Αν σκοτώσεις 60 αρουραίους κερδίζεις ένα κινητό


Μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε για ένα ολοκαίνουργιο κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, αλλά να σκοτώνουν και αρουραίους, αυτό μάλλον φαντάζει αρκετά ακραίο. Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian». Το πρόβλημα με τα ποντίκια στην περιοχή Alexandra του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική (όπου είχε διαμείνει και ο Νέλσον Μαντέλα κατά την παραμονή του στην πόλη) έχει γίνει τραγικό για τους κατοίκους, τόσο πολύ μάλιστα που κινδυνεύει άμεσα η ζωή των ανθρώπων από τους πληθυσμούς των αρουραίων, και ιδιαίτερα των παιδιών που συρρέουν στα νοσοκομεία της πόλης με μολυσμένα δαγκώματα σε όλο τους το σώμα.

Είδε κι απόειδε, λοιπόν, ο δήμαρχος της πόλης και σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των κατοίκων στα… καινούργια κινητά τηλέφωνα. Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Lifeline» μια ειδική υπηρεσία στέλνει διαρκώς μηνύματα στους κατοίκους με την εξής φράση: «Φέρε μας 60 αρουραίους και θα πάρεις δώρο ένα κινητό τηλέφωνο!«… Όχι κι άσχημα!!! Εξαρτάται, βέβαια, πως το βλέπει ο καθένας, αν και τα πρώτα δείγματα στην πόλη ήταν ενθαρρυντικά.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να γίνουν… ποντικο-κυνηγοί, εφαρμόζοντας δάφορους τρόπους στο παράδοξο αυτό κυνήγι, ενώ και οι τεχνίτες ποντικοπαγίδων… πήραν φωτιά! Από τις κλασικές παγίδες με τυρί μέχρι σφεντόνες επιστρατεύτηκαν στον αγώνα κατά των αρουραίων, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπασαν το ρεκόρ της ποντικο-θηρίας μέσα σε ένα μόνο βράδυ! «Ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί γιατί το κέρδος του είναι διπλό», αναφέρει υπεύθυνος του προγράμματος.

 

perierga

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αν σκοτώσεις 60 αρουραίους κερδίζεις ένα κινητό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s