Ειδοποιητήρια σε 15.000 καταθέτες εξωτερικού


Ειδοποιητήρια από την εφορία θα λάβουν το επόμενο διάστημα 15.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται να δικαιολογήσουν τις διαφορές ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα τους και τα ποσά καταθέσεων που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία διετία.

Σε διαφορετική περίπτωση σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, θα κληθούν να καταβάλουν φόρο 45% επί του ποσού της διαφοράς που προκύπτει.

Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις των στοιχείων συνολικά 54.546 φορολογούμενων, την τελευταία διετία έβγαλαν στις ξένες τράπεζες περισσότερα από 22 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες.

Οι φορολογούμενοι αυτοί, από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις τους και τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και έως το τέλος του Οκτωβρίου, θα λάβουν ειδοποιητήριο από την εφορία προκειμένου να σπεύσουν να δικαιολογήσουν τις διαφορές που προκύπτουν ή να πληρώσουν το φόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό ύψος των αποκλίσεων μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ και αν τελικά επιβληθεί φόρος 45% επί των διαφορών, το ποσό που μπορεί να εισπραχθεί, φθάνει τα 2,250 δισ. ευρώ.

parapona-rodou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s