Παζλ για δυνατούς λύτες η αποκωδικοποίηση των νέων «Πυρήνων της Φωτιάς»


Η γυναίκα, τα δύο στικάκια, ο μυστηριώδης διαρρήκτης και τα σημεία κλειδιά

Το επιχειρησιακό πλάνο της νέας γενιάς της οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, σε μια προσπάθεια να την αφοπλίσουν… Ίσως τα 2 στικάκια που βρέθηκαν στην γκαρσονιέρα στο Μαρούσι να τους βοηθήσουν. Παράλληλα το διαμέρισμα – γιάφκα της οδού Ελ Αλαμέιν 19, δεν είναι η κεντρική γιάφκα και οι πληροφορίες λένε πως η οργάνωση διέθετε κρησφύγετο με όπλα στην Αθήνα και γιάφκα με οπλισμό στην επαρχία και διαμέρισμα ορμητήριο σε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πηγές της Κατεχάκη η Αντιτρομοκρατική ψάχνει:

•    Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 25 ετών, ύφους 1.60, αδύνατη που πιθανότατα βρίσκεται εγκλωβισμένη με άλλο 3 μέλη της οργάνωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Η γυναίκα είχε ρόλο τσιλιαδόρου στις επιθέσεις, ενώ συνόδευε τα μέλη στα χτυπήματα για …ξεκάρφωμα.

•    Τους τρεις ληστές της διπλής ληστείας στο Βελβεντό. Για τις ταυτότητες των 2 είναι οι αστυνομικοί είναι σίγουροι, ενώ προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τον τρίτο. Πρόκειται – όπως λένε – για περιφερειακά μέλη που τους τελευταίους έξι μήνες αναβαθμίστηκαν.

•    Ένα άτομο που είχε πολύ καλές γνώσεις στο να κατασκευάζει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς.

•    Τον μυστηριώδη διαρρήκτη που προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα της γιάφκας στο Μαρούσι.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής, πως δύσκολα θα ξεμπερδέψουν με την συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ είναι κάτι παραπάνω από ορατό νέο δυναμικό χτύπημα ή μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα. Η αρνητική δημοσιότητα από τα εμφανή τραύματα που φέρουν οι συλληφθέντες και ο αναβρασμός που επικρατεί στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ομάδα που χτύπησε το γραφείο του πρωθυπουργού στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, δεν έχει καμία σχέση με τους συγκεκριμένους, τους κάνει να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό… «Ίσως σύντροφοι τους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προσπαθήσουν σε ένδειξη συμπαράστασης να προκαλέσουν εμπρηστικά χτυπήματα με γκαζάκια… Ίσως να υπάρξει παρέμβαση από την ομάδα με τα Καλάζνικοφ που χτύπησαν στη Συγγρού… Άλλωστε δεν έχουν στείλει ακόμα προκήρυξη…» εξηγεί αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει «Ας μην ξεχνάμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια σιωπής έχουμε αναβρασμό στο νέο αντάρτικο πόλη…».Ήδη, μετά το χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των μέτρων φρούρησης κτιρίων και προσώπων , είχαν υπερδιπλασιαστεί οι νυχτερινές βάρδιες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ΔΕΛΤΑ και της Αμεσης Δράσης, ενώ είχαν αυξηθεί και οι φρουροί σε πιθανούς στόχους…

Το μυστήριο του άγνωστου διαρρήκτη και τα 2 usb

Το γεγονός ότι αμέσως μετά την είδηση της σύλληψης των τεσσάρων κάποιος προσπάθησε να μπει στη γιάφκα του Αμαρουσίου για να σβήσει στοιχεία, κάνει τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο, τι σχέση είχε με την οργάνωση και γιατί δεν διέθετε κλειδιά… Η απεγνωσμένη προσπάθεια του άγνωστου διαρρήκτη να μπει στο διαμέρισμα δείχνει πως εκεί φυλασσόταν κάτι που δεν έπρεπε να πέσει στα χέρια των αστυνομικών. Και αφού όπλα δεν υπήρχαν, τότε το πιο πιθανότερο είναι ο διαρρήκτης να ήθελε τα 2 usb… Ίσως εκεί να βρίσκονται σχέδια από επιθέσεις που ετοίμαζε η οργάνωση…Την ίδια οι αστυνομικοί εκτιμούν πως τα δελτία αποστολής και παραλαβής με το όνομα φοροτεχνικού «Αθανάσιος Ονέφρος», αλλά και οι δυο πινακίδες με το ίδιο όνομα, που τοποθετούνται σε μικρά βανάκια ίσως οι δράστες να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να μην κινεί τις υποψίες των αστυνομικών, αλλά και να εμφανίζονταν συχνά με το συγκεκριμένο όνομα.

Αγγίζουν το ΜΑLL

Οι δύο νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος όμοιες με αυτές που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι δράστες για να μεταφέρουν τη βόμβα που τοποθέτησαν στο Mall, κάνει τους αστυνομικούς να περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εργαστηρίων για την ύπαρξη πυρίτιδας στις σακούλες… «Μας έκανε εντύπωση πως το διαμέρισμα το νοίκιασαν για μόνο ένα μήνα και χωρίς κρύψουν τον οπλισμό. Είναι κοντά στο MALL…» τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα να χρησιμοποιήθηκε κυρίως ορμητήριο για το χτύπημα στο Mall». Στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων έχει μπει ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο διαμέρισμα, καθώς οι κλήσεις που έκανε και δέχθηκε, ίσως αποκαλύψει νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση.. Οι αστυνομικοί φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε αυτό που από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» η υπόθεση στην Κοζάνη υποπτεύονταν. Ότι δηλαδή η σύλληψη του τοξοβόλου και της ομάδας του, θα τους οδηγούσε στο Mall.

Οι νέες πυρήνες της οργάνωσης και ο ρόλος της γυναίκας

Σε ό,τι έχει να κάνει με το προφίλ των νέων «Πυρήνων», οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως πρόκειται για έναν κύκλο 15 με 20 ατόμων, που στρατολογήθηκαν στην οργάνωση τα τελευταία δύο χρόνια. Τα πρόσωπα αυτά, είναι “καθαρά”, δείχνουν διάθεση να εντυπωσιάσουν και ουσιαστικά να αποτελούσουν τους νέους πυρήνες της οργάνωσης. Οι ηλικίας 20 με 25 ετών νεαροί λειτουργούν σε 2 ή 3 ανεξάρτητες ομάδες -έχοντας όμως συνεργασία μεταξύ τους- και προσπαθούν με ληστείες τραπεζών να γεμίσουν το επαναστατικό ταμείο.

Πρόσωπο-«κλειδί» στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης, αποτελεί, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, μια νεαρή γυναίκα. Συγκεκριμένα, τόσο στην εμπρηστική βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο, οι κάμερες «έκλεψαν» τη φιγούρα μιας γυναίκας. Το ίδιο και στη διπλή ληστεία. Επίσης, γυναίκα ήταν το κεντρικό πρόσωπο και στη ληστεία που σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου στο Φιλώτα Φλωρίνης.

dou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s