Θα γίνει μακελειό στην Συρία… «Εγκαταλείψτε τη Συρία πάση θυσία»


Με επείγουσα ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί όλους του Βρετανούς πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να β βρίσκονται στη Συρία για οποιαδήποτε να φύγουν αμέσως από τη χώρα.

Συμβουλεύουμε για την αποφυγή ταξιδιού στη Συρία. Οι Βρετανοί υπήκοοι στη Συρία καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα με κάθε πρακτικό μέσο».

Σύμφωνα με αναλυτές η φρασεολογία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι η συνήθης καθώς η προτροπή προς του Βρετανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα με κάθε μέσο μπορεί να προοιωνίζει και για αεροπορικές επιθέσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οι δυτικές δυνάμεις. Παρόμοια φρασεολογία είχε επιλεγεί και στη Λιβύη πριν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Βέβαια πολλοί είναι που αναρωτούνται πόσοι Βρετανοί υπήκοοι μπορεί να υπάρχουν ακόμη στη Συρία, Ενδεχομένως η οδηγία του βρετανικού υπουργείου αναφέρεται σε Βρετανούς που είναι μέλη ΜΚΟ που δρουν στη Συρία παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια παρόλα αυτά είναι περίεργη η χρονική συγκυρία την οποία επέλεξε το Λονδίνο για μια τόσο αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία.

Παράλληλα σήμερα και μετά την εκδήλωση της επίθεσης των ανταρτών στα δυτικά προάστια της Δαμασκού με μάχες οι οποίες κράτησαν όλη τη χθεσινή ημέρα οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα σφοδρές αντεπιθέσεις σε όλα τα σημεία που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες με άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη.

hellas-now

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s