Συμβουλές του χειμώνα για φυτά εσωτερικού χώρου


Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα έπρεπε να είναι πιο ανθεκτικά σε σχέση με τα φυτά εξωτερικού χώρου. Αυτό γιατί είναι προστατευμένα από τις ακραίες και απότομες εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Όμως πολλές φορές μας χαλάνε εύκολα , αφού κατά την διάρκεια του χειμώνα τα δημιουργούμε και εμείς απότομες εσωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Αν ακολουθήσουμε τους παρακάτω κανόνες τα φυτά μας θα είναι όμορφα και θα συνεχίσουν να μας προσφέρουν μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

Δεν πρέπει να βάλουμε ποτέ ένα φυτό ακριβώς δίπλα σε κάποια πηγή θερμότητας όπως καλοριφέρ , τζάκι , κλιματιστικό , σόμπα κτλ. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται μια θερμοκρασία 20 βαθμών κελσίου περίπου. Δίπλα για παράδειγμα σε ένα τζάκι μπορεί να έχει ακόμα και 50 – 60 βαθμούς. Εάν έχουμε κλιματιστικά σε καμία περίπτωση να μην φυσά πάνω στο φυτό καυτός αέρας.

Επίσης όταν έχουμε κλιματιστικά να ψεκάζουμε συχνά τα φυτά μας με νερό ώστε να ανεβάζουμε την ατμοσφαιρική υγρασία.

Δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάνε τα φύλλα των φυτών σε τζάμι γιατί ενώ το σπίτι μας μπορεί να είναι ζεστό το τζάμι θα είναι παγωμένο.

Κάθε 30 μέρες καλό είναι να βάζουμε ένα υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα είναι το νερό. Το νερό από τις βρύσες είναι παγωμένο. Για αυτό καλό θα ήταν να γεμίζουμε με το ποτιστήρι από την προηγούμενη μέρα με νερό.

fytosymvoules

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s