Από τις εναλλασσόμενες ΑΟΖ Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδος θα μεταφέρεται στην Γηραιά Ήπειρο. Αποφεύγει, έτσι, η Δύση να εξαρτάται από την Ρωσία για την αναγκαία Ενέργειά της. Επίσης, δεν μεσολαβούν Μουσουλμάνοι για την διεκπεραίωση της μεταφοράς.
ΟΜΩΣ, το Ισραήλ είναι σε πόλεμο. Και πάει και για την τελική αναμέτρηση με το Ιράν/Σιίτες**. Δεν αποκλείεται ο πόλεμος αυτός να άρχισε, από προχθές, στην Γάζα. Η επίθεση λαμβάνει χώρά, μόλις, τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ στην Γάζα και τον επικεφαλής τής Χαμάς, Khaled Meshaal-(«Η είδηση της εικοσαετίας: Κατάρ – Χαμάς σε κοινό αγώνα!!!«)
Το Ισραήλ κάλεσε, ήδη, 30000 εφέδρους, τη στιγμή που την προηγούμενη φορά στην Γάζα είχε χρησιμοποιήσει μόνον 10000, ανώ ο Χαρίτος στη ΝΕΤ είπε ότι οι πληροφορίες του μιλάνε πως θα αυξηθούν στους 70000*! Γι” αυτό λέω, μήπως ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ/ΝΑΤΟ κατά Ιράν- Άσσαντ- Χεζμπόλα, και όποιου άλλου ήθελε «κουνηθεί».
.. Πριν 3 μέρες η Κύπρος δήλωνε – επίσημα, διά χειλέων Σόλωνος Κασίνη*, του τεχνοκράτη που βρέθηκε στη ρίζα της αναζήτησης φυσικού αερίου/Οικόπεδου 12· ύστερα απομακρύνθηκε στο πλαίσιο λεβαντίνικων παιχνιδιών της Κυπριακής ηγεσίας· τώρα έχει επανέλθει… σαν να υπάρχει μια πρόσθετη σταθερότητα στα ενεργειακά της Μεγαλονήσου! – ότι οι ήδη ενδείξεις για μεγάλα κυπριακά ενεργειακά αποθέματα αναβαθμίζονται. Γίνεται λόγος μέχρι και για ποσότητες φυσικού αερίου που (σε βάθος δεκαετιών) θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 60 τρισ. κυβικά πόδια, σε αξία τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα για το Κυπριακό Δημόσιο στα 800 δισ. ευρώ.
* Η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι «το μικρό υπουργικό συμβούλιο (9 βασικοί υπουργοί) ενέκρινε ήδη να κινητοποιηθούν, άμεσα, συνολικώς 75 χιλιάδες έφεδροι«.
«Τούτο προοιωνίζεται και χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα Γάζας», αναφέρουν στο Ρόιτερς πολιτικοί παρατηρητές.
** Και… «πάνω στην ώρα», ή «το κερασάκι στην τούρτα»:
ΙΑΕΑ: Το Ιράν είναι έτοιμο να αυξήσει σημαντικά τον εμπλουτισμό ουρανίου
Το Ιράν είναι έτοιμο να αυξήσει σημαντικά τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ένα υπόγειο χώρο μετά την εγκατάσταση εκεί όλων των συσκευών φυγοκέντρισης που κατασκευάστηκαν για τον σκοπό αυτό, αναφέρεται σήμερα σε έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), εξέλιξη που ενδέχεται να προκαλέσει συναγερμό στη Δύση για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης.
Το ισλαμικό κράτος έχει τοποθετήσει εκεί σχεδόν 2.800 φυγοκεντρωτές για τους οποίους έχει σχεδιαστεί η μονάδα εμπλουτισμού του Φόρντο, η οποία βρίσκεται στα έγκατα της γης κάτω από ένα βουνό, και θα μπορούσε να αυξήσει σύντομα τον αριθμό αυτών που λειτουργούν σε σχεδόν 1.400, σύμφωνα με την εμπιστευτική έκθεση της ΙΑΕΑ που εξασφάλισε το Ρόιτερς
Η Τεχεράνη έχει παρασκευάσει περίπου 233 κιλά ουρανίου υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από το 2010, μια αύξηση κατά 43 κιλά από τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στη Βιέννη.
Οι Ιρανοί έχουν χρησιμοποιήσει 96 κιλά ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20% για να το μετατρέψουν σε καύσιμο για τον ιατρικό ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης, αναφέρεται στην έκθεση.
Τέτοιες μετατροπές καθιστούν δυσκολότερη την επεξεργασία του υλικού κατά 90%, ώστε να είναι κατάλληλο για την κατασκευή βόμβας, και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βήμα από την Τεχεράνη για να αντιμετωπίσει τις Δυτικές υποψίες για ένα συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα παραγωγής ατομικής βόμβας.
Όμως η έκθεση της ΙΑΕΑ αναφέρει επίσης ότι «εκτεταμένες δραστηριότητες» στη στρατιωτική μονάδα Παρσίν–μια αναφορά στις πιθανολογούμενες προσπάθειες του Ιράν να εξαφανίσει στοιχεία–θα υπονομεύσουν σοβαρά την έρευνα της Υπηρεσίας σχετικά με τις ενδείξεις ότι ερευνητικό έργο για την ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας είχε διεξαχθεί εκεί.
Η ΙΑΕΑ εξέδωσε την τελευταία τριμηνιαία έκθεσή της για το Ιράν 10 ημέρες αφότου η επανεκλογή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αύξησε τις ελπίδες για μια αναβίωση της πυρηνικής διπλωματίας με το Ιράν μετά τις εικασίες ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.