Προϋπολογισμός: 167 «ναι», μία απουσία και μία διαγραφή


vouli

Με 167 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός. Τα «όχι» ήταν 128, 4 είπαν «παρών», ενώ καταγράφηκε και ένας απών, ο Γ. Πανούσης της ΔΗΜΑΡ. Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση, με εντάσεις και αντιπαραθέσεις η Βουλή, ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2013.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «ναι», ενώ ένας βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε «παρών». Οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης και Ιωάννης Κουτσούκος που τέθηκαν την Τετάρτη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων, στη σημερινή ψηφοφορία ψήφισαν «παρών».

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο βουλευτής Λευκάδος, Θ. Σολδάτος, ο οποίος ψήφισε «παρών» στις δαπάνες δύο υπουργείων.  Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο Θ. Σολδάτος επρόκειτο να κληθεί στο πειθαρχικό για εξηγήσεις. Ωστόσο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν, επίσης, οι αντιφρονούντες του ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος Ανδρέας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Παρούσα» δήλωσε η Άντζελα Γκερέκου.

«Ναι» ψήφισε στην Προεδρεία Δημοκρατίας και «όχι» στα υπόλοιπα ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ ο Θεόδωρος Σολδάτος ψήφισε «ναι» και δήλωσε «παρών» για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό οι Οδυσσέας Βουδούρης, Μ. Κασσής και Παραστατίδης.

theinsider

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s