Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΙ… Η ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ


ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ:  

Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνος, τον συνέλαβε το 1839 και τον κατεδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας». Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατήντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά. Η αρμοδία αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελιστρίας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του. Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβεως της Μεγάλης Δυνάμεως (Ρωσίας), αυτός εστάλη υπό της Ρωσικής κυβερνήσεως του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.

«Τι κάνετε στρατηγέ μου;» ρώτησε ο ξένος…
«Απολαμβάνω ελευθέρα πατρίδα» απήντησε υπερήφανα ο ήρωας.
«Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;» επέμενε ο ξένος.
«Η πατρίς μού έχει χορηγήσει σύνταξιν για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος» απήντησε υπερήφανα ο Νικηταράς.
Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:» Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!»

Στις 25 (ή 27) Σεπτεμβρίου του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.
Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 45 

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;; Όχι!Απλά .ανήκει στους εκλεκτούς «εθνοσωτήρες» αυτού του τόπου…
Κι όμως αποτελεί γεγονός: Η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.
Η τέως υπουργός του «εθνοπατέρα» Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην
«ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός Λοβέρδος….
Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με μόλις 21 χρόνια υποτιθέμενης «υπηρεσίας» στην Ο.Α…. το πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά…. ας το αφήσουμε καλύτερα. κανείς δεν καλοθυμάται, διότι δεν εμφανιζόταν και ποτέ, αφού η κ. Αποστολάκη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική.
Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να γίνονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.
Αλλά βέβαια, όπως ένα άλλο μεγάλο λαμόγιο είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !
Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!
Κάντε μιά σύγκριση μεταξύ των δύο.
Ναι – ναι , και οι δύο είναι Έλληνες.

Yannis Kladitis

email : yannis.kladitis@gmail.com

2 σκέψεις σχετικά με το “Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΙ… Η ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

 1. Και όμως είχα δει προ μηνός την συνταξιούχο Μιλένα να δικηγορεί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ήταν δικηγόρος σε υπόθεση που αφορούσε ανήλικα παιδιά που η διαζευγμένη μητέρα τους δεν τα άφηνε να έρθουν σε επαφή με τον πατέρα τους, παρά τις δικαστικές αποφάσεις.
  Η Μιλένα είναι η καλύτερη δικηγόρος για μια τέτοια υπόθεση που τόσο καλά ξέρει εξ ιδίων. Σας θυμίζω ότι ήδη εξ’ αιτίας της καταδικάστηκε η Ελλάδα γιατί η Μιλένα ανάγκαζε τα παιδιά της να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα. Όλοι μας πληρώσαμε τη χρηματική ποινή.
  Ευτυχώς που η Μιλένα εισπράττει 2.500 ευρώ σύνταξη ώστε να μπορεί να δικηγορεί ελεύθερα.
  Για την κοινωνική προσφορά ας την (κατα) κρίνει η ιστορία.
  Ο Νικηταράς πολέμησε για τα παιδιά μας.
  Η Μιλένα πολέμησε τα παιδιά της και τα παιδιά μας.

 2. ΛΑΜΟΓΙΑ ,Φαρισαϊσμός και υποκρισία. Άρση πάντα σε όλους και για όλα. Ειδικά όταν δεν αφορά το κοινοβουλευτικό έργο τους αλλά πράξεις ποινικά κολάσιμες που έχουν να κάνουν με τις πράξεις τους ως πρόσωπα. Δεν ξεχάσαμε -ακόμα- την περίπτωση της Βουλευτού Μιλένας Αποστολάκη. Πλήρωσε ο ελληνικός λαός πρόστιμο για την μη άρση της βουλευτικής ασυλίας της Μιλένας μας σχετικά με την παραβίαση δικαστικής απόφασης επικοινωνίας των παιδιών με τον πατέρα τους . Παραβίασε το ιερό δικαίωμα των παιδιών για επικοινωνία με τον πατέρα τους. Τι πιο ανήθικο απο αυτό? Ποια η σχέση της πράξεως με το κοινοβουλευτικό έργο της? Τι σημασία έχουν οι διεθνείς συμβάσεις μπροστά στη επιθυμία της μιλένας ?Τι νόημα έχουν οι δικαστικές αποφάσεις? Γιατί πλήρωσε ο Ελληνικός λαός το πρόστιμο και όχι οι «συνάδελφοι βουλευτές» για την μη άρση της βουλευτικής ασυλίας? Κορόιδο Έλληνα … εκεί πάνε οι φόροι μας
  Ευτυχώς που η Μιλένα εισπράττει και 2.500 ευρώ σύνταξη ώστε να μπορεί να δικηγορεί ελεύθερα αναπαράγοντας το «δίκαιο της Μιλένας» … Κορόιδο Νικηταρά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s