ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας): ΑΙΣΧΟΣ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ


σχόλιο MySatelite: Πληθαίνουν οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που αγανακτούν με την κατάσταση που επικρατεί στα  Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΠΑ ή ΚΕΠΑ). Βγαίνουν στα ραδιόφωνα, μιλώντας για καθυστέρηση ενός χρόνου μέχρι να περάσουν από επιτροπή για να πάρουν την απόφαση αναπηρίας που θα τους επιτρέψει να εκταμιέυσουν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα. Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα ελέγχου, αλλά λίγο σεβασμό προς όλους όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες πάνω απ’όλα!

Δηλαδή, Ε Λ Ε Ο Σ!

Που είναι όλοι οι κλάψες-βουλευτές που μας το παίζουν μεγαλόκαρδοι πριν τις κάλπες, ευαίσθητοι, αγκαλιές φιλιά στην ΕΛΕΠΑΠ, χειραψίες σε παραπληγικούς, οι κλασικοί μαϊντανοί της πτέρυγας καρκινοπαθών συνοδευόμενοι απο καμεραμέν στις ειδήσεις των 19.00, 20.00 και 21.00.

ΥΓ Περιμένουμε παρέμβαση για την ταλαιπωρία στα ΚΠΑ απ’τον κ. Κουρουμπλή. Ας πάει ο ίδιος χωρίς συνοδεία και απροειδοποίητα να περάσει απο επιτροπή οπώς ο καθένας να δει τι τραβάνε οι κοινοί θνητοί.

Διαβάστε τα αίσχη απο διάφορα ΚΠΑ της χώρας!

Έκκληση να δείξουν ανθρωπιά 

Αναγνώστρια του enikos.gr καταγγέλλει ότι εδώ και επτά χρόνια έχει εκδοθεί γνωμάτευση από το ΙΚΑ σύμφωνα με την το ποσοστό αναπηρίας της είναι 80% λαμβάνοντας την αντίστοιχη σύνταξη. Όμως μετά την τελευταία εξέταση της από  Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στα τέλη του 2012 βγήκε η απόφαση ότι το ποσοστό αναπηρίας της είναι πλέον 45%. Η 37χρονη γυναίκα έχει υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις σε μαστό και θυρεοειδή λόγω καρκίνου. Διαβάστε το μήνυμα της.

«Καλησπέρα και καλή χρονιά σας εύχομαι. Αν και για μένα δεν μπήκε καλά. Το 2005 χειρουργήθηκα από καρκίνο μαστού, το 2009 από καρκίνο θυρεοειδή, από το 2005 έπαιρνα σύνταξη αναπηρίας από το ΙΚΑ με ποσοστό 80%,ολα καλά μέχρι εδώ. Τον προηγούμενο μήνα πέρασα από ΚΕΠΑ, σήμερα πήρα την απόφαση αναπηρία 45%. Ξαφνικά, φύτρωσε το στήθος, ξαφνικά εμφανίστηκαν οι λεμφαδένες μου, βγήκε ο θυρεοειδής μου; Είμαι μόνο 37 χρόνων και πολύ άτυχη και τυχερή μαζί. Δεν ξέρω τι να κάνω» γράφει ανάμεσα σε άλλα η γυναίκα που συμπληρώνει : «Ο άντρας μου είναι άνεργος και έχω ένα κοριτσάκι 10 χρόνων. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;».

Κέντρο ταλαιπωρίας το ΚΕΠΑ Βόλου

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων ατόμων με αναπηρία από τη γραφειοκρατία που επικρατεί στη Διεύθυνση Αναπηρίας του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στην τοπική γραμματεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Χθες 20 ασφαλισμένοι που επρόκειτο να εξεταστούν από τη δευτεροβάθμια επιτροπή για πνευμονολογικές ασθένειες, οι εξετάσεις τους ακυρώθηκαν, καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε κώλυμα, αφού ήταν πρόεδρος και της πρωτοβάθμιας που είχε ελέγξει αρχικά τους υποψήφιους και φυσικά δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του(!). Από την άλλη 15χρονη μαθήτρια που επρόκειτο να εξεταστεί δευτεροβάθμια για διάφορα νοσήματα τις προάλλες, τελικά αναβλήθηκε η εξέτασή της, καθώς θεωρήθηκε από τους γιατρούς, ότι «η αρχική αξιολόγηση δεν ήταν σωστή από τη Διεύθυνση Αναπηρίας»…

Οι ασφαλισμένοι θεωρούν ότι όλα αυτά γίνονται, διότι ο ΕΟΠΥΥ θέλει να περιορίσει τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα που χορηγεί και εφευρίσκουν διάφορες προφάσεις και αφορμές, έτσι ώστε να μην πιστοποιούνται οι αναπηρίες ασφαλισμένων που βάσει του νόμου και των παθήσεών τους τις δικαιούνται.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αντιδράσεις και έτσι την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΑ Βόλου από τα άτομα με αναπηρία.

Χθες μεταξύ των επιτροπών που επρόκειτο να συνεδριάσουν για την πιστοποίηση αναπηριών, ήταν και μία πνευμονολογική. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων και κατά τη συνεδρίαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής, ο πρόεδρος, πνευμονολόγος από τη Θεσσαλονίκη, είχε προεδρεύσει και της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, που είχε εξετάσει ορισμένους από τους ασφαλισμένους… Οπότε εκ του νόμου δεν μπορούσε να ελέγξει τις δικές του αποφάσεις σε δεύτερο βαθμό… Στους 20 ασφαλισμένους υποψήφιους για πιστοποίηση αναπηρίας που περίμεναν, ανακοινώθηκε η ακύρωση της συνεδρίασης της επιτροπής, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων. Μεταξύ τους και ένας 93χρονος με πατερίτσες… Το λάθος καταλογίζεται στην τοπική Γραμματεία του ΚΕΠΑ, καθώς έπρεπε να τοποθετηθεί άλλος προεδρεύων πνευμονολόγος της επιτροπής.

15χρονη μαθήτρια

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου εξάλλου συνέβη ακόμη ένα περιστατικό στο τοπικό ΚΕΠΑ. Αυτή τη φορά ταλαιπωρήθηκε ένα 15χρονο κορίτσι, μαθήτρια Γυμνασίου. Η κοπέλα που πάσχει από πολλά χρόνια σοβαρά νοσήματα και όπως επισημαίνει η μητέρα της, «από τότε που γεννήθηκε κυκλοφορεί στα νοσοκομεία», προσήλθε στο ΚΕΠΑ Βόλου, προκειμένου να ελεγχθεί από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή και να πιστοποιηθεί το ποσοστό αναπηρίας της, που είναι 67%, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα των 620 ευρώ το δίμηνο. Η μαθήτρια που έλαβε άδεια από το σχολείο της για το λόγο αυτό, ενημερώθηκε τελικά από την τριμελή επιτροπή των παθολόγων γιατρών, ότι «η αρχική αξιολόγηση της περίπτωσής της, δεν ήταν σωστή και ότι πρέπει να επανεξεταστεί από ψυχίατρους…». Σημειώνεται ότι η 15χρονη είχε καταθέσει τα δικαιολογητικά της για την εξέταση στο ΚΕΠΑ από τον Απρίλιο, ενώ το επίδομα που λαμβάνει η πολύτεκνη μονογονεϊκή οικογένειά της, έχει διακοπεί να της χορηγείται από τον Αύγουστο. Η 15χρονη πάσχει από μικτή αγχώδη καταθλιπτική διαταραχή, από χρόνια αναιμία και από μονήρη όγκο του θυρεοειδούς.

«Τα 620 ευρώ που παίρνουμε, μόλις και επαρκούν για τις εξετάσεις του παιδιού και τα φάρμακά του» τονίζει η 53χρονη μητέρα.

Τώρα θα πρέπει να περιμένει άγνωστο πόσους μήνες μέχρι να καθοριστεί εκ νέου το ραντεβού με την επιτροπή, για να εξεταστεί η μαθήτρια. Όπως έχει αποκαλύψει η «Θ», οι καθυστερήσεις για εξέταση από τις επιτροπές του ΚΕΠΑ Βόλου φθάνουν και τους 8-9 μήνες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας καλεί όλους τους φορείς μέλη της και κάθε άτομο με αναπηρία και γονέα και κηδεμόνα αυτών να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία μπροστά στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕ.Π.Α. των πόλεών τους. Βασικό αίτημα αποτελεί «η λήξη της ομηρίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στις λίστες αναμονής των ΚΕ.Π.Α.». Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ. στα ΚΕΠΑ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα: Στο ΚΕ.Π.Α. Λάρισας, Ασκληπιού 29, στο ΚΕ.Π.Α. Καρδίτσας, Ιεζεκιήλ 38Α, στο ΚΕ.Π.Α. Βόλου, Θρακών 20, και στο ΚΕ.Π.Α. Τρικάλων, Ομήρου 13. Τα άτομα με αναπηρία της Θεσσαλίας και οι οικογένειές τους απαιτούν εδώ και τώρα την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις λίστες των προς εξέταση ατόμων από τις επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. και αντίστοιχα να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης της απόφασης του ποσοστού αναπηρίας από το ΚΕ.Π.Α. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή, πάνω από 60.000 συνάδελφοι με αναπηρία και αντίστοιχα οι οικογένειές τους είναι εγκλωβισμένοι στους δαιδαλώδεις μηχανισμούς και τις χρονοβόρες διαδικασίες των ΚΕΠΑ σε όλη τη χώρα».

αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2012

Περιφερειακή Ομοσπονδία
Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος Αριθμ.

«Αποφυλάκιση» των σαράντα πέντε χιλιάδων ατόμων με αναπηρία και
των οικογενειών τους από τα ΚΕΠΑ του ΙΚΑ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της αλλά και τον προβληματισμό της όσο αφορά στον σχεδιασμό οργάνωσης και λειτουργίας των Ενιαίων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ.

Δυστυχώς ο τρόπος που έχει δομηθεί το ΚΕΠΑ δημιουργεί απίστευτη ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τα άτομα με αναπηρία και των οικογενειών τους των οποίων : α) το ποσοστό αναπηρίας τους πρέπει να επανεκτιμηθεί β) η αναπηρία ή χρόνια πάθηση εμφανίσθηκε πρόσφατα ή γ) οι υποθέσεις τους παραμένουν εκκρεμείς αφού δεν είχαν εξεταστεί από τις καταργούμενες Υγειονομικές Επιτροπές.

Το πλήθος των υποβληθέντων αιτημάτων, ο μεγάλος αριθμός εκκρεμουσών περιπτώσεων που υπήρχαν ήδη στις επιτροπές των ασφαλιστικών Ταμείων και πριν την δημιουργία του ΚΕΠΑ, η έλλειψη ιατρών του ειδικού σώματος η ελλιπής κάλυψη των εξόδων μετακίνησής των ατόμων με αναπηρία εκτός έδρας λόγω της μη λειτουργίας των ΚΕΠΑ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες , δημιουργούν δυσλειτουργίες και τραγικές καθυστερήσεις στην έκδοση γνωματεύσεων των Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Επιτρπών που φτάνουν και διάστημα αναμονής μέχρι και εννέα μήνες.

Ζητούμε άμεσα από την Πολιτεία την επίλυση των προβλημάτων και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του πολλά υποσχόμενου ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας ,η οποία πρέπει να αποτελεί θέμα προτεραιότητας για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες του. Επίσης ζητούμε από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξουν το αίτημα μας.

Το ΚΕΠΑ της ταλαιπωρίας των ΑμεΑ

Δημοσιεύθηκε στις 16/11/2011

H δίμηνη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας μεταφράζεται σε απίστευτη ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τα ΑμεΑ.

Το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι το ΚΕΠΑ του πολλαπλασιασμού της ταλαιπωρίας των ΑΜΕΑ δημιουργήθηκε ώστε να λήξει η χρόνια ταλαιπωρία των Ελλήνων αναπήρων από τις ατέρμονες διαδικασίες πιστοποίησης της αναπηρίας τους.

Τα κύρια προβλήματα εν περιλήψει – τα επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ σε επιστολή της προς τον υπουργό εργασίας Γ. Κουτρουμάνη – είναι τα εξής: Ελλειψη Διευθύνσεων ΚΕΠΑ σε μεγάλες Περιφέρειες της χώρας καθώς και σε όλα τα νησιά. Ασάφεια και κακή πληροφόρηση που έχουν οδηγήσει σε υπερφόρτωση του συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας. Δεν έχει καν εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος να αποσαφηνίζει τα αυτονόητα. Οτι, δηλαδή, έχουν ισχύ οι γνωματεύσεις που έχουν ήδη εκδοθεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές του προηγούμενου συστήματος και φέρουν έχουν την ένδειξη επ’ αόριστον ή χρονικά δεν έχουν λήξει ακόμη. Τέλος, κρίνεται ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και αξιολόγηση του ποσοστού αναπηρίας τους – δηλαδή άτομα που ζουν με πενιχρά έως και μηδαμινά εισοδήματα – καλούνται να καταβάλλουν το εξωφρενικό για την παρούσα οικονομική περίοδο ποσό των 46,16 ευρώ. Ενα μικρό χαράτσι για μιά υποχρεωτική “υπηρεσία” που μέχρι σήμερα έχει εξελιχτεί σε σκέτη ταλαιπωρία…

15 Νοέμβριος 2012

63χρονος ανάπηρος έχει να πάρει σύνταξη δέκα μήνες!

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία, ενός 63χρονου άνδρα από την περιοχή της Γαστούνης, ο οποίος παρά τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, πάνω από δέκα μήνες, έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται και να μην έχει αυτή τη στιγμή καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ο Παναγιώτης Κασκούρας ενώ έχει παραλάβει την βεβαίωση από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή του ΚΕΠΑ, που πιστοποιεί την αναπηρία του με ποσοστό 70%, ώστε να καταφέρει να λάβει την σύνταξη που δικαιούται από τον Οργανισμό, η διεύθυνση του ΙΚΑ Πύργου, όπως επισημαίνει, με καταχρηστικό τρόπο «ακυρώνει» τον φάκελο παραπέμποντάς τον στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Πάτρας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα με την διεύθυνση του ΙΚΑ Πύργου, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς κι άλλα άτομα, αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις προσφυγής των φακέλων τους από την Διευθύντρια του υποκαταστήματος ΙΚΑ του Πύργου, η οποία ωστόσο, στην περίπτωση του 63χρονου, δεν αιτιολογεί που έσφαλλε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή του ΚΕΠΑ. Από την πλευρά της η διεύθυνση του ΙΚΑ Πύργου, ισχυρίζεται πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα για προσφυγή της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής εντός δέκα ημερών από την ημέρα έκδοσής της, προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα του Ιδρύματος.

Να σημειωθεί πως ο 63χρονος, Παναγιώτης Κασκούρας, μαζί με τον γαμπρό του, Άγγελο Μπενέτο, χθες το μεσημέρι, επισκέφθηκαν το υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Πύργο, όπου και είχαν συνάντηση με την διευθύντρια. Όπως τόνισε λίγο αργότερα ο κ. Μπενέτος, η απάντηση που έλαβαν από τη διεύθυνση του ΙΚΑ ήταν ο ισχυρισμός πως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει προσφυγή ενώ επεσήμανε πως μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ο πεθερός του είναι καταδικασμένος να βρίσκεται στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας.

Στην αναμονή, ακόμη και χρόνια, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, ελλείψει νευρολόγου στο ΚΕΠΑ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη προσπάθεια και κυρίως έχοντας χάσει την υπομονή τους, ομάδα 12 ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα, που περιμένουν μήνες, αλλά και χρόνια, για να περάσουν απ’ το ΚΕΠΑ, κατέφυγε χθες στον εισαγγελέα ζητώντας το αυτονόητο: να υπάρξει επαρκής στελέχωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Επιτροπής της Μυτιλήνης με την ειδικότητα του νευρολόγου, ώστε να τύχουν του δικαιώματος εξέτασης. Συνολικά, υπάρχουν περί τους 30 ασθενείς στην αναμονή, διαφόρων ηλικιών, κυρίως με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και με Σύνδρομο Κρον και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα.

Προβλήματα καθυστερήσεων σε σχέση με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Μυτιλήνης, για τα οποία ζητείται εισαγγελική παρέμβαση, αναδεικνύονται και πάλι, μια και το Μάιο του 2012 είχε ζητηθεί για ακόμη μία περίπτωση η «βοήθεια» της Δικαιοσύνης. Ο θεσμός τού ΚΕΠΑ, θυμίζουμε, ξεκίνησε προ 15 μηνών περίπου, το φθινόπωρο του 2011, και αφορά στην ενοποιημένη για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία λειτουργία υγειονομικών επιτροπών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) που κρίνουν τους αιτούντες σε ό,τι αφορά στον καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας για σύνταξη αναπηρίας, το χαρακτηρισμό ατόμων ως ΑμεΑ, αλλά και τον καθορισμό ποσοστού αναπηρίας για το σύνολο των παροχών και των διευκολύνσεων για τις οποίες απαιτείται γνωμάτευση αναπηρίας και τις οποίες δικαιούνται από την Πολιτεία τα άτομα με αναπηρία.

Αμείλικτη ταλαιπωρία…
«Απ’ τις αρχές τού 2010 προσπαθώ να περάσω από επιτροπή», μας είπε η 34χρονη και μητέρα δύο παιδιών Μαρία Κωδωνάκη, η οποία χθες, για ακόμη μία φορά, έφυγε απ’ το κτήριο του ΕΟΠΥΥ στη Μυτιλήνη δίχως να έχει εξεταστεί η αίτησή της. Κι αυτό γιατί και πάλι δεν υπήρχε νευρολόγος. Η κ. Κωδωνάκη, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, προ διετίας πέρασε από πρωτοβάθμια επιτροπή τού ΚΕΠΑ, η οποία όμως δε διέθετε νευρολόγο και έτσι η περίπτωσή της αξιολογήθηκε από ορθοπαιδικό, που έκρινε ότι δε δικαιούται επίδομα. Έκτοτε προσπαθεί να περάσει απ’ τη δευτεροβάθμια επιτροπή, χωρίς όμως έως σήμερα να το έχει καταφέρει, γιατί συνήθως δε μετέχει νευρολόγος στο κλιμάκιο των γιατρών που τη στελεχώνει.

«Την προηγούμενη Πέμπτη είχε περιληφθεί το όνομά μου στη δευτεροβάθμια επιτροπή, αλλά όταν ήρθα, διαπίστωσα πως και αυτήν τη φορά δεν υπήρχε νευρολόγος. Με παρέπεμψαν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω και των καταλήψεων, και πάλι δεν πέρασα απ’ την επιτροπή. Τελικά προσδιόρισαν να περάσω από επιτροπή την Τετάρτη 12 του μήνα, όπου πράγματι μετείχε νευρολόγος, αλλά στην πρωτοβάθμια επιτροπή, και επειδή ήμουν από ένσταση μου είπαν να πάω την Πέμπτη. Ήρθα λοιπόν ξανά σήμερα (σ.σ. χθες), όπως και ακόμη 11 πάσχοντες από αυτοάνοσα νοσήματα που επιβάλλεται να υπάρχει νευρολόγος στην επιτροπή, και φεύγουμε χωρίς να περάσουμε επιτροπή, με ό,τι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία, εμπαιγμό, αδικία εις βάρος πασχόντων», ανέφερε η κ. Κωδωνάκη, ρωτώντας: «Πώς εγώ θα πάω να δουλέψω, πώς θα ζήσω όταν είμαι άρρωστη; Πώς άλλοι ασθενείς όπως μια νέα κοπέλα 21 χρονών που ομοίως περιμένει την επιτροπή, θα φτιάξει τη ζωή της, όταν της στερούν ακόμη και αυτό το δικαίωμα να διεκδικήσει έναν πόρο που δικαιούται;»

Η κ. Κωδωνάκη υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως παράπονο και πρόβλημα απ’ την τοπική υπηρεσία, τους υπαλλήλους και τον προϊστάμενο των Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαΐστρο Κλαδογένη, που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά το πρόβλημα δε θα αντιμετωπιστεί αν δε γίνει συχνότερη η στελέχωση των κλιμακίων απ’ την Αθήνα με την ειδικότητα του νευρολόγου. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών με αυτοάνοσα, θα πρέπει να υπάρχει και «συνδυασμός» νευρολόγου με ορθοπαιδικό (με επιπτώσεις κινητικές) ή με καρδιολόγο, γεγονός που κάνει ακόμη δυσκολότερη την ταχεία εξυπηρέτηση των πασχόντων.

Χτες οι 12 ασθενείς που περιμένουν καιρό να εξεταστούν από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει νευρολόγος, φεύγοντας απ’ τον ΕΟΠΥΥ πήραν τη διεύθυνση της κεντρικής υπηρεσίας για τα ΚΕΠΑ, στην οποία θα απευθύνουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί. Πριν το ταχυδρομείο, επρόκειτο να κάνουν στάση στην Εισαγγελία, προκειμένου το ίδιο έγγραφο να κατατεθεί στον εισαγγελέα, σε μια προσπάθεια επιτέλους να βρουν το δίκιο τους.

Ο Γολγοθάς συνεχίζεται για τους αναπήρους

Ημ.δημοσίευσης: 10/1/2013

Δεκάδες καταγγελίες από αναπήρους που επί μήνες περιμένουν να κληθούν για τον τελικό έλεγχο απ’ την υγειονομική επιτροπή… χωρίς, εν τω μεταξύ, να λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται. Εξοντωτική η διαδικασία στα ΚΕΠΑ

Ο κ. Θεοφάνης Σ. περιμένει περισσότερους από τέσσερις μήνες τώρα να τον καλέσουν, προκειμένου να εξεταστεί από την υγειονομική επιτροπή που θα κρίνει αν πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει ή όχι την αναπηρική του σύνταξη. Ο ίδιος μάλιστα καταγγέλλει στην εφημερίδα «Συνείδηση» πως όταν πήγε στο ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης) να καταθέσει τα χαρτιά του, δεν δέχθηκαν να παραλάβουν εξετάσεις και παραστατικά για ορισμένες παθήσεις, περιοριζόμενοι μόνο στο βασικό του πρόβλημα. Ο κ. Χρήστος Μ. έχει τη σύζυγό του στο κρεβάτι, σχεδόν κατάκοιτη, η αναπηρική της σύνταξη σταμάτησε πριν από πέντε μήνες, ωστόσο ακόμη δεν έχει περάσει από επιτροπή. Η κα Χρυσούλα Κ. δηλώνει εντελώς απελπισμένη, καθώς ζούσε μ’ αυτή τη σύνταξη. Και κανείς δεν της λέει τι θα γίνει… Είναι ορισμένοι μόνο απ’ τους δεκάδες αναγνώστες μας που, μετά το ρεπορτάζ για τον 5χρονο Σπύρο που επί σχεδόν ένα χρόνο περίμενε την Επιτροπή και που τελικά, μετά το δημοσίευμα, θα περάσει στις 7 Φεβρουαρίου, επικοινώνησαν μαζί μας καταγγέλλοντας υπερβολικές καθυστερήσεις.

Οι περισσότεροι μας είπαν ότι έχουν εδώ και μήνες καταθέσει τα δικαιολογητικά τους, ότι έχουν ελεγχθεί σε πρώτη φάση για την απονομή αναπηρικής σύνταξης – παραπληγικού επιδόματος, δεν έχουν όμως ακόμη κληθεί για να υποβληθούν στην τελική εξέταση – έλεγχο. Εν τω μεταξύ, το όποιο επίδομα δικαιούνται έχει κοπεί, με ότι αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις ανθρώπων χωρίς εισοδήματα και χωρίς τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Το ΚΕΠΑ του Αγρινίου έχει βεβαίως προωθήσει την όλη διαδικασία για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, η ολοκλήρωσή τους όμως καθυστερεί απ’ τα κεντρικά στην Αθήνα και τη Διεύθυνση Αναπηρίας του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται ουσιαστικά για έμμεση παραδοχή του ελληνικού δημοσίου, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στα αιτήματα των αναπήρων και μη ικανών ασφαλισμένων να εργαστούν. Πρόκειται για την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας… ή τουλάχιστον ότι είχε απομείνει απ’ αυτό.

Υποσχέσεις ξανά

Μόλις προχθές, βέβαια, η διοίκηση του ΙΚΑ (κεντρικά) εξέδωσε, για μια ακόμη φορά ανακοίνωση, λέγοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξομάλυνση της διαδικασίας. Στην ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός ότι το ΙΚΑ δημιούργησε τον μηχανισμό για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης μέσω της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί έγκαιρα στον όγκο των περιστατικών που εκλήθη να διαχειριστεί, κυρίως λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού γιατρών του Ειδικού Σώματος, αλλά και αδυναμιών της διαδικασίας, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των πολιτών, ιδίως σε περιστατικά νευρολογικά / ψυχιατρικά, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα και αυξητική τάση.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ ο αριθμός των γιατρών θα αυξηθεί σημαντικά, ώστε να προγραμματιστούν το ταχύτερο δυνατό υγειονομικές επιτροπές και με σειρά προτεραιότητας να διευθετηθούν οι χιλιάδες, σ’ όλη τη χώρα, εκκρεμότητες που υπάρχουν ετούτη την ώρα. Σημειώνουμε πάντως ότι τέτοιου είδους υποσχέσεις οι ανάπηροι έχουν ακούσει ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες.

Γραφειοκρατία

Προκειμένου να κατατεθεί από ασφαλισμένο η αίτηση για αξιολόγηση και καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, πρέπει να προσκομισθούν υποχρεωτικά τα ακόλουθα δικαιολογητικά: Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (επικυρωμένα). Βιβλιάριο ασθενείας του φορέα ασφάλισης (ισχύει μόνο για ασφαλισμένους) ή βιβλιάριο απορίας σε ισχύ. Αριθμός ΑΜΚΑ ή κάρτα ευρωπαίου ασφαλισμένου. Παραπεμπτικό του φορέα ασφάλισης όταν πρόκειται για αίτημα συνταξιοδότησης ή παράτασης σύνταξης ή οποιοδήποτε επίδομα το οποίο χορηγείται από το φορέα. Παράβολο είσπραξης αξίας 46,14 ευρώ από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (στην περίπτωση που δεν υπάρχει παραπεμπτικό από φορέα) ή σε περιπτώσεις προσφυγής ασφαλισμένων σε ΒΥΕ. Άποροι οι οποίοι αιτούνται παροχές από την Πρόνοια δεν προσκομίζουν παράβολο είσπραξης. Εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο (σε περίπτωση κατάθεσης της αίτησης από εκπρόσωπο) ή σε περίπτωση αδυναμίας παροχής εξουσιοδότησης ή πληρεξουσίου, απόφαση ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη ή οποιοδήποτε νόμιμο έγγραφο. Γνωμάτευση του θεράποντος-παραπέμποντος ιατρού η οποία θα είναι θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής του. Αντίγραφο γνωμάτευσης σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται δεκτό. Τα ακριβή στοιχεία του παραπέμποντος ιατρού δηλαδή ονοματεπώνυμο ΑΜ ΤΣΑΥ, Α.Μ.Κ.Α., Ιατρικός Σύλλογος, Ειδικότητα, Φορέας εργασίας ιατρού (ιδιώτης, Ε.Σ.Υ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ), τηλέφωνο, FAX, E-MAIL, θα αναφέρονται αναλυτικά στο τέλος της ιατρικής έκθεσης. Στην ανωτέρω γνωμάτευση θα εμπεριέχονται όλες οι παθήσεις για τις οποίες πρέπει να εξεταστεί ο αιτών από την Υγειονομική Επιτροπή. Επίσης θα πρέπει να αναφέρεται η φαρμακευτική ή άλλη αγωγή στην οποία τυχόν υποβάλλεται ο ασθενής.

·       Οι παθήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται και να τεκμηριώνονται από ιατρικές εξετάσεις, ακτινογραφίες με τα πορίσματά τους, αξονικές τομογραφίες, MRI, βιοψίες, ΗΜΓ, triplex, ΗΚΓ, κλπ. Αντίγραφα ιατρικών εξετάσεων ή παλαιότερης χρονολογίας εργαστηριακές εξετάσεις των οποίων τα στοιχεία κρίνεται πως θα συμβάλλουν στην ορθή κρίση της επιτροπής, (π.χ. βιοψίες) γίνονται επίσης δεκτά. Αν πρόκειται για ασθενή που έχει νοσηλευθεί, αναγράφεται ο αριθμός του εξιτηρίου Νοσηλείας κλινικής ή νοσοκομείου.

·       Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώσαντος ιατρού για τους λόγους που καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση του προς εξέταση ασθενούς. Δεν απαιτείται η ΥΔ εάν αναγράφεται η αδυναμία προσέλευσης στη βασική ιατρική γνωμάτευση ή στο πιστοποιητικό νοσηλείας.

·       Οι ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν εξαιτίας σοβαρών κινητικών ή άλλων προβλημάτων καταθέτουν με μέριμνα άλλου ατόμου του περιβάλλοντός τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αξιολογούνται από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α με διαδικασία που θα ορίζεται από τη Διεύθυνση Αναπηρίας και που θα είναι εξατομικευμένη για την κάθε περίπτωση που θα εγγυάται το σεβασμό στον πολίτη αφενός και αφετέρου την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

·       Εφόσον συγκεντρωθούν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά (διοικητικά και ιατρικά) γίνεται ο ιατρικός προέλεγχος και αν τα στοιχεία είναι πλήρη, καταχωρείται η αίτηση και χορηγείται βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών. Αν κριθεί όμως ότι απαιτούνται περισσότερα ιατρικά στοιχεία, ζητείται να προσκομιστούν. Επίσης νέα ιατρικά στοιχεία που μπορεί να προκύψουν από την ημερομηνία της αίτησης μέχρι την ημέρα εξέτασης, μπορούν να προσκομιστούν κατά την ημέρα της εξέτασης. Μετά την καταχώρηση της αίτησης ηλεκτρονικά, θα αποσταλεί ειδοποιητήριο μέσω ταχυδρομείου σχετικά με την ημερομηνία και την ώρα αλλά και τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης της Υγειονομικής Επιτροπής, στην οποία θα γίνει η αξιολόγηση της περίπτωσης.

·       Το ΚΕ.Π.Α στο οποίο εξετάστηκε η περίπτωση, χορηγεί τη Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας για κάθε νόμιμη χρήση, όπου θα πιστοποιείται η πάθηση, το ποσοστό αναπηρίας, καθώς και η χρονική διάρκεια της αναπηρίας. Για όσο χρόνο διαρκεί η Γνωμάτευση, η Γραμματεία του ΚΕ.Π.Α χορηγεί αντίγραφά της, εφόσον ζητηθούν. Κατά της γνωμάτευσης της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ) δίνεται στον ενδιαφερόμενο το δικαίωμα προσφυγής στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή (ΒΥΕ) καταθέτοντας παράβολο 46.14 ευρώ εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της κοινοποίησης της Γνωμάτευσης Πιστοποίησης της Αναπηρίας.

13 σκέψεις σχετικά με το “ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας): ΑΙΣΧΟΣ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

 1. ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑ ΤΟ 2003 ΑΠΟ ΚΑΚΟΗΘΗ (HIGH GRADE ΒΑΘΜΟΥ) ΟΓΚΟ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΟΥ / ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΡΚΤΟΜΗ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΑΜΒΑΝΩ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ 500 ΣΕ ΔΙΣΚΙΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ 2006 ΡΗΞΗ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 3 ΚΟΡΤΙΖΟΝΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΣΚΙΟ ΝΑΤΡΙΟΥ. ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΥΠΟΝΑΤΡΙΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΦΛΟΙΟΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ . ΤΟ 2006 ΝΟΣΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΝΕΦΡΟ/ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΦΡΕΚΤΟΜΗ. ΤΟ 2008 ΠΕΡΑΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ 80% ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ. ΤΟ 2010 ΜΕ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ 67% ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΣΤΟ 50% . ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…. ΟΤΙ ΦΥΤΡΩΣΕ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΟ;;; ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ;;;; ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ Η ΥΠΟΝΑΤΡΙΑΙΜΙΑ ΜΟΥ;;;;;

  • σε παρακαλω μπορεις να μου πεις τι πρεπει να γραψουμε στην ενσταση εχω την μητερα μου αρρωστη και θα κανουμε ενσταση αλλα δεν ξερουμε τι να γραψουμε…ευχομαι να πανε ολα καλα για σενα .

   • ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ . ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

   • εγω ειμαι καρκινοπαθης κόντεψα να πεθάνω εκανε υποτροπή λογω λάθους αλητη-γιατρου μεσα από το ΙΑΣΩ παιρνω λογω ψυχολιγικών προβληματων χιλιαδες φαρμακα μικροισχαιμιες στον εγκεφαλο δισκοληλες στον αυχενα ψωριαση απο μικρο παιδι και δεν την επιασαν οι αλητες ουτε καν με εξετασαν τωρα την περασμενη εβδομαδα 55% και εχω δουλεψει και πηγαινα μονο για επιδομα ουτε για τα φαρμακα δεν φτανουν και για τις σερβιετες διοτι εχω μεγαλη απωλεια ουρων λογω των προβληματων

  • εγω ειμαι καρκινοπαθης κόντεψα να πεθάνω εκανε υποτροπή λογω λάθους αλητη-γιατρου μεσα από το ΙΑΣΩ παιρνω λογω ψυχολιγικών προβληματων χιλιαδες φαρμακα μικροισχαιμιες στον εγκεφαλο δισκοληλες στον αυχενα ψωριαση απο μικρο παιδι και δεν την επιασαν οι αλητες ουτε καν με εξετασαν τωρα την περασμενη εβδομαδα 55% και εχω δουλεψει και πηγαινα μονο για επιδομα ουτε για τα φαρμακα δεν φτανουν και για τις σερβιετες διοτι εχω μεγαλη απωλεια ουρων λογω των προβληματων

 2. ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ…. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΥΦΛΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…. ΕΜΕΝΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΡΙΠΛΟ BYBUS ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΠΟΣΟΣΤΟ 80% ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ 50%… ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ 20-30κιλα γιατι δεν εκανε και καμια δουλεια σε γραφειο….. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ?

  • exo perasi 2 epitropes stin mia to 2011 pososto 80% to 2012 67% kai twro ton aprilio to 2013 50%.Thelo na kano prosgygi gia tin apofasi esis ti nomizete:
   Exo pathi oxy emafragma myokardiou ,sththaxgi,kai exo ena nefro.episis exo poly sovari
   apofraktiki apnoia ypnou,perimeno apanytisi sas
   eyxaristo

 3. έχω σκλήρυνση κατά πλάκας δηλαδή μια ανίατη ασθένεια. στην πρώτη επιτροπή που πέρασα το 2011 μου έβγαλαν αναπηρία 67% τώρα που ξαναπέρασα με έκοψαν. έγινα καλά ως εκ θαύματος? θα υποβάλω την δευτέρα ένστανση να δω τι θα γίνει. θα αργήσω να περάσω απο την δευτεροβάθμια?
  ευχαριστώ

  • γεια σας εχω σκληρυνση κατα πλακας εδω και 4 χρονια εχω κανει 6 ωσεις με παραλυσια και νοσηλεια στο νοσοκομειο αλλαξα θεραπεια απο ενεσεις στο χαπι γιατι δεν ανταποκρινομουν και εχω σχηματισει 2 νεες μεγαλες εστιες στον αυχενα συν τις παλειες κεφαλι αυχενα εχω συνεχωμενα μουδιασματα και δυνατους πονους περασα επιτροπη τωρα και με κοψανε ενω πριν 4 χρονια ειχα το 80% απο οτι φαινεται εγινα καλα?και γω θα υποβαλω ενσταση νιωθω οτι με κοροιδευουν και με υποτιμουν σαν ανθρωπο.

 4. Μήπως τα κέπα ονομάζονται κέντρο εκπαιδεύσεως παλιανθρώπων ελλάδος ΚΕΠΑ να πάνε στο διάολο όλοι τους μαζί και οι αρχηγοί τους εύχομαι να το βρούνε στα παιδιά τους θα αρέσει στα καθήκια

  • Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΑΝΕ 67% ΑΝΑΠΗΡΟ ΤΟ 2013 ΠΕΡΝΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΝ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝΕ 80% ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΗΘΕΛΕΣ 95% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΝΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ 80% ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΦΟΥ ΗΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ ΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΑΣΗ 1/10 ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟ ΜΑΤΙ. ΤΑ ΚΕΠΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.

 5. Καλησπέρα,ονομάζομαι Ελπίδα Τζύτζα και σας στέλνω εκμέρους του πατέρα μου ο οποίος έχει περάσει δυο εμφράγματα έχει κάνει αίτηση να περάσει από επιτροπή το ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012 τελικά πέρασε επιτροπή τον ΟΚΤΏΒΡΗ ΤΟΥ 2013 οπού κάνανε απο τον εοππυ λάθος σε μια ημερομηνία…Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ…Περίμενουμε απο τον οκτώβρη του 2013 μέχρι και σήμερα να διορθώθει μια ημερομηνία ενω ηδη έχει περάσει μια φόρα απο επητροπή πρέπει να περιμένει να ξαναπεράσει μόνο και μόνο λόγο της ημερομηνιάς..!Δεν έχει ασφάλεια ουτε εχει λαβει χρημα της συνταξης του απο τον Σεπτεμρη του 2012 με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αγορασουμέ τα φάρμακα του,ΚΑΘΩΣ ΜΌΝΟ ΕΝΑ ΆΤΟΜΟ ΔΟΥΛΈΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΤΙ????? ΘΑ ΕΚΤΗΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!!ΑΠΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014 ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ?????????

 6. όταν ένα κρατοσ είναι σε χρεωκοπεια τι περιμενησ θα κοψουν τα παντα σαν χωρα τι περιμενουμε χηνεσ να γενουν χρυσα αυγα μονον ετσει η υπομονη μεχρι να μας καθαρισουν ολου τους ανημπορουσ φτωχουσ και αυτό να γηνη με το χρεωσ δεν γηνετε τιποτα οσο για ορισμενουσ γιατρουσ που κοβουν τους αρωστουσ με κινδυνο τον θανατω πια είναι η τιμωρια για αυτουσ τιποτα βεβαια εγω προσοπικα αν υμουνα γιατροσ δεν θα εμπενα σε επιτροπεσ ας κανου οι ιδιοι κυβερνοντεσ τις επιτροπεσ ενασ γιατροσ πρωσπαθει να σωση ζωεσ και όχι να αφαιρη και ενασ καλοσ ανθρωποσ γιατροσ δεν κανη τετεια πραγμματα ας πανε αυτοι οι κ να δουλεψουν μια μερα σε καμια οικοδομη η ας περασουν κανενα εμφραγμα και αντο περασουν γιατι περισσοτερη καθαριζουν προτου το αντιλιφτισ καν καρδιπαθεια υπουλη θανατηφορα ασθενεια είναι η ππροτη στη λιστα στους θανατουσ ευχωμε με ολοι μου την καρδια να μη αρωστηση κανησ ελεια κρεμιδι και ψωμι παρα αρωστοσ ο θεοσ να μας βοηθηση αμιν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s