Άλλαξε ο Τσίπρας κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς


Θέλουν να γίνουν κυβέρνηση και το έχουν βάλει στόχο εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Βλέπουν τον πρωθυπουργικό θώκο και τον ονειρεύονται και προσπαθούν μαθαίνουμε να ακολουθήσουν άλλη στρατηγική προκειμένου να κερδίσουν το μεγάλο μέρος της κοινωνίας που δεν έχουν κοντά τους . Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε κανείς να υπογράψει ότι το ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αξιόπιστη λύση απέναντι στις υπόλοιπες λόγω των όσων έχει πρεσβεύσει περί δραχμής, συγκεντρώσεων, αλλοδαπών κλπ.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε λοιπόν ότι μάλλον γίνεται πιο ρεαλιστικό αλλά προφανώς επιφανειακά, μέχρι να κερδίσει το έδαφος που του λείπει για να φτάσει τον στόχο του και αυτό είναι το χειρότερο.

Η δυσπιστία ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας προς το ΣΥΡΙΖΑ έκανε τους στενούς συνεργάτες του Τσίπρα που τον επηρεάζουν να τον στρέψουν προς άλλη κατεύθυνση .

Την ύφεση αλλά ούτε και τις περιπέτειες και την έξοδο από το Ευρώ τις ήθελε σίγουρα αυτό το κομμάτι της κοινωνίας και ο Αλέξης Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάψει να φοβίζει αυτούς τους ανθρώπους.

Αποφάσισε λοιπόν να διαμορφώσει μια άλλη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Γι αυτό βλέπουμε τον τελευταίο καιρό την Κουμουνδούρου να έχει μεταλλαχθεί αφού και με τον Ράιχενμπαχ συναντήθηκαν και προσπαθούν να βάλουν τον Τσίπρα στο παιχνίδι χωρίς να απομονώνεται πολιτικά μπας και τον αντιμετωπίσουν και οι Ευρωπαίοι ως τον επόμενο πρωθυπουργό.

Μην ξεχνάμε την ανύπαρκτη, στην ουσία, αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα. Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να κάτσει στα αυγά του; Μόνο κάποιος πολύ σοβαρός λόγος σαν αυτόν που περιγράψαμε θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε αυτόν τον λήθαργο.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να ετοιμάσει το έδαφος στην Ευρώπη για να του συμπεριφέρονται ως τον επόμενο πρωθυπουργό. Το θέμα όμως είναι ότι και ο Μανωλιός άλλαξε αλλά έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Ποιος μας λέει ότι ο Τσίπρας δεν θα κάνει το ίδιο;

Και ότι κάνει δεν το κάνει για να γίνει πρωθυπουργός;

pikri-sokolata

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s