Ξεδιπλώνεται το σχέδιο διαμελισμού των Κρατών και της διάλυσης των Εθνών


Η Ισπανία κινδυνεύει άμεσα από τα αυτονομιστικά κινήματα, καθώς στους Βάσκους προστέθηκε και η Καταλονία, ενώ αναμένουν τη σειρά τους Αραγονία και Γαλικία.

Πιστεύω ότι θα θεωρήθηκα υπερβολικός, όταν πριν από δυο χρόνια, σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, είχα υποστηρίξει πως τα πράγματα δείχνουν ότι το Σύστημα εργάζεται για την κατάτμηση των κρατών, ώστε να καταστούν πολλά αδύναμα, ευκολοεξουσίαστα προτεκτοράτα.

Πέρα από τη Σκοτία που θα διεξάγει δημοψήφισμα για απεξάρτηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γροιλανδία που ζητά να απομακρυνθεί από το Βασίλειο της Δανίας, το Βέλγιο που Φλαμανδοί και Βαλόνοι ζητούν τον τεμαχισμό του σε δύο κράτη, τη Λίγκα του Βορά της Ιταλίας που ζητά το ίδιο, την Κορσική που από χρόνια ζητά την ανεξαρτητοποίησή της από τη Γαλλία, και πέρα από πληθώρα αυτονομιστικών κινημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, φαίνεται ότι η Ισπανία κινδυνεύει πιο άμεσα.

Το πρόβλημα των Βάσκων είναι γνωστό, αλλά τώρα προστέθηκε δυναμικά και η Καταλονία (η Αραγονία και η Γαλικία, αναμένουν τη σειρά τους). Τι δήλωσε εχθές ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας, μια ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στην περιφέρεια αυτή; Ότι «Η Kαταλονία, αν γινόταν ανεξάρτητο κράτος, θα ήταν το «έβδομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» όσον αφορά τον πλούτο κατά κεφαλήν».

Προσέξτε το επιχείρημα: Η Καταλονία δίνει περισσότερα στην κεντρική κυβέρνηση από όσα παίρνει. Για ποιο λόγο επομένως να τα δίνει; Μήπως θυμάστε, ποια ήταν τα επιχειρήματα κάποιων Κρητικών αγροτών στα επεισόδια του 2009 στον Πειραιά, με την παρότρυνση του κ. Γ. Παπανδρέου; Ότι η Κρήτη δίνει περισσότερα στην κυβέρνηση των Αθηνών από όσα παίρνει. Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα.

Αυτοί που σηκώνουν τη σημαία της αυτόνομης Κρήτης είναι ελάχιστοι, και η συντριπτική πλειονότητα των Κρητών τους αποστρέφεται. Όμως, πέρασαν το μήνυμά τους, ότι η Κρήτη αδικείται, όπως συνέβη και με την Καταλονία. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι «τα μεγάλα ποτάμια από μικρές πηγές πηγάζουν». Και είναι αλήθεια ότι αδικείται. Αλλά σε μια συμπαγή κοινωνία, όπως και σε μια οικογένεια, επιβάλλεται η φροντίδα για όλους.

Αυτό είναι το πρόβλημα που με σατανικότητα δημιούργησε το Σύστημα. Να σπάσει τους συνδετικούς ιστούς που ενώνουν τα μέλη ενός λαού. Να αποβληθεί το ομόδοξο, ομόγλωσσο, ομόαιμο ως παλιομοδίτικο. Αυτό όμως στέριωνε την αλληλεγγύη στους λαούς. Τώρα, ο καθένας για τον εαυτό του.

Όσοι πιστεύουν, ότι δεν θα συμβούν σε μας παρόμοιες τάσεις εθελοτυφλούν. Και είμαι απόλυτος σ’ αυτό, διότι παρακολουθώ την πορεία των γεγονότων από την πρώτη μέρα που άρχισαν να φαίνονται δημόσια. Γι’ αυτό και έχω ταχθεί κατά της αφαίρεσης εξουσίας από την κεντρική κυβέρνηση (δεν ήταν βλάκας ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που ενίσχυσε την κυβέρνηση με το Σύνταγμα του 1911).

Έχετε και τα κατωτέρω κατά νου: Οι κάτοικοι της Βενετίας πραγματοποιούν συγκεντρώσεις με σκοπό την απόσχιση από την Ιταλία. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, πρωτεργάτης είναι η κίνηση «Indipendenza Veneta». Κατά τα στοιχεία δε των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου, το 80% των κατοίκων της παλαιάς πόλης τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της.

Αλλά και στην άλλοτε πλανητάρχισσα κτύπησε η «ασθένεια». Ο Λευκός Οίκος θα αναγκαστεί να εξετάσει τα online-αιτήματα για την έξοδο των πολιτειών Τέξας και Λουιζιάνα από τις ΗΠΑ. Προστέθηκαν και άλλες πέντε Πολιτείες, όπου η κάθε μια συνέλεξε σε ελάχιστο διάστημα πάνω από 60 χιλιάδες υπογραφές).

Το σπέρμα των αποσκιρτήσεων το έβαλαν. Κράτη που δεν λαμβάνουν αυτά τα μηνύματα, είναι καταδικασμένα. Το Σύστημα έχει υπομονή. Σε 20-30 χρόνια, ίσως και λιγότερα, η υφήλιος θα είναι αγνώριστη. Η σοφή συμβουλή των παππούδων μας είναι το προλαμβάνειν και όχι το καταστέλλειν. Και ας είναι λίγοι όσοι εκδηλώνονται. Λίγοι και αδύναμοι ήσαν και οι Σκοπιανοί.

Ο Μακεδών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s