ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 55.000 ΝΕΟΥΣ


Ένταξη τουλάχιστον 55.000 νέων στην αγορά εργασίας από τον Ιανουάριο, μέσω της υλοποίησης προγράμματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από το βήμα της εκδήλωσης «People in Crisis», που διοργανώνει το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Το σύνολο δράσεων που αφορά το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση, πρακτική εκπαίδευση και επιδοτούμενη απασχόληση για νέους έως 29 ετών καθώς και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας σε καινοτόμους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και στην αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Βρούτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης συντονισμένων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και προανήγγειλε την προώθηση αυστηρών μέτρων για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι «η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, εξωστρεφούς και δυναμικού που θα παράγει αξία, ποιότητα και απασχόληση».

Επίσης, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί τη συμπίεση του κόστους εργασίας ως βιώσιμη και μακροχρόνια στρατηγική ανταγωνιστικότητας.

Ο διαρθρωτικός μετασχηματισμός της οικονομίας ήταν απαραίτητος, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση και στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε τη συγκράτηση του μοναδιαίου κόστους εργασίας ως προσωρινή αλλά συνάμα αναπόφευκτη λύση για την άμεση κάλυψη του χάσματος ανταγωνιστικότητας της τελευταίας, πριν την κρίση, δεκαετίας.

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι «η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% την τριετία 2012-2014, θα επιτευχθεί πλήρως και μάλιστα χωρίς νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».

elzoni

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s