ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ….


ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Μια χαρά πάμε.. Σε όλα.. Μιά χαρά, με τις..χίλιες τρομάρες να μας στραγγαλίζουν και τα χειρότερα να είναι ακόμα μπροστά μας.

Μια χαρά όλα.. Μια χαρά.

Από τη στιγμή που οι Εθνοπατέρες μας έχουν προ πολλού αποφασίσει να ξεπουλήσουνε ό,τι ακόμα δεν είχε εκποιηθεί, και κατάφεραν να το κάνουνε, χθες βράδυ, βάζοντας την υπογραφή τους φαρδιά- πλατεία κάτω από το δολοφονικό για το τόπο και την εθνική μας αξιοπρέπεια, Μνημόνιο νο 3..

Από τη στιγμή που όλοι μα όλοι, πολιτικοί, κόμματα, παρατάξεις, ομάδες και γκρουπούσκουλα, έχουν επιλέξει να παίζουνε στο δικό τους σκοπό, στους δικούς τους ρυθμούς, στις δικές τους συχνότητες, όχι φυσικά για το πολλάκις ήδη βιασμένο και κατα-ταλαιπωρημένο «κοινό καλό», αλλά για την πολιτική τους επιβίωση και την παραμονή τους στο καταρημαγμένο πολιτικό σκηνικό, μια και το μόνο που πραγματικά τους νοιάζει και τους καίει είναι η «καρέκλα», η «θέση» και η επιρροή..

Να ανεχτούμε ποιόν; Τον Σαμαρά και την «μουμιοποιημένη» σε βαθμό ολικής… τουταγχαμονοποίησης ΝΔ; Τον Σαμαρά που άλλα μας έλεγε προεκλογικά και άλλα έκανε; Και που από τη «επανα-διαπραγμάτευση» μας έφερε στο πλήρες ξεπουλημα της έρμης πατρίδας και την ολοκληρωτική διάλυση του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, οδηγώντας την Ελλάδα εκατό χρόνια πίσω;

Να αποδεχθούμε ποιον; Τον θλιβερό και από κάθε άποψη τελειωμένο Βενιζέλο, που ενώ φέρει τεράστια ευθύνη για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ, επιμένει να εκφωνεί …δεκάρικους, παίρνοντας πόζες Ναπολέοντα, λίγες ώρες πριν τη μάχη του Βατερλώ; Η μήπως να εμπιστευτούμε το …ΠΑΣΟΚ που από ένα μεγάλο Κίνημα κατάντησε…. σκυλάκι του ΔΝΤ και παπαγαλλάκι της Μέρκελ;

Να στηριχτούμε στον Φώτη Κουβέλη; Τον Κουβέλη του «ναι μεν, αλλά» και του «όχι αλλά πρέπει»; Τον Κουβέλη που δεν ψηφίζει μεν το Μνημόνιο λόγω των «εργασιακών» αλλά τη Κυριακή θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό που βασίζεται στο Μνημόνιο και θα το υλοποιήσει μέχρι κεραίας μέσα στον επόμενο χρόνο, οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό στην πλήρη εξαθλίωση;

Η μήπως να στραφούμε προς τον Αλέξη Τσίπρα και τα.. επαναστατάκια του; Και να στηριχτούμε σ’ αυτό το αλλόκοτο, αλλοπρόσαλο και κυρίως, επικίνδυνο αχταρμά ιδεών, θέσεων, προτάσεων, απόψεων, θεωρήσεων, γνωμών και … απορρίψεων; Ελπίζοντας πως θα καταφέρει κάτι καλύτερο, στο άμεσο μέλλον, ένα Κόμμα- «πατσγουώρκ», που έγινε «υπολογίσιμη δύναμη» σε βαθμό… αξιωματικής αντιπολίτευσης, χάρη στις μαζικές μετακινήσεις, μετεγγραφές και …υιοθετήσεις εκατοντάδων πασοκικών στελεχών, συνδικαλιστών και πράσινων εργατοπατέρων, που είδαν σ’ αυτό την ανέλπιστη σανίδας σωτηρίας γι’ αυτούς και τα δικά τους πολιτικο-συντεχνιακά τους συμφέροντα;

Να τολμήσουμε να εμπιστευτούμε τον Αλέξη Τσίπρα και τα πρωτοπαλλήκαρά του, που είτε θέλουν να κυβερνήσουν αλλά δεν μπορούν (όπως δηλώνει ο κ.Λαφαζάνης) είτε μπορούν αλλά δεν.. θέλουν ακόμα, επειδή γνωρίζουν πως αν ρίξουν τώρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη κυβέρνηση, θα πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο ακριβώς δρόμο, με την ίδια ακριβώς πολιτική και τα ίδια και ίσως περισσότερα Μνημόνια; Και έτσι αφήνουν τον Σαμαρά να κάνει όλη τη δουλειά, για να έρθουν αργότερα, όταν και εφ’ όσουν ολοκληρωθούν οι φάσεις του απόλυτου εθνικού, κοινωνικού, οικονομικού και πολιτιστικού ακόμα εξευτελισμού, έχοντας παίξει, μ’ αυτό το τρόπο τον πιο βρώμικο και ακόμα πιο προδοτικό ρόλο;
(Και λέμε ‘προδοτικό’ γιατί, αν πράγματι έχουν υπ’ όψιν τους κάποια άλλη πολιτική κάποια άλλη πορεία και κάποιες άλλες επιλογές που δεν θα μας οδηγούσαν σε όλα τα παραπάνω, οφείλουν να κάνουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ό,τι μπορούν και ότι περνάει απ΄οτο χέρι τους προκειμένου να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση και να σώσουν τη χώρα! Και όχι να μοντάρουν στην καταστροφή και την ολοκληρωτική διάλυση ενός ολόκληρου λαού, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τη σίγουρη… διαδοχή!)

Η μήπως άραγε να στραφούμε προς τον άλλο μεγάλο «σωτήρα» και «επαναστάτη της φακής», τον αριστερο-δέξιο Πάνο Καμμένο, ένα από τα πλέον γνήσια τέκνα του σάπιου συστήματος που δημιούργησε κυβέρνησε και ξεπούλησε τούτη τη δύσμοιρη πατρίδα; Που όταν είδε τη θύελα να έρχεται, πήρε το «μήνυμα» να..διαφοροποιηθεί, μπας και μπορέσει να διασωθεί, προσωπικά, πολιτικά και..επιχειρηματικά,παρασέρνοντας μαζί του κάποιους αθεράπευτα ρομαντικούς που εξακολουθούν να πιστεύουν σε «επαναστάσεις» (του καναπέ) , ξεσηκωμούς ( της παρέας) και «δημοκρατία» (του «δίκιο έχει πάντα μόνο ο αρχηγός και ότι πει είναι ευαγγέλιο»»)!

Ίσως θα έπρεπε να πάμε όλοι προς τη «Χρυσή Αυγή» και το Μιχαλολιάκο… Και σ’ αυτή τη περίπτωση να σβύσουμε μονομιάς μνήμες φρίκης, ξεχνώντας τραγικά γεγονότα που τραυμάτισαν θανάσιμα όχι μονο το λαό μας αλλά ολάκερη την αθρωπότητα.. Και να αλλάξουμε όχι σελίδα, ούτε βιβλίο αλλά… τόμο ολόκληρο, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από το ένα δράμα για; να προκαλέσουμε με την επιλογή μας, ένα άλλο, οδυνηρότερο (σίγουρα) και πλέον επικίνδυνο για την ήδη βαρειά πληγωμένη πατρίδα..

Εκτός πια κι’αν κάνουμε τη καρδιά…. κολοκύθα και πάρουμε, όλοι μαζί την απόφαση να πάμε, ομαδικά και συντεταγμένα στο ΚΚΕ.. Σε μια εντυπωσιακή από κάθε άποψη προέλαση προς τα.. πίσω.. Στο κάτω- κάτω το «σήμερα» πονάει.. Πληγώνει. Σκοτώνει..

Και μια συντεταγμένη πορεία προς τέτοιες κατευθύνσεις θα έφερνε πάλι στην επιφάνεια, τον ρομαντισμό και τις ευαισθησίες μας, και θα μας έκανε να ξεχάσουμε εκείνο το πολυ-ειπωμένο και πολυ- αποδεδειγμένο που λέει πως «στον 21ο αιώνα, την επανάσταση δεν την κάνουμε πια. Απλά την ονειρευόμαστε»!

Και έτσι θα θυμηθούμε και θα ξαναζήσουμε, στη πραγματικότητα αυτή τη φορά, τις ιστορίες του Πινόκιο, του Γκιούλιβερ και των παραμυθιών της Χαλιμάς!

ΥΓ Το κείμενο αυτό το υπογράφει ένας ρομαντικός, αμετανόητος φιλελεύθερος

Και για την αντιγραφή: Φώτης Χαλιώτης

 

ionianpress

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s