Αθήνα, Χριστούγεννα 2012: Εορταστικό πρόγραμμα


Το πρόγραμμα της Αθήνας για τα Χριστούγεννα του 2012 είναι πλούσιο.

Μεγάλος χορηγός των φετινών εκδηλώσεων είναι η Wind, που φέρνει στην πλατεία Συντάγματος το παγοδρόμιο για τις δωρεάν βόλτες και δημιουργεί ένα photorama με 40 smartphones που θα απαθανατίζουν σε 360 μοίρες τις προσωπικές στιγμές όσων το επιθυμούν, οι εικόνες θα ανεβαίνουν άμεσα στο youtube και θα αποστέλλονται στο προσωπικό e-mail του καθενός.

Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα διασκεδάζουν τον κόσμο σε 30 πλατείες και Λέσχες Φιλίας της πρωτεύουσας. (Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων).

Οι παιδικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος 12.00-14.00 εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών.

Στην «Τεχνόπολις» θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο χωριό με τρία καρουσέλ, κλειστό παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικη αγορά, παραμυθούπολη, γωνιά του Άι- Βασίλη και εργοστάστιο παιχνιδιών από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Η είσοδος στο χώρο θα είναι δωρεάν και η είσοδος στο καρουσέλ, το παγοδρόμιο και την παραμυθούπολη θα κοστίζει 2 ευρώ. Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολις» θα λειτουργεί 12.00-22.00 τις καθημερινές και 10.00-24.00 τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα των εορτών.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος. Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας. Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί καθημερινά την περίοδο των εορτών, και θα είναι δωρεάν, ενώ από την πίσω πλευρά της πλατφόρμας 18 φορείς που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες θα ενημερώνουν τις επισκέπτες για ό,τι συμβαίνει με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πρωτεύουσας και τους τρόπους παρέμβασης.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα παίζουν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Στο Μοναστηράκι ομάδες χορού και μουσικοί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το νέο χρόνο από τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους «Μπλε». Θα συμμετέχει ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Στην πλατεία Συντάγματος, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 25 και 26 Δεκεμβρίου), ο Ρολάν Ζε θα διασκεδάζει με το κοινό και θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της παντομίμας 12.00-16.00. Πρόκειται για έναν από τους πλέον καταξιωμένους μίμους της Ευρώπης, την τέχνη του οποίου οι άνθρωποι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνονται από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου με θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιών από τη Σάσα Βούλγαρη (27 και 29 Δεκεμβρίου, 17.00-19.00) και τον Βασίλη Τερζόπουλο (22 και 23 Δεκεμβρίου, 15.00-17.00, την πρώτη ημέρα και 17.00-18.00 τη δεύτερη ημέρα) και πλειάδα άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών.

magnesiawebtv

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s