Κλείνει το εργοστάσιο του Λουτρακίου η Pepsico-ΗΒΗ


Παρότι η Pepsico ήταν ανάμεσα στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, από τις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει να παραμείνουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα, η εταιρεία δεν «άντεξε» τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεών της, με αποτέλεσμα να προσανατολίζεται στον περιορισμό της παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, η Pepsico-HBH έχει ήδη αποφασίσει και ανακοινώσει στους εργαζομένους της μονάδας εμφιάλωσης που διατηρεί στο Λουτράκι το κλείσιμο του εργοστασίου. Αυτήν την στιγμή οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη μονάδα, στην οποία εμφιαλώνεται και το νερό «ΗΒΗ – Λουτράκι», ανέρχονται σε 20, ενώ τα τελευταία χρόνια είχαν αποχωρήσει μέσω εθελούσιας εξόδου περίπου 40 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η παραγωγή της εταιρείας είχε πέσει στα 3,9 εκατ. κιβώτια από 8 εκατ. τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι πωλήσεις της είχαν σημειώσει «βουτιά» 60%.

Πάντως, η εταιρεία φέρεται έτοιμη να αποζημιώσει πλήρως όσους εργαζομένους αποχωρήσουν από την εταιρεία, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους από αυτούς το επιθυμούν να μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Οινόφυτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s