Βήμα προς βήμα η υποβολή της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης


Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των αιτήσεων επιστροφής φόρου από το πετρέλαιο θέρμανσης. Εφοδιαστείτε με τους κωδικούς του Taxis –ή τον ΑΦΜ σας αλλά και τον αριθμό που αναγράφεται σε ένα από τα εκκαθαριστικά των τελευταίων πέντε ετών- και ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα

• Με το που θα μπείτε στην εφαρμογή, θα δείτε να αναγράφεται ο ΑΦΜ σας και το ονοματεπώνυμό σας. Ελέγξτε αν είναι όλα σωστά.

• Πατήσετε «υποβολή /διαχείριση αίτησης» και στη συνέχεια «συμπλήρωση αίτησης». Θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα: «Καταλογισμός ανοικείως λαβόντων και επιβολή προστίμων. (Άρθρο 8 της ΠΟΛ).Με την επιφύλαξη τυχόν προστίμων που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, στα φυσικά πρόσωπα, που αναγράφουν ψευδή στοιχεία στην αίτηση τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως. Στις περιπτώσεις μη νόμιμης είσπραξης επιδόματος θέρμανσης ή είσπραξης ποσού επιδόματος μεγαλύτερου του δικαιούμενου, το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό καταλογίζεται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Όσον αφορά τα μέλη ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ. εφαρμογή έχουν τα πρόστιμα της παραγρ. 9 του άρθρου 147 του ν.2960/01».

• Δηλώστε υπεύθυνα ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης που πρόκειται να υποβάλλετε είναι αληθή καθώς η αποδοχή της δήλωσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης.

• Για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να δηλώσετε:

Α. Τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας σας

Β. Την επιφάνεια της κύριας κατοικίας

Γ. Να δηλώσετε αν η κατοικία είναι νοικιασμένη ή όχι

Δ. Να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ του εκμισθωτή

Ε. Να δηλώσετε αν η κατοικία σας ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλών κατοικιών όπου μοιράζεται η κατανάλωση πετρελαίου.

ΣΤ. Το IBAN του λογαριασμού επιστροφής

Ζ. Το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού

H. Ένα email επικοινωνίας, τηλεφωνο οικίας και κινητό

• Εάν δεν είστε υπόχρεος σε δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, θα πρέπει να ενεργοποιήστε τη σχετική επιλογή. Στο συγκεκριμένο σημείο αναφέρεται ότι «αυτή η ενέργεια έχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/86 με όλες τις συνέπειες που αυτός προβλέπει εάν είναι ψευδή.

fpress

14 σκέψεις σχετικά με το “Βήμα προς βήμα η υποβολή της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης

 1. βαζω τον αριθμο παροχης στην αιτηση που αναγραφετε στον λογαριασμο και μου βγαζει μηνυμα οτι δεν υπαρχει….helpppp

 2. Ευχαριστούμε που ανέφερες το πρόβλημα και μας έδωσες την ευκαιρία να το ψάξουμε.

  Αναρτήσαμε λοίπον το εξής άρθρο που βρήκαμε:
  Τα 23 χρήσιμα ερωτήματα για το επίδομα θέρμανσης

  (https://mysatelite.wordpress.com/2012/11/22/%CF%84%CE%B1-23-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B8/)

  Η ερώτηση 7 ίσως λύσει την απορία σου:

  7. Είμαι διαχειριστής και αφού εισάγω τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ρεύματος εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν υπάρχει. Τι να κάνω;
  Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εισάγετε ορθά τον αριθμό, ο οποίος αποτελείται από 9 ψηφία. Αν είστε βέβαιοι ότι εισάγετε σωστά τον αριθμό επικοινωνήστε με το call center.

  Αλλιώς όπως επισημάνει το κείμενο στο τέλος:

  Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet.
  Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm

   • Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου.Δεν φαντάζεσαι πόσο με βοήθησες.Ελπίζω να την δουν σύντομα και άλλοι και να μην παιδεύονται. Νά’σαι καλά.

 3. Kαλησπέρα σας.Παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε?Στον αριθμό IBAN που ζητάει ενώ τον περνάω σωστά δεν μου το ν δέχεται,λέει ότι είναι μη έγκυρος.Παρακαλώ απαντήστε μου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Ιωάννα,με τον ΙΒΑΝ δεν είχα πρόβλημα.Ξέρω ότι όπως ακριβώς είναι γραμμένος στο βιβλιάριο,έτσι πρέπει να το γράψεις.Και το GR.Βεβαιώσου ότι το γράφεις σωστά.Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω.Αν βρεις την άκρη,παρακαλώ ενημέρωσε και τους υπόλοιπους.

  • Και εγώ αντιμετώπισα το πρόβλημα αυτό.
   Δοκίμασα σε mac (με chrome και firefox) και δεν έλεγε να δεχτεί το ΙΒΑΝ (με ή χωρίς κενά).
   Τελικά μπήκα σε ένα PC με windows 7 στο firefox και το δέχτηκε με τη πρώτη (χωρίς κενά).

   • Κατά ένα περίεργο τρόπο το πήρε με το Firefox και windows 7. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και το Firefox έκανε την δουλεία. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

 4. Πάτε στην επίσημη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (http://www.gsis.gr/faq/faq_thermansis.html#q_23). Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο ή να υποβάλετε το πρόβλημα ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα λέει:

  «Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις.Τι να κάνω;

  Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet.

  Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm

  Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας:

  1)Για θέματα τεχνικής υποστήριξης των εφαρμογών του νέου TAXISnet παρακαλούμε να απευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο 210 4802552.
  Παρακαλούμε ακόμα να λάβετε υπόψη σας ότι η ΓΓΠΣ δεν είναι αρμόδια να σας απαντήσει σε φορολογικά θέματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις σας συνιστούμε να απευθυνθείτε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στο τηλέφωνο 210 3375000 ή στις ΔΟΥ.

  2)Ταχ. Δ/νση ΓΓΠΣ : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 18346, Αθήνα.»

 5. το iban πρώτα αντιγράψτε το κάπου αλλού, αφαιρέστε τα κενά, και μετά επικολλήστε το.
  Η εφαρμογή έχει όριο στο μήκος του IBAN και αφαιρεί αυτόματα τα ψηφία που περισσεύουν.
  Εναλλακτικά προσθέστε εσείς το τμήμα που λείπει

 6. βοηθεια..βαζω username το αφμ και κωδικο αρ. ειδοποιησης αλλα μου λεει πως εχω εισαγει λαθος κωδικους ενω ειναι 100% σωστοι!!! τι να κανω/???

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s