800.000 ευρώ χορηγία ΟΠΑΠ στο… σκοτάδι


Γιατί ο πρόεδρος του οργανισμού και διευθύνων σύμβουλος στηρίζει (στο μιλητό) χωρίς επίσημη έγκριση το «Βήμα» του κ. Σταύρου Ψυχάρη.

Πρώτα εμφανίζεται στη Βουλή και δηλώνει ότι τελείωσαν τα «ψυχικά» από τον ΟΠΑΠ, επειδή λόγω κρίσης και πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης περιορίζονται τα κέρδη. Λίγες μέρες μετά συμφωνεί «στο μιλητό» με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για χορηγία 800.000 ευρώ στο «Βήμα», το οποίο συνεργάζεται με ανταγωνιστές του οργανισμού στο Ίντερνετικό Στοίχημα! Ο γνώριμος, κατά πληροφορίες, μόνο από φωτογραφίες, του πρωθυπουργού, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος, ο οποίος εσχάτως ζητεί βοηθό καθώς αδυνατεί να… αντιμετωπίσει τον φόρτο εργασίας που συνοδεύει τη θέση του, πρόλαβε να «διευθετήσει» την εκκρεμότητα με τον ΔΟΛ.

«Διαφάνεια»

Ο τρόπος με τον οποίον ο διορισμένος επικεφαλής του ΟΠΑΠ χειρίστηκε τη χορηγία στο «Βήμα» προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση σηκώνει το λάβαρο της διαφάνειας στη διαχείριση του κρατικού χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση της χορηγίας πέρασε από «χίλια μύρια κύματα», καθώς αρχικώς απερρίφθη (όχι μόνο μια φορά) από το Διοικητικό Συμβούλιο και την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν είχε κατατεθεί γραπτό αίτημα από την εφημερίδα! Στη συνέχεια, όμως, κυκλοφόρησε το «Βήμα» με φαρδιά πλατιά τη χορηγία και κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν τι συμβαίνει. Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ Γ. Καραλής διαβεβαίωνε ότι «τη χορηγία του οργανισμού την έβαλε μόνος του ο Ψυχάρης» και ότι ο κ. Λουρόπουλος δεν είχε ιδέα!

Όπως ήταν λογικό, αναμενόταν η αντίδραση του οργανισμού για τη δημοσίευση χορηγίας χωρίς την έγκρισή του, η οποία ποτέ δεν υπήρξε. Γιατί δεν υπήρξε; Επειδή τα παρασκηνιακά παζάρια συνεχίστηκαν και η ιδιοκτησία του «Βήματος» επικαλέστηκε την προφορική συμφωνία μεταξύ των κ. Λουρόπουλου και Ψυχάρη. Έτσι, οι πρώτες ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας κυκλοφορούν με χορηγία του ΟΠΑΠ χωρίς να υπάρξει σχετική έγκριση!

Τηλεφωνικά

Για να διευθετηθεί το θέμα, το «Βήμα» έστειλε τελικά με καθυστέρηση επίσημο αίτημα για χορηγία, με τον κ. Λουρόπουλο να προσπαθεί τηλεφωνικά να εξασφαλίσει τη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής. Τελικά, και παρά την περιπέτεια που είχε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ με την υγεία του τις τελευταίες ημέρες, κατάφερε να πετύχει την έγκριση της χορηγίας των 800.000 ευρώ. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Λουρόπουλος χειρίστηκε προσωπικά και παρά την ασθένειά του (αυτό θα πει «αίσθηση του καθήκοντος») τη χορηγία προς το «Βήμα»; Είναι αλήθεια ότι η εφημερίδα προχώρησε στην παραγωγή ειδικών εκδόσεων με χορηγία του οργανισμού χωρίς να έχει εξασφαλίσει την τυπική έγκριση;

Γιατί ήταν τόσο σίγουρη ότι η χορηγία θα εγκριθεί, όταν είχε εισπράξει ένα ηχηρό «όχι»  κατά την πρώτη απόπειρα; Αλήθεια, πώς προστάτευσε τον οργανισμό ο αδέκαστος πρόεδρος από τις καταχωρήσεις «παράνομων» στοιχηματικών εταιριών στην ίδια εφημερίδα; Γνωρίζουν άραγε στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ μοιράζει χορηγίες με ίδια πρωτοβουλία; Αν το γνωρίζουν, όπως θεωρούσαν βέβαιο, πρέπει να σταματήσουν να μιλούν για διαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού ταμείου. Αν δεν το γνωρίζουν, πράγμα μάλλον απίθανο, πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται. Η ατμόσφαιρα όμως μάλλον αρχίζει αν βαραίνει επικίνδυνα. Τη μια ο σύμβουλος που δεσπόζει στη «λίστα Λαγκάρντ», την άλλη οι προνομιακές χορηγίες.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα σήμερα κιόλας

Η ΧΩΡΑ χρεοκόπησε και η «μάσα» συνεχίζεται κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η χορηγία του ΟΠΑΠ στην ιστορική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» προκαλεί και προσκαλεί για παρέμβαση του εισαγγελέα σήμερα κιόλας. Δόθηκαν στο… μιλητό και στα «σκοτεινά» 800.000 ευρώ για χορηγία σε μία έκδοση που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό ούτε με τον πολιτισμό.

Αν τούτο δεν συνιστά κραυγαλέα απιστία για τον κ. Λουρόπουλο (και ίσως και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου), τι άλλο μπορεί να σημαίνει;

Είναι άξιο απορίας πώς ο διορισμένος επικεφαλής του ΟΠΑΠ αποφασίζει κατά μόνας να χορηγήσει ένα έντυπο, που στο ίδιο φύλλο φιλοξενεί καταχώρηση «παράνομης» στοιχηματικής εταιρίας, χωρίς να κρατήσει ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα!

Τι άραγε να τον έσπρωξε σε αυτή την πράξη; Πάντως όχι η ανάγκη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της θέσης του, μέσω της οποίας διαχειρίζεται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, των οποίων εδώ και τρία χρόνια το βιοτικό επίπεδο βυθίζεται, ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας.

Περισσότερο πιθανό είναι να σκέφτηκε ότι στην Ελλάδα οι δημόσιοι άνδρες πρέπει εσαεί αν κάνουν δημόσιες σχέσεις με τη διαπλοκή, προκειμένου να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα!

Βέβαια, ουδόλως θα απασχόλησε τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ η νόθευση του ανταγωνισμού, την οποία υιοθετεί σαν τρόπο δράσης, σε μια στιγμή που η Ελλάδα ψάχνει για επενδύσεις και ο πρωθυπουργός παρακαλά τους ξένους να φέρουν τα λεφτά τους στη χώρα μας.

Ο υγιής ανταγωνισμός ήταν και μάλλον παραμένει στην Ελλάδα για τα κορόιδα. Οι άλλοι, οι «έξυπνοι» με τις «άκρες», κάνουν τις δουλειές στηριζόμενοι στους κάθε είδους Λουρόπουλους οι οποίοι την ίδια στιγμή που ζητούν θυσίες από τους Έλληνες μοιράζουν το δημόσιο χρήμα στους ψυχορραγούντες «νταβατζήδες» (όπως έλεγε και ο Καραμανλής).

Πηγή: Δημοκρατία

paraskhnio

Μια σκέψη σχετικά μέ το “800.000 ευρώ χορηγία ΟΠΑΠ στο… σκοτάδι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s