Ηγέτες με φόντα!


papadreouγραφει ο αρισταρχος

Παρακολούθησα στο Newsbomb μια συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού μας του Γ.Παπανδρέου προς το CCN και στην Κριστιάν Αμανπούρ. Δεν ήξερα τι να πρωτοθαυμάσω. Την ευφράδεια λόγου, τις απίθανες σκέψεις και διαπιστώσεις, την αυθεντικότητά του; Δεν νομίζω να είδατε τον εν λόγω κύριο σε τόσο στρωτό και εν είδη πολυβόλου λόγο χωρίς ένα κόμπιασμα. Και το κυριότερο ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ!

Στην αρχή τόβλεπα και δεν το πίστευα. Ύστερα προσγειώθηκα “Μιλούσε την μητρική του γλώσσα, τα Αγγλικά!” Και χωρίς σημειώσεις; Αυτό είναι εγκεφαλικό, αποκλείεται να τούβαλαν chip εξυπνάδας. Τάμαθε απ’ έξω και μάλιστα φαρσί. Έτσι λειτουργεί η συνέντευξη στα… TV shops?

American style όλα επάνω του. Από την εμφάνισή του σαν κολεγιόπαις καλογυμνασμένος μέχρι την μονορούφι ομιλία του. Σας είπα, αν δεν βλέπετε εικόνα αποκλείεται να καταλάβετε ότι πρόκειται για γηγενή Έλληνα. Μάλλον για Αμερικανό καθηγητή οικονομικών μοιάζει.

Και πως το χάσαμε το παλικάρι; Το αφήσαμε και μας έφυγε ή μάλλον το σουτάραμε κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν έχω ξανακούσει να διώχνουν πρωθυπουργό σαν επικίνδυνο. Κι αυτός διδάσκει και συνεντευξιάζεται και μας δουλεύει. Και οι άλλοι τον δέχονται και τον ακούν με ιερή προσοχή. Και δεν σηκώνεται ένας να του κάνει μια απλή απλούστατη ερώτηση.

“Ποιος έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο και γιατί”

Και δεν σηκώνεται ένας του κάνει μια δύσκολη ερώτηση

“Ποιος ευθύνεται για το σημερινό χάλι της Ελλάδας”

Κι εγώ θυμάμαι με απύθμενη λύπη τα παλαμάκια που έκαναν σε κάθε του λέξη όλοι αυτοί που ψήφιζαν τα μνημόνια επειδή ο “κολεγιόπαις” τους έπειθε  κομπιάζοντας σε κάθε Ελληνική λέξη και κάνοντας σαρδάμ σε κάθε πρόταση.

Δεν απορώ, απλά θλίβομαι!

αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s