«Ας μην πετάξουμε το κρέας αλόγου, να το δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη»


Σόκαρε με αυτήν του την πρόταση ο γερμανός βουλευτής Χάρτβιχ Φίσερ, ο οποίος μάλιστα έφαγε και μπροστά στην κάμερα προϊόν που περιείχε κρέας αλόγου. Την ίδια άποψη ενστερνίστηκε και ο υπουργός Αναπτυξιακής Πολιτικής Ντιρκ Νίμπελ, του Φιλελεύθερου Κόμματος.

Η θέση τους είναι απλή. Γιατί να πάει χαμένο το φαγητό, τη στιγμή που αφενός δεν είναι επικίνδυνο και αφετέρου υπάρχουν φτωχοί στη Γερμανία που θα μπορούσαν να το καταναλώσουν;

 Δεν συμμερίστηκαν όλοι όμως την πρόταση αυτή. Η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγεν φάνηκε ενοχλημένη από την τοποθέτηση, λέγοντας πως «πλούσιος ή φτωχός, καθένας θα ήθελε να γνωρίζει τι τρώει». Η Ρενάτε Κουνάστ, αρχηγός των Πρασίνων, ανέφερε πως «αυτού του είδους η πρόταση κρύβει την άποψη πως υπάρχουν δύο τάξεις ανθρώπων στο φαγητό».

Την ίδια ώρα, εταιρία τροφίμων στην Φινλανδία ζήτησε την άδεια των υγειονομικών αρχών για να διανείμει τα προϊόντα με το κρέας αλόγου σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Τέλος, το αλογίσιο κρέας έκανε την εμφάνισή του και στην Ιταλία, με 2.400 «λαζάνια μπολονέζ» και έξι τόνους κιμά της εταιρίας Primia να ελέγχονται και κατόπιν να αποσύρονται από την αγορά.

 

dependent-world

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s