Εσύ ξέρεις πόσο και τι πίνεις; Ρώτα το Διονύση


Mobile-optimized website της DIAGEO Hellas που μετρά και μας ενημερώνει για το ποτό μας και πόσο αλκοόλ περιέχει

Ένα διαδικτυακό τόπο που ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με τις επιλογές τους όταν πίνουν στο σπίτι ή με φίλους δημιούργησε η Diageo Hellas. Πρόκειται για την εφαρμογή «Ρώτα το Διονύση» (http://calculator.drinkiq.com). Ο «Διονύσης», ο φίλος μας guru των ποτών, μας βοηθά να υπολογίσουμε τα γραμμάρια αλκοόλ που περιέχει το ποτό μας, όπως επίσης και τις θερμίδες που μας δίνει αλλά και το χρόνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να το επεξεργαστεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες του website είναι να επιλέξουν από μια λίστα ποτών τις προτιμήσεις τους και ο Διονύσης υπολογίζει και τους ενημερώνει. Το website επίσης περιλαμβάνει προτάσεις και συμβουλές υπεύθυνης κατανάλωσης.

Το «Ρώτα το Διονύση» φέρει τη σφραγίδα του DRINKiQ, του portal της Diageo το οποίο περιέχει πλήθος εξειδικευμένων πληροφοριών σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ. Το website είναι προσβάσιμο μέσω κινητού, tablet ή υπολογιστή, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν κάθε στιγμή να ανατρέξουν στις σχετικές πληροφορίες, από όπου κι αν βρίσκονται. Διαθέτει, επίσης, τη δυνατότητα να μοιραστούν τις πληροφορίες που επιθυμούν μέσω των δημοφιλών κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ρώτα το Διονύση» είναι η τοπική προσαρμογή του διεθνούς concept «Ask Dave» το οποίο θα φτάσει στους πολίτες 10 χωρών της Δυτικής Ευρώπης, με την Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες στις οποίες παρουσιάζεται. Είναι, δε, ιδιαίτερα σημαντικό ότι το περιεχόμενό του έχει προσαρμοστεί ανάλογα με τις οδηγίες κατανάλωσης των κατά τόπους αρμόδιων φορέων υγείας, ενώ περιλαμβάνονται και τοπικά ποτά.

Γιάννης Λημναίος

news.pathfinder

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s