«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ»


«Θα κάνουμε τα πάντα για να εφαρμοστεί ο νόμος» δηλώνει πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεχίζει να δέχεται στοιχεία με υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι -όπως αναφέρει το υπουργείο- στη συνέχεια θα μετακινηθούν εκεί όπου ο δημόσιος τομέας έχει ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Μανιτάκη «δεν μπορεί ένα υπουργείο να μην εφαρμόσει το νόμο, ο οποίος μάλιστα αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές».

Το υπουργείο επιμένει ότι πρέπει να προχωρήσει η διαθεσιμότητα των 2.000 υπαλλήλων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή να επανέλθει η τρόικα και να ζητήσει απολύσεις.

Οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται από εργαζόμενους στους δήμους και στα γραφεία προσωπικού έχουν δυσχεράνει την αποστολή των στοιχείων, δημιουργώντας ιδιαίτερο προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου, παρά τη σιωπηρή παράταση που έχει δοθεί.

Πάντως, από πηγές του υπουργείου, επισημαίνεται ότι εάν χρειαστεί, θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος και θα υλοποιηθεί η διαθεσιμότητα με στοιχεία που θα προέλθουν από την απογραφή που είχε γίνει στον δημόσιο τομέα.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τη στάση που κρατούν οι συνδικαλιστές δεν αποστέλλονται ούτε τα στοιχεία με τους επίορκους υπαλλήλους, αν και η ΠΟΕ ΟΤΑ δήλωσε χθες ότι πρέπει να δοθούν οι λίστες με τους επίορκους.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το θέμα της ένταξης υπαλλήλων σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τον νόμο 4024/2011, που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα.

 

kartesios

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s