Κόβει την παροχή του αντικαρκινικού Erbitux στα νοσοκομεία η Merck


Κόβει την παροχή του αντικαρκινικού Erbitux στα νοσοκομεία η Merck

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Merck ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει την παροχή ενός αντικαρκινικού φαρμακευτικού σκευάσματος στα ελληνικά νοσοκομεία, λόγω εκπρόθεσμων οφειλών.

Πρόκειται για το αντικαρκινικό φάρμακο Εrbitux, ένα από τα πιο διαδεδομένα φαρμακευτικά σκευάσματα της εταιρείας Merck και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του εντέρου, καθώς και καρκίνων στο κεφάλι και στον αυχένα.

Η απόφαση αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο οικονομικός διευθυντής της Merck, Ματίας Ζάχερτ, τονίζοντας ότι η διακοπή παροχής ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο φάρμακο, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πως οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να το προμηθευτούν από τα φαρμακεία, όπου θα πωλείται κανονικά.

Στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που μαστίζονται από την κρίση παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία, όπως στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τα νοσοκομεία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Ζάχερτ, «έχει βελτιώσει τα πράγματα, όμως η κατάσταση θα πρέπει να θεωρείται εξίσου κρίσιμη τα επόμενα χρόνια».

24h

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κόβει την παροχή του αντικαρκινικού Erbitux στα νοσοκομεία η Merck

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s