Θα χαρίσει 12 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ στους εργολάβους και θα τα πληρώσει ο φορολογούμενος


Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν από τους λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης της ΔΕΗ οι οποίες ζημιώνουν όχι μόνο την επιχείρηση αλλά και τον ελληνικό λαό.

Όπως προκύπτει από το σκάνδαλο που αποκάλυψε το newpost.gr και αφορά σε διαγωνισμό για την κατασκευή και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής θερμο-ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, η επιχείρηση ζημιώθηκε με περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή η κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα, ανάδοχος του έργου, δηλώνει ότι αμετάκλητα αποσύρεται από το έργο, ζητώντας επιπλέον 12 εκατ. ευρώ ως αντιστάθμισμα των διαφυγόντων κερδών της. Η εταιρεία δε, είχε επιλεγεί ως ανάδοχος του έργου με προσφορά υπερπολλαπλάσια (κατά 52% αυξημένη) της προσφοράς που έκανε για το ίδιο έργο φινλανδική εταιρεία η οποία είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τη ΔΕΗ.

Διαβάζοντας αυτές τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, καταλήγουμε σε μερικά εύλογα ερωτήματα τα οποία η διοίκηση της επιχείρησης θα πρέπει να απαντήσει άμεσα.

Γιατί η διοίκηση σπεύδει να υπογράψει συμβάσεις μεγάλων έργων, χωρίς να έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, με αποτέλεσμα να «γράφει» δεκάδες εκατομμυρίων ζημιές;

Ποιός τελικά ευθύνεται για αυτό το «πάρτυ» σπατάλης; 

Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα που γίνονται όλα αυτά; 

Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα»;

Εμείς όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, τα αιώνια κορόιδα, φυσικά! Οι αποφάσεις των διοικήσεων και ο πλημμελής έλεγχος της κεντρικής Κυβέρνησης των διορισμένων κοστίζει εκατομμύρια σε «μαύρες τρύπες». Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εύκολη λύση είναι να αυξήσεις τα τιμολόγια της ΔΕΗ και ο υπεύθυνος για τη ζημιά να επιβραβευθεί με άλλη «κρατική» θέση.

Αλήθεια η νομική υπηρεσία δεν είδε, δεν κατάλαβε; Ο ρόλος της είναι να διασφαλίζει τα συμφέροντα της εταιρείας και κατ’ επέκταση του ελληνικού λαού. Θα αναζητηθούν ευθύνες; Θα αποδοθεί δικαιοσύνη;

Πολλοί συμπολίτες μας διερωτώνται: γιατί πρέπει να πληρώσουμε εμείς για τα εγκληματικά λάθη, τις αβλεψίες, πιθανόν ακόμη τις ατασθαλίες κάποιων στελεχών οργανισμών και επιχειρήσεων; Γιατί πρέπει να πληρώσουμε για τον πλημμελή έλεγχο των αποφάσεων του ΔΣ της ΔΕΗ;

Πληρώνει πάλι ο φορολογούμενος επειδή… «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

blacknews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s