ΟΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ:Εκτός Ελλάδος μεταφέρει την έδρα της και η S&B


Μετά την Coca-Cola και τη ΦΑΓΕ άλλη μια ελληνική εταιρεία όπως όλα δείχνουν πρόκειται να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος.

Πρόκειται για την S&B (πρώην Βαρυτίνη) που ανήκει στην οικογένεια Κυριακόπουλου. Ηδη, από πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κρίτων Αναβλαβής είχε προϊδεάσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα είχαν ακολουθήσει μεταβιβάσεις πακέτων των βασικών μετόχων σε εταιρείες holding με έδρα το Λουξεμβούργο.

Φαίνεται πως πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αυτό το εγχείρημα αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βασικοί μέτοχοι ετοιμάζουν προαιρετική δημόσια πρόταση για να αποκτήσουν το σύνολο των μετοχών και να αποσύρουν την εταιρεία από το ΧΑ. Σε δεύτερη φάση  εξετάζεται η εισαγωγή των μετοχών σε ξένη αγορά.

Από την εταιρεία προς το παρών, ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Eurobank έχει αναλάβει τις διαδικασίες για τη δημόσια πρόταση.
Σήμερα η οικογένεια Κυριακόπουλου ελέγχει το 59% της S&B ενώ 19% ελέγχει η βελγική Sibelco.
H εταιρεία πραγματοποιεί πάνω από το 90% των πωλήσεών της στο εξωτερικό και ουσιαστικά πρόκειται για μια ελληνική πολυεθνική με παρουσία σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βραζιλία και Κίνα.

Η μεταφορά της έδρας και σε αυτή την περίπτωση όπως με τη ΦΑΓΕ και την Coca-Cola γίνεται για να απολαμβάνει στο μέλλον ο όμιλος καλύτερα επιτόκια δανεισμού. Οι δραστηριότητες των ορυχείων στη Μήλο και του Βωξίτη στον Παρνασσό εξυπακούεται ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

Στο εννεάμηνο του 2012 ο όμιλος της S&B πραγματοποίησε πωλήσεις 354 εκατ. ευρώ, είχε ebitda 58,7 εκατ.ευρώ και κατέγραψε καθαρά κέρδη 15,9 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα εξαγορά στην Κίνα. Απέκτησε το 50% της  Chaoyang Gold Common Mining Co. Ltd  έναντι 4,4 εκατ. ευρώ.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s