ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Υπάρχει τέλος πάντων κάτι να λειτουργεί σε αυτή τη χώρα; Δείτε τι πληροφορίες ζητά εταιρία για να προσλάβει γραμματέα!


Υπάρχει δικαιοσύνη;Υπάρχει αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων;Θα κάνουν πλέον ότι θέλουν οι εργοδότες και θα σκύβουμε το κεφάλι;Ο Θ. μου έστειλε το εξής:

Αγαπητέ , κοιτάζοντας τις δημοσιευμένες αγγελίες Εργασίας στο internet για την περιοχή της Θεσσαλονίκης στο γνωστό σχετικό site skywalker.gr, είδα την αγγελία της εταιρείας Απικιάν Συσκευαστική ΑΕ για την κάλυψη της θέσης Γραμματέα Διοίκησης.

Η αγγελία τονίζει ότι είναι απαραίτητο κάθε υποψήφιος να αποστείλει συμπληρωμένη μαζί με το Βιογραφικό του και μια Φόρμα Αξιολόγησης που ανοίγει κλικάροντας το σχετικό link. Αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο -έχω ξαναδεί παρόμοιες απαιτήσεις.

Εκείνο που είναι εξωφρενικό, είναι κάποια από τα πεδία που υποχρεωτικά ζητείται να συμπληρωθούν:

Έναρξη και Λήξη στρατιωτικής θητείας!
Αριθμός Ταυτότητας!
Κιλά!
Εγχειρήσεις που έχει κάνει ο υποψήφιος!
Όνομα και επάγγελμα συζύγου!
Κατάσταση κατοικίας!
Σε ποιό Φροντιστήριο έμαθε Ξένες Γλώσσες ο υποψήφιος!
Μικτές & Καθαρές αποδοχές προηγούμενης θέσης!
Ποινικό Μητρώο!

…Ακόμη λίγο και θα ρωτούσε ύψος τραπεζικών καταθέσεων και μέγεθος στήθους (για τις γυναίκες)! Υπενθυμίζω ότι τα παραπάνω ζητούνται και μόνο με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση, όχι σε 2ο και 3ο στάδιο προσωπικών συνεντεύξεων ή καλύτερα όταν θα έχει επιλεγεί κάποιος για τη θέση, όπου κάποια από τα παραπάνω θα μπορούσαν να ερωτηθούν…

Είναι θλιβερό να έχουν «ξεσαλώσει» τόσο κάποιοι εργοδότες βασιζόμενοι στη μεγάλη ανάγκη του κόσμου για εύρεση εργασίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Προσωπικά, αν και καλύπτω τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, θα διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου και δεν θα κάνω αίτηση. Πόσοι όμως θα κάνουν το ίδιο; Θα ήθελα να μπορούσα να καταγγείλω κάπου αυτήν την Εταιρεία, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι καταπατεί κάποια Διάταξη Νόμου.

Με εκτίμηση,

Θ.Μ.

Υ.Γ.: επισυνάπτω σχετικά αρχεία προς επιβεβαίωση τον παραπάνω

 

Θυμάμαι πριν κάποιο καιρό που για να κάνεις αίτηση εργασίας σε εταιρία έπρεπε να στείλεις και 25 ευρώ γιατί αλλιώς δεν θα κοιτούσαν καν το βιογραφικό σου. Οπότε υποθέτω (έστειλα μέηλ στην εταιρία και δεν έχω λάβει απάντηση μέχρι στιγμής) ότι είναι νόμιμο το να ρωτάς κιλά και εγχειρήσεις. Όμως είναι τελείως γελοίο το να πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσεις μικτές και καθαρές αποδοχές της προηγούμενης εργασίας. Και τα μπόνους!

Δηλαδή, από πού κι ως πού; Όνομα συζύγου; Γιατί; Επάγγελμα συζύγου; Κατάσταση κατοικίας; Ύψος; Τι τα θέλουν όλα αυτά; Ο φίλος που μου έστειλε τη διαμαρτυρία έχει δίκιο σ’ αυτό: είναι τρελό να τα ζητάς από ανθρώπους που απλώς στέλνουν ένα βιογραφικό. Εδώ αν δουλεύει ήδη για χρόνια σε σένα κάποιος είναι άκομψο να απαιτήσεις να μάθεις πόσα έβγαζε (και μικτά και καθαρά!) από προηγούμενες δουλειές, πόσω μάλλον όταν κατά 99% δεν θα τον προσλάβεις καν! Περιμένουμε είτε την απάντηση της εταιρίας ή τη γνώμη κάποιου ειδικού…

ΠΗΓΗ

 

logia-tou-aera

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s