Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες επειδή η κυβέρνηση κυνηγάει το θέμα του Γεωργίου


Αν είναι δυνατόν!

Κυνήγι μαγισσών θεωρούν στην Κομισιόν ότι εξελίσσεται στην Ελλάδα αναφορικά με την μεγέθυνση του ελλείμματος, που οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο και στα συνεπακόλουθα του. Είναι όμως έτσι ή μήπως τρέμουν μη βγει η αλήθεια στους δοκιμαζόμενους πολίτες;…

Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν, με κάθε τρόπο στην Αθήνα ότι καλό θα ήταν να κατεβάσει τους τόνους, ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο έχει στο επίκεντρο του τον νυν επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου.

Από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποίησε την ελληνική πλευρά ότι «τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 δεν ήταν φουσκωμένα, αλλά ακριβή» και έσπευσε να ρίξει και το… τυράκι, για να κάνει ακόμα πιο ελκυστική την παρότρυνση της να κλείσει εδώ το θέμα: «Η Eurostat πλέον δέχεται τα στοιχεία της Ελλάδας χωρίς αστερίσκους, κάτι που αντανακλά τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί».

Όπερ μεταφράζεται ως εξής: «Αν σταματήσετε τώρα να σκαλίζετε το συγκεκριμένο θέμα, θα σταματήσουμε κι εμείς να σας ενοχλούμε με τα στατιστικά σας στοιχεία».

Ως γνωστόν, αυτά τα τελευταία, υπήρξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν βασικό σημείο τριβής, μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης και κανείς δεν θα ήθελε να αναβιώσουν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις. Εκεί ακριβώς ποντάρουν αυτή τη στιγμή από τις Βρυξέλλες.

logia-starata

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s