Νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα: Η Amgen επενδύει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ


σχόλιο MySatelite: Κάτι δεν μας αρέσει σ’αυτή την υπόθεση, κι ας είναι αναμφίβολα επένδυση-ανάσα εκατομμυρίων. Ειδικά η συνεργασία εταιρείας βιοτεχνολογίας με Ιατρικές Σχολές της χώρας μας ελλοχεύει κινδύνους. Για την ακρίβεια, πριν 3 μέρες, η Amgen (μια απο της κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως — #212 στη λίστα Forbes Global 2000, με πωλήσεις $15.58 δις) αγόρασε την ισλανδική εταιρεία γονιδιακής έρευνας deCODE Genetics, κάτοχος της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων με πληροφορίες για το γονιδιακό υλικό και ιατρικό ιστορικό των κατοίκων της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ (άρθρο στα Αγγλικά) και εδώ.

Εξαιρετικά σημαντικό το άρθρο εδώ που εξηγέι πως η ισλανδική κυβέρνηση με νόμο που πέρασε πέρυσι έδωσε στην deCode Genetics το δικαίωμα να φτιάξει και να εκμεταλλευτεί εμπορικά την βάση δεδομένων με το γενετικό υλικό όλων των κατοίκων της χώρας.

Με κεντρικό στόχο να επενδύσει δυναμικά στην Ελλάδα, η εταιρία ηγέτης στο χώρο της βιοτεχνολογίας η Amgen ανακτά και πάλι από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα εμπορικά δικαιώματα για τα προϊόντα της AranespR (darbepoetin alfa), GranulokineR (filgrastim), NeulastaR (pegfilgrastim), και MimparaR (cinacalcet) στην Ελλάδα και την Κύπρο, από την εταιρεία GENESIS Pharma με τη σταδιακή καταβολή 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μια συμφωνία που δίνει οικονομική ανάσα στην ελληνική εταιρία που μετά το κούρεμα των ομολόγων, όπως και οι άλλες ελληνικές φαρμακευτικές, είδαν στοιχεία του ενεργητικού τους να πλήττονται. Παράλληλα η μεγαλύτερη ενεργοποίηση στην εγχώρια αγορά ενός φαρμακευτικού κολοσσού με τεχνολογία αιχμής δίνει υπεραξία στη χώρα και ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις.  Άλλωστε τη διάθεση των πολύτιμων αυτών θεραπειών στους ασθενείς θα αναλάβει η θυγατρική της Amgen στην Ελλάδα, Amgen Hellas, η οποία αναμένεται να επεκτείνει το δίκτυό της προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας στο χώρο. Ο πολυεθνικός φαρμακευτικός όμιλος, ψηφίζει Ελλάδα, ενισχύοντας την θυγατρική του στη χώρα μας και συμβάλλοντας μέσα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες του στη βελτίωση των συνθηκών υγείας των Ελλήνων.

Τα εν λόγω προϊόντα της Amgen διατίθενται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα από τη GENESIS Pharma βάσει εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.

Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, η Amgen Hellas και η GENESIS Pharma, σε στενή συνεργασία με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και τις λοιπές αρμόδιες αρχές, δρομολογούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή μετάβαση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στην Amgen Hellas και την απρόσκοπτη συνέχιση της διάθεσης αυτών των σημαντικών θεραπειών στους Έλληνες ασθενείς από την 1η Ιανουαρίου 2013.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και αντικατοπτρίζει την μακροχρόνια δέσμευση της Amgen στην ελληνική αγορά», δήλωσε σχετικά η κ. Ευαγγελία Πατεράκη, Γενική Διευθύντρια της Amgen Hellas. «Ενισχύει την ήδη ισχυρή παρουσία της Amgen στην Ελλάδα, επιτρέποντάς της πλήρη έλεγχο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και την ευκαιρία να βρίσκεται στην υπηρεσία περισσότερων ασθενών».

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, σχολίασε: «Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής με την Amgen, η GENESIS Pharma επικεντρώνεται στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και επενδύει σε νέες στρατηγικές συνεργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ελλάδα».

Συνεργασία  Amgen Hellas με τις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Πάτρας, Θεσ/κης, Ηρακλείου, Αλεξανδορύπολης, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας

Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας από το 1980, η Amgen συνεργάζεται σε κλινικές έρευνες με όλες τις πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές της χώρας, υποστηρίζοντας έμπρακτα ερευνητικά προγράμματα. Υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες που έκανε πραγματικότητα τις νέες υποσχέσεις της επιστήμης, φέρνοντας ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα από το εργαστήριο, στη μονάδα παραγωγής και από εκεί στους ασθενείς. Οι θεραπείες της Amgen έχουν αλλάξει την άσκηση της ιατρικής, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο, τις παθήσεις των νεφρών, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τις παθήσεις των οστών και άλλες σοβαρές νόσους.

Σχετικά με τη GENESIS Pharma

Η GENESIS Pharma ιδρύθηκε το 1997 και καθιερώθηκε ως η πρώτη ελληνική εταιρεία που εστίασε την εμπορική της δραστηριότητα στη διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων βιοτεχνολογίας, με στόχο να διασφαλίσει στους Έλληνες ασθενείς που πάσχουν από σπάνια, χρόνια και βαριάς μορφής νοσήματα, άμεση πρόσβαση σε πρωτοποριακές θεραπείες φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας. Η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με πρωτοπόρες πολυεθνικές εταιρείες φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας για την προώθηση και διάθεση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου πρωτότυπων και καινοτόμων φαρμάκων σε Ελλάδα και Κύπρο. Από το 2000 μέχρι σήμερα, η GENESIS Pharma έχει λάβει δεκάδες βραβεία και πιστοποιήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξής της, την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εταιρική υπευθυνότητα και το εργασιακό της περιβάλλον.

reporter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s