ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ… ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ


https://i0.wp.com/www.telemarketing.gr/files/images/products/ritzekt1.jpgΗ Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή ενηµερώνει τους καταναλωτές για τα εξής:

Το τελευταίο διάστηµα παρατηρείται µια συνεχής προβολή διαφηµιστικών µηνυµάτων που αφορούν σε συσκευές απώθησης/εξάλειψης τρωκτικών και εντόµων, οι οποίες προωθούνται ως προϊόντα αποτελεσµατικά, µε µεγάλη ακτίνα δράσης, οικονοµικά για τους καταναλωτές και ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον.

Η Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή, ύστερα και από καταγγελίες καταναλωτών, προκειµένου να προστατεύσει τα οικονοµικά συµφέροντά τους από ενδεχόµενη παραπλάνηση, έχει ήδη ζητήσει και εξετάζει τους σχετικούς τεχνικούς φακέλους εταιρειών που διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην ελληνική αγορά.

Στις περιπτώσεις δε που θα διαπιστωθεί παραπλάνηση των καταναλωτών από ισχυρισµούς που θα κριθούν αναληθείς ή και µη τεκµηριωµένοι, µε βάση τη νοµοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για αθέµιτη εµπορική πρακτική και θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου.

Επισηµαίνεται ότι άλλες χώρες, όπως οι Η.Π.Α και η Αυστραλία, ύστερα από σχετικές έρευνες, κατέληξαν ότι ανάλογοι ισχυρισµοί, π.χ. «εξαλείφει τις προσβολές τρωκτικών», «απωθεί τα έντοµα» κ.α., οι οποίοι χρησιµοποιούνταν για την προώθηση των προϊόντων αυτών, δεν ήταν τεκµηριωµένοι και ζήτησαν από τις εµπλεκόµενες εταιρείες των χωρών τους να παύσουν να τους χρησιµοποιούν.

Με βάση τα παραπάνω, η Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς την αγορά των εν λόγω προϊόντων.

 

ionianpress

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ… ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s