειλε τελεσίγραφο πως όχι μόνο δε θα απομακρυνθούν αλλά θα έρθουν κι άλλοι πεντακόσιοι.

Στην πρόταση της αντιπολίτευσης να υποβάλουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τις παραιτήσεις και στην ψηφοφορία που ακολούθησε το Σώμα ισοψήφησε και με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε τελικά να μην υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε προβληματισμός αν πρέπει να πραγματοποιηθεί φέτος η διοργάνωση του μαραθωνίου δρόμου παρθένου δάσους στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές έλληνες και ξένοι καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων.

Η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκε καθησυχαστική και τόνισε πως η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα στα μέσα Οκτωβρίου.

Τελικά με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης και της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε την Κυριακή το πρωί να πραγματοποιηθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευσης του Δήμου Παρανεστίου στην πλατεία του Σιδηροδρομικού σταθμού κι εκεί να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες.

Την ίδια στιγμή αυξήθηκε σημαντικά η αστυνομική δύναμη στην περιοχή που σε 24ώρη βάση φυλά το στρατόπεδο «Πανταζόπουλου».

difernews

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χαμός στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παρανεστίου, για τους λαθρομετανάστες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s