Εντός της βδομάδας διάγγελμα Χριστόφια για το μνημόνιο


Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας θα απευθύνει διάγγελμα στον κυπριακό λαό για το μνημόνιο. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν υπέγραψε συμφωνία με την τρόϊκα, απάντησε αρνητικά.

Εξάλλου, σε ομιλία του σε εκδήλωση των λαϊκών οργανώσεων Λαπήθου-Καραβά ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι δόθηκε σκληρότατη μάχη με τους εκπροσώπους της τρόικας για την υπεράσπιση βασικών κατακτήσεων των εργαζομένων. «Νομίζω ότι τα καταφέρνουμε», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι η αναστολή μέρους της ΑΤΑ είναι προσωρινή, ενώ ο 13ος μισθός μένει αλώβητος. Έχουμε διασφαλίσει, συνέχισε, την κυριότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου και πιθανόν πετρελαίου. Ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι «αν δεν γινόταν η ληστεία των τραπεζών δεν θα υπήρχε θέμα ένταξης της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα με την λήψη κάποιων διαρθρωτικών μέτρων».

Μίλησε, επίσης, για διαστρέβλωση της αλήθειας, αναφέροντας ς ότι η κρίση είναι παγκόσμια και ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί πολιτική για την ανάπτυξη γιατί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, «υπάρχουν δυνάμεις, που θέλουν να επιβάλουν νεοφιλελεύθερες λύσεις».

Ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης Χριστόφια κατηγορώντας την ότι παρέλαβε κράτος με πλεονάσματα και «παραδίδει ερείπια και χάος». Ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε ότι υπάρχουν προοπτικές για τον τόπο και ότι σε έξι μήνες θα διαφανούν τα αποτελέσματα. Ο λαός, είπε, θέλει προτάσεις και όχι αντιπαραθέσεις και ότι τον Φεβρουάριο «θα υπάρξει νέα εποχή για την Κύπρο».

express

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s