Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα η καταβολή συντάξεων


ΤΗΝ τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιανουαρίου, θα καταβάλλονται όλες οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), καθώς και τα μερίσματα στους συνταξιούχους του Δημοσίου, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Την αλλαγή, που θα ισχύσει για όλες τις συντάξεις των ταμείων και τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1/1/2013, φέρνει η δημιουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και η ανάγκη να εντοπιστούν οι συντάξεις που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι από κάθε πηγή έτσι ώστε να επιβληθούν οι νέες παρακρατήσεις 5% – 20% στα ποσά τα οποία ξεπερνούν αθροιστικά τα 1.000 ευρώ μετά τις μειώσεις που γίνονται.

Το νέο μέτρο θα ισχύσει για τις συντάξεις Φεβρουαρίου στο πλαίσιο διαμόρφωσης της κοινής ηλεκτρονικής βάσης και των διασταυρώσεων των στοιχείων των συνταξιούχων μεταξύ των ταμείων που πρέπει να έχουν γίνει. Εξάλλου, για το λόγο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει θέσει προθεσμία έως τις 10 Δεκεμβρίου στους διοικητές των ταμείων να αποστείλουν στην ΗΔΙΚΑ (τη νέα Ενιαία Αρχή Ελέγχου και Πληρωμών των συντάξεων) πλήρη ηλεκτρονικά αρχεία με τους δικαιούχους των συντάξεων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ καταβάλλει τις κύριες συντάξεις στις 21 κάθε μήνα, το Δημόσιο στις 24, ο ΟΑΕΕ αργότερα, την 1η του μήνα που δικαιούται ο συνταξιούχος τη σύνταξη.

Αργυρώ Μαυρούλη
arma@express.gr

express

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s