ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: «Εντυπωσιακή» ανάθεση της ΕΡΤ για τουρκόφωνη εκπομπή στην ΕΡΑ Κομοτηνής


Σε μια εποχή σκληρής κρίσης, περικοπών στα εισοδήματα του δημοσίου και εξαθλίωσης για αρκτές οικογένειες, κάποιοι έχουν τον τρόπο να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για μια τουρκόφωνη εκπομπή στην ΕΡΑ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε τη Δευτέρα η ΕΡΤ με ιδιωτική εταιρία από την περιοχή και ξεκινά να εφαρμόζεται από την Τρίτη 16-10-12 μέχρι και το τέλος του χρόνου, θα καταβάλλει το ποσό των 8.954 ευρώ για 5 εκπομπές την εβδομάδα στην τουρκική, διάρκειας 50 λεπτών η κάθε μία, ήτοι 130 ευρώ ανά εκπομπή +ΦΠΑ

Η όλη συνεργασία, που επαναλήφθηκε στο παρελθόν και σταμάτησε εν μέσω γενικής καταγραυγής επανέρχεται στο κρατικό ραδιόφωνο της Κομοτηνής. Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός θα πρέπει να διατηρηθούν και οι ισοροπίες που διαταράσσονται σε βάρος των επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΑ σε πλήρες και ελαστικό ωράριο και αμείβονται με κλάσμα του ποσού που αναφέρει η επίμαχη σύμβαση.

Έχει ήδη Τουρκόφωνο Δελτίο Ειδήσεων

Επίσης εντυπωσιακό ,όσο και γνωστό σε όλους, το γεγονός ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός Κομοτηνής διαθέτει μέσω του μόνιμου προσωπικού του εξαιρετικό και καθημερινό τουρκόφωνο δελτίο, το οποίο προφανώς δεν ενδιαφέρει ή δεν ικανοποιεί όσους αποφάσισαν να συνάψουν τη σχετική σύμβαση. Μάλιστα, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση , η ανάθεση γίνεται μετά από πρόταση του αναδόχου, άρα οποιοσδήποτε μπορεί να προτείνει μια εκπομπή γενικότερου ενδιαφέροντος στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό και να αμοίβεται με το ποσό των 650 ευρώ την εβδομάδα +ΦΠΑ !

Όπως είναι λογικό, δεν υπάρχει προηγούμενο άλλων τέτοιων αμοιβών στην ΕΡΑ για την παραγωγή 50λεπτης εκπομπής, ενώ πολλλές φορές στο παρελθόν η συγκεκριμένη συνεργασία είχε προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο για το προκλητικό κόστος, όσο και για τη σκοπιμότητά της, σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης στα δημόσια οικονομικά και ενώ η κρίση οδηγεί σε συζήτηση για συγχωνεύσεις των ραδιοφανικών σταθμών της ΕΡΑ στην Επαρχία !

 

gatzoli

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: «Εντυπωσιακή» ανάθεση της ΕΡΤ για τουρκόφωνη εκπομπή στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s