Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι εκτός από τους υπαλλήλους της Βουλής


Μετά την αποκάλυψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο  πως οι περικοπές στις συντάξεις  δεν περιλαμβάνουν  τους συνταξιούχους υπαλλήλους της Βουλής και την οργή που προκάλεσε αυτό, έρχεται να προστεθεί και το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  φαίνεται πως υπερδιπλασιάστηκαν τα κονδύλια της Βουλής για το συγκεκριμένο ίδρυμα. Σύμφωνα με την  Καθημερινή, ενώ το 2011 στον προϋπολογισμό είχε εγγραφεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το συγκεκριμένο ίδρυμα, στα λεγόμενα “ψιλά γράμματα” καταγράφεται κονδύλι ύψους 2.570.000 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 1.570.000 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί, καθώς τα συγκεκριμένα κονδύλια για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θεωρούνται απόρρητα. Για την ιστορία το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συστάθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη και η διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός, πως ενώ όλα τα επιδόματα καταργούνται ή δέχονται “μεγάλο μαχαίρι”, οι βουλευτές διατηρούν αμείωτα το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης ακόμα και την οικογενειακή παροχή τους. Ωστόσο, οι βουλευτές αποφάσισαν “ρίχνοντας στάχτη” στα μάτια των πολιτών να μειώσουν από 150 ευρώ την αμοιβή τους ανά συνεδρίαση στα 105 ευρώ. Έκαναν δηλαδή τη “θυσία” να χάσουν 45 ευρώ από το εισόδημά τους, ενώ άλλοι έλληνες χάνουν δύο και τρεις μισθούς το χρόνο.

Στα περίεργα  Βουλής είναι και η απόφαση να διατεθούν 2 εκατομμύρια ευρώ για τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων όσων άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974 και μετά. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι πολίτες θα πληρώσουν και πάλι ακριβά για κάτι που ουδείς πιστεύει πως θα έχει αποτέλεσμα.

 

briefingnews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s