Αγόρασαν μηχάνημα για τη μία κλινική και το εγκατέστησαν σε…άλλη


…το οποίο είχε ζητήσει η Παιδοχειρουργική Κλινική για να μπορέσει να κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις σε παιδιά που αντιμετωπίζουν πολύ ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα και τελικά πήγε στην ουρολογική και…ξεχάστηκε!

Το μπάχαλο που περιγράφηκε πρόσφατα στο πόρισμα για την Παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ με αφορμή το θάνατο του 11μηνου βρέφους φαίνεται πως δεν έχει πάτο. Η δυσλειτουργία, οι εγωισμοί και τα συμφέροντα που φτάνουν ως τις πανεπιστημιακές βαθμίδες επηρεάζουν βαθύτατα μια κλινική που μέχρι πρόσφατα είχε τη φήμη μιας άψογης νοσηλευτικής μονάδας.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα αρρυθμίας , όπως αποκαλύπτει σήμερα το  CRETALIVE, υπήρξε και με την αγορά ενός ακριβού μηχανήματος Ουροδυναμικού ελέγχου το οποίο είχε ζητήσει η Παιδοχειρουργική Κλινική για να μπορέσει να κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις σε παιδιά που αντιμετωπίζουν πολύ ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα. Μετά από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις τελικά η διοίκηση αποφάσισε να διαθέσει το ποσό-που πλήρωσαν βέβαια οι Έλληνες φορολογούμενοι και όχι κάποιοι μεγαλογιατροί- και το μηχάνημα αγοράστηκε.

Ω του θαύματος όμως ξαφνικά η διοίκηση στις 19 Ιουνίου εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας το μηχάνημα δεν θα πήγαινε στην κλινική που το ζήτησε, αλλά στην Ουρολογική κλινική η οποία πάντως δεν είχε υποβάλει τέτοιο αίτημα. Για κάποιο λόγο που ουδείς κατάλαβε η συγκεκριμένη κλινική είχε ζητήσει να έχει τον έλεγχο. Αλλά αυτό θα ήταν το λιγότερο εάν το μηχάνημα εχρησιμοποιείτο και γινόταν εξετάσεις στα παιδιά! Κάτι που δεν έγινε, ενώ την ίδια ώρα κάποια στελέχη της Ουρολογικής Κλινικής πρότειναν, λέει, να επιστραφεί και να αγοράσουν…εργαλεία δικά τους! Γεγονός που θα σημάνει βέβαια τεράστια απώλεια χρημάτων για το Δημόσιο…ενα βρισκόταν προμηθευτής που θα έπαιρνε το μηχάνημα πίσω…

 

cretalive

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s