Ως πότε παληκάρια …


γραφει ο αρισταρχος

10εκτμ Έλληνες εντός των τειχών, 10εκτμ Έλληνες εκτός των τειχών. Μια πεφωτισμένη, θέλω να πιστεύω, φυλή. Ζητείται ένας ΕΛΛΗΝΑΣ με βαριά …γόνατα. Ένας Έλληνας με οράματα, με δυναμική. Ένας Έλληνας …Ελληναράς. Να σηκώσει το χέρι και με τεντωμένο δάχτυλο σαν νέος Κολοκοτρώνης να δείξει τον δρόμο της εξόδου από τον ανθελληνισμό.

Η χώρα βυθίζεται στην καταστροφή έρμαιο των οπλών των τεράτων που μάχονται για την νομισματική επικράτηση. Και την πάλη τους αυτή την  μετέφεραν σ’ αυτή την χώρα γιατί απλά βρήκαν τους κατάλληλους εργολάβους. Πάντα είχαμε, δυστυχώς, απ’ αυτούς. Είναι οι ίδιοι που άνοιγαν τις κερκόπορτες και έδειχναν τα μονοπάτια στις Θερμοπύλες. Είναι οι ίδιοι που φωνάζουν Heil-Greece. Bone arrive …signore Baroso

Έκλεψαν και έφεραν με τις ανόητες επιλογές τους μια χώρα στο χείλος της καταστροφής. Κοινό μυστικό σ’ όλο τον κόσμο. Και οι επόμενοι καλύπτουν τους προηγούμενους. Κι αν τους παραζορίσεις το πολύ πολύ να τσιρίξουν “αν έχετε αποδείξεις, στον εισαγγελέα”.

Τι έγινε ρε παιδιά μ’ αυτό το τεράστιο έλλειμμα; Εγώ κι ο Ιωάννης το δημιουργήσαμε;. Φταίνε οι πτήσεις που κάναμε αυθημερόν στο Μόντε Κάρλο για κανένα χαρτάκι ή οι Ρωμαϊκές βραδιές σε  ξενοδοχεία όλων των αστέρων του στερεώματος. Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε απευθυνόμενος στην εφορία “Κάθε βράδυ τα ίδια άτομα ξοδεύουν περιουσίες στα μπουζούκια” δεν συγκινήθηκε ποτέ κανείς να πάει να τα ελέγξει.

Θαυμάσια! Στον Οκτώβρη μήνα έχασαν την δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα 50χλδς ψυχές. Αυτοί και οι επόμενοι και οι προηγούμενοι, σας απασχολεί καθόλου πως θα ζήσουν τι θα φάνε πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους;. Ψελλίζετε κάτι περί συμπόνιας κι ύστερα συνεχίζετε το θεάρεστον έργο της υφαρπαγής των δικαιωμάτων μιας ζωής την μείωση των αμοιβών και την κατάργηση των υπηρεσιών. Πάντα εν ονόματι της πιο μισητής τριάδας που γνώρισε ο τόπος.

Και όσο σκέφτομαι πως εσείς ήσασταν πάντα στα πράγματα, τα ίδια άτομα. Αυτά που μας μπατάρισαν, αυτά που θα μας σώσουν(χα). Φύγετε μωρέ μπας και αλλάξουμε γραμμή, που λέει κι ο Θεοδωράκης, και πάει το τρένο σε άλλη πιο γόνιμη κατεύθυνση.

Κολλήσαμε πάνω στην Γερμανία λες και θα μας δίναν τα δανεικά για την ψυχή του …Χίτλερ. Την δική μας ψυχή θα ζητήσουν όπως το επιχείρησαν σε δυό πολέμους. Όπως το επιχειρεί ο διάβολος. Τώρα γιατί ν’ αλλάξουν. Ο λύκος …

αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s