Ο Νίκος Αναστασιάδης 7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού στη δεύτερη επαναληπτική εκλογή συγκέντρωσε το 57.48% των ψήφων έναντι 42.52% του ανθυποψηφίου του Σταύρου Μαλά.  Τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας δεν έχουν κομματική ταυτότητα και ιδεολογικές αποχρώσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στην πρώτη ομιλία του, μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων. «Κοινές είναι οι δυσκολίες και κοινά είναι τα προβλήματα. Κοινή πρέπει να είναι και η προσπάθεια για την αντιμετώπιση και την επίλυση τους», είπε χαρακτηριστικά.


Το σκηνικό είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή της βραδιάς αφού τα ποσοστά που έδιναν τα exit poll δεν άφηναν περιθώρια για οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Στο σύνολό τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί έδιναν διαφορά πέραν των 15 μονάδων μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα. Η αύξηση στη συσπείρωση του ΔΗΚΟ και το γεγονός ότι οι μισοί εκ των όσων ψήφισαν Γιώργο Λιλλήκα στην πρώτη Κυριακή και επέλεξαν κάποιων εκ των δύο υποψηφίων ψήφισαν Νίκο Αναστασιάδη.

Διαβάστε ΕΔΩ πως εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία το απόγευμα

Διαβάστε ΕΔΩ τις εξελίξεις από το πρωί

Μήνυμα ενότητας από το Νίκο Αναστασιάδη
Στο κατάμεστο από τους υποστηριχτές του στάδιο Ελευθέρια, ο Νίκος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα ενότητας και αλλαγής, τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό. Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξης του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης,  εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι ενώπιον μας έχουμε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων τα οποία δεν έχουν απόχρωση και που πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά.
Νωρίτερα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρώτη του ομιλία ενώπιον των εγχώριων και διεθνών δήλωσε:  «Θέλω να τονίσω πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτές τις εκλογές. Αν υπάρχει κάποιος ηττημένος, αυτός πρέπει να είναι η απαισιοδοξία και η απογοήτευση. Και αν είναι κάποιος νικητής, αυτός οπωσδήποτε είναι η ελπίδα και η προοπτική», τόνισε.
Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της δοκιμαζόμενης πατρίδας της.  «Δεσμεύομαι να ενεργώ και να συμπεριφέρομαι ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων ανεξαρτήτως ιδεολογικών ή κομματικών καταβολών. Στις προτεραιότητες μου είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς με ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές, εκσυγχρονισμό του κράτους και αποκατάσταση σε απόλυτο βαθμό της αξιοκρατίας», υπογράμμισε.
Υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή την ώρα, είναι να μπει η οικονομία της χώρας σε πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης.  «Θα συνομιλήσουμε και θα συνεργαστούμε αξιόπιστα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τις ευάλωτες ομάδες, την κοινωνική συνοχή και την εργατική ειρήνη», είπε.
Ταυτόχρονα είπε ότι θα εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στην οικονομία.  Παράλληλα ζήτησε τη στήριξη της Ευρώπης, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος, στέλνοντας μήνυμα συνέπειας απέναντι στις υποχρεώσεις τις Κύπρου.

«Η Κύπρος ανήκει στην Ευρώπη. Θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. Μια από τις πρώτες ενέργειες μας θα είναι η υποβολή αιτήματος ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», είπε. Όσο αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας είπε ότι θα είναι εξωστρεφής και θα επιδιώκει τη δημιουργική συνεργασία με όλα τα κράτη, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα θα αποτελέσει ξανά κορυφαία πολιτική προτεραιότητα.
Επιδίωξη θα είναι και η εμβάθυνση και διεύρυνση των στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ, χωρίς όμως τη διατάραξη των διαχρονικών άριστων σχέσεων με τις Αραβικές χώρες. «Η παραδοσιακή πολιτική της Κύπρου έναντι της φίλης Ρωσίας, αλλά και των άλλων Μόνιμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα επιδιώξουμε την περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωσή της», ξεκαθάρισε.
Σε ότι αφορά το κυπριακό, είπε ότι ακρογωνιαίο λίθο θα αποτελέσει η ενότητα και η συλλογικότητα ενώ έστειλε μήνυμα ετοιμότητας για εξεύρεση λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, λειτουργικής και βιώσιμης, που θα οδηγεί σε μια πατρίδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών και θα δημιουργεί τις προοπτικές για πρόοδο, προκοπή και ευημερία, όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Από σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την Κύπρο», είπε, καλώντας παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους πολίτες σε μια ελπιδοφόρα όπως είπε πορεία με ενότητα και ομοψυχία, και προπαντός πίστη σε ένα καλύτερο αύριο, με μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
«Αυτή τη μάχη, ενωμένοι θα τη δώσουμε και ενωμένοι θα την κερδίσουμε. Σε αυτή την πορεία, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχω την ευθύνη να καταθέσω και να εξαντλήσω όλες τις δυνάμεις μου», είπε χαρακτηριστικά.  Απευθυνόμενος προς τα ξένα ΜΜΕ, είπε ότι ο λαός της Κύπρου έστειλε σήμερα ένα δυνατό μήνυμα, ψηφίζοντας σταθερότητα, ενότητα αξιοπιστία και αλλαγή.

«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της Κύπρου. Είμαι αποφασισμένος να βγάλω την χώρα από την οικονομική κρίση με την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου». Είπε ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, θα προχωρήσει με όλες τις απαραίτητες δομικές αλλαγές και με τον διάλογο με τους εταίρους μας, θα διασφαλίσει τα μακροχρόνια πλεονεκτήματα της οικονομίας μας για να εξυπηρετήσει τον στόχο της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
«Η Κύπρος τώρα έχει όραμα, με ένα ενωμένο μέτωπο στο εσωτερικό, δέσμευση για αποφασιστικές πράξεις και συνεργασία με τους Ευρωπαίους και διεθνής εταίρους μας. Οι Κύπριοι θα έχουν επιτέλους το μέλλον που τους αξίζει», κατέληξε.

Πανηγυρισμοί στην Πινδάρου
Μόλις έκλεισαν οι κάλπες ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί τόσο στην Πινδάρου όσο και στο επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη. Ο πρώτος που προέβη σε δηλώσεις ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος λίγο μετά τις 19:00, στέλνοντας μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις.  «Η ροή των αποτελεσμάτων», ανέφερε, «επιβεβαιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δημοσκοπήσεις εξόδου,  πρόκειται για ένα σημαντικότατο προβάδισμα του Νίκου Αναστασιάδη, πρόκειται για μια σαφή, ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή, για αλλαγές, για μεταρρυθμίσεις, για έξοδο της πατρίδας μας από τον φαύλο κύκλο της κρίσης». Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε ο κ. Μητσόπουλος, είναι αφού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, «την επόμενη μέρα να βρεθούμε όλοι μαζί, χέρι με χέρι στο ίδιο χαράκωμα, να δώσουμε την μάχη για την Κύπρο του μέλλοντος και της ελπίδας».
Ακολούθησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος από την πλευρά του σημείωσε ότι ανατέλλει μία νέα εποχή. «Επιλέγοντας τον Νίκο Αναστασιάδη, ο λαός επέλεξε τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Κύπρος και ανέδειξε το αίτημα του για συλλογική προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που πιέζουν την οικονομία, που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και τον εθνικό στόχο για δίκαιη λύση του κυπριακού», δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Η εκλογική Νίκου του Νίκου Αναστασιάδη, πρόσθεσε, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την πατρίδα και το λαό μας. «Από αυτή την αφετηρία εκκινούμε από αύριο όλοι ενωμένοι, για να στεριώσουμε ένα μέλλον ελπίδας και προοπτικής. Οι επιτυχίες έρχονται μόνο  μέσα από σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια».

Ικανοποίηση παρά την ήττα
Ικανοποιημένοι δηλώνουν στο στρατόπεδο του ΑΚΕΛ, παρά την ήττα. Τόσο ο Άντρος Κυπριανού όσο και ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, τόνισαν ότι καταρχήν στηρίζουν υπό προϋποθέσεις το νέο Πρόεδρο εφόσον οι αποφάσεις του εξυπηρετούν το καλός νοούμενο συμφέρων της Κύπρου, αλλά παράλληλα θα σταθούν απέναντί του αν συμβεί το αντίθετο.
Ο κ. Μαλάς συνεχάρη το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι «σε ενέργειες που θα έχουν στόχο το καλό της πατρίδας μας, θα μας βρει μαζί του. Θα είμαστε όμως αυστηροί κριτές για όσες ενέργειες και χειρισμούς εκφεύγουν από το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας».
«Δώσαμε έναν άνισο αγώνα όπως το διαμόρφωσαν άλλοι», είπε ο κ. Μαλάς προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα τιμά τις πολλές χιλιάδες των ψηφοφόρων της πατρίδας μας». Κλείνοντας ο κ. Μαλάς ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του αυτή την περίοδο.
Τα συγχαρητήρια του στον Νίκο Αναστασιάδη έστειλε και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Παράλληλα τόνισε ότι «είμαστε στη θέση της αντιπολίτευσης με ισχυρά ποσοστά, με ψηλά το κεφάλι». Πρόσθεσε δε ότι «μας σταλθήκαν μηνύματα από ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ , τα οποία λάβαμε και θα τα μελετήσουμε».

Συνεχάρη επίσης τον Σταύρο Μάλα για τον αγώνα του και για το ήθος που επέδειξε. Εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία, η καλή συνεργασία με τον Σ. Μαλά, να συνεχιστεί. Επιπλέον συνεχάρη όλους όσοι «δούλεψαν με αυταπάρνηση για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα», τον οργανωτικό μηχανισμό που έδωσαν αυτή την εκλογική αναμέτρηση μέσα σε αυτές της δύσκολες συνθήκες.
Η αποχή στο 20%
Στα ίδια περίπου επίπεδα με τον πρώτο γύρω των εκλογών κινήθηκε η προσέλευση στις κάλπες. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε σε όλα τα κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό και άρχισε η διαλογή και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, υπό την εποπτεία των προεδρευόντων υπαλλήλων.

Στο 18.42% η αποχή

Ανακοινώνοντας τα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Ασσιώτης είπε ότι ψήφισαν 445.009 ψηφοφόροι, ποσοστό 81,58%. «Για σκοπούς σύγκρισης θα ήθελα να αναφέρω ότι στον πρώτο γύρο ψήφισε ποσοστό 83,14% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων». Η αποχή, είπε, ανήλθε σε 18,42%, τα άκυρα 3,31%, και τα λευκά 4,05%.
Σύμφωνα με τον κ. Ασσιώτη, τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 412.232, δηλαδή 92,63%. Όπως ανακοίνωσε, ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε 236.965 ψήφους και ποσοστό 57,48% και ο Σταύρος Μαλάς, 175.267 ψήφους και ποσοστό 42,52%.
Τα ποσοστά ψηφισάντων και τα αντίστοιχα ποσοστά του πρώτου γύρου,  κατά εκλογική  περιφέρεια είναι τα ακόλουθα:
•    Για την εκλογική περιφέρει Λευκωσίας ψήφισε το  79,84% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με το 82,45% του  Α΄ γύρου.
•    Στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού ψήφισε το 80,75% σε σύγκριση με το 83,04% του Α γύρου
•    Στην Αμμόχωστο ψήφισε  το 84,77%  σε σύγκριση με το 84,30% της προηγούμενης Κυριακής.
•    Στην Λάρνακα ψήφισε 83,76% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 84,30% της περασμένης Κυριακής.
•    Στην Πάφο ψήφισε το 78,70% σε σύγκριση με το  84,58% του πρώτου γύρου των εκλογών.
•    Στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού  ψήφισε το 72,28% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 80% που έσπευσε στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή.
•    Η αποχή ανέρχεται στο 19,29%

Συσπειρώσεις
Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις, ο ΔΗΣΥ έφτασε το 98%, με διαρροή 2% στο Σταύρο Μαλά. Η συσπείρωση του ΑΚΕΛ έφτασε στο 95% με διαρροή 5% στον Νίκο Αναστασιάδη. Προβληματική παρέμεινε η συσπείρωση του ΔΗΚΟ, αν και παρουσίασε βελτίωση αφού 66% στήριξε Νίκο Αναστασιάδη και το 34% το Σταύρο Μαλά. Μοιρασμένη η συσπείρωση της ΕΔΕΚ, με 46% στον Νίκο Αναστασιάδη και 54% στον Σταύρο Μαλά. 92% του ΕΥΡΩΚΟ στήριξε τον Νίκο Αναστασιάδη και μόλις 8% τον Σταύρο Μαλά.
Συνυπολογίζοντας τα λευκά και τα άκυρα τα πιο πάνω ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
Ο ΔΗΣΥ έφτασε το 98%, με διαρροή 1% στο Σταύρο Μαλά και 1% λευκό ή άκυρο. Η συσπείρωση του ΑΚΕΛ έφτασε στο 92% με διαρροή 4% στον Νίκο Αναστασιάδη και 4% λευκό ή άκυρο. Η συσπείρωση του ΔΗΚΟ, έφτασε στο 57% ενώ το 26% το Σταύρο Μαλά και το 17% λευκό ή άκυρο. Μοιρασμένη η συσπείρωση της ΕΔΕΚ, με 40% στον Νίκο Αναστασιάδη και 40% στον Σταύρο Μαλά ενώ το 20% σε λευκό ή άκυρο. Το 73% του ΕΥΡΩΚΟ στήριξε το Νίκο Αναστασιάδη και μόλις 7% τον Σταύρο Μαλά ενώ το 20% ψήφισε λευκό ή άκυρο.

Η ονοματολογία για το Υπουργικό
Ενώ το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών είναι ακόμα «ζεστό» και πριν καν γίνει η ανακήρυξη του Νίκου Αναστασιάδη, άρχισε η ονοματολογία για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Το Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κασουλίδης ο οποίος επιστρέφει στα παλιά του λημέρια.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες επαφές με πρεσβείες σε σχέση την οικονομία και για να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα σε ότι αφορά το ζήτημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για το οποίο κατηγορείται έντονα η Κύπρος. Αυτό σημαίνει ότι ο Χρίστος Στυλιανίδης καταλαμβάνει τη θέση του στην Ευρωβουλή αν και το όνομά του ακούγεται για το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε περίπτωση που προτιμήσει την ευρωπαϊκή σταδιοδρομία τότε δεν αποκλείεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ο Χρίστος Πατσαλίδης.

Για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ακούγεται έντονα το όνομα του Μιχάλη Σαρρή ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν Υπουργούς Οικονομικών και πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής. Είναι βέβαια ότι οι γνωριμίες του στο εξωτερικό θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο νέο Πρόεδρο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Ιωνάς Νικολάου, αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ τη θέση του στη Βουλή αναλαμβάνει η Μαρία Κυριακού. Για το Υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος είναι και εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου. Πάντως δεν αποκλείεται ο Τάσος Μητσόπουλος να επιλέξει να παραμείνει εντός του κόμματος και να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το υπουργείο παιδείας δήλωσε ενδιαφέρον και η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου.  Για το υπουργείο Υγείας προκρίνεται ο κ. Πατσαλής και για το Υπουργείο Άμυνας ο Φύτος Κωνσταντίνου. Το Υπουργείο Γεωργίας μπορεί να καταλήξει στο ΕΥΡΩΚΟ και τον κ. Κουγιάλη ενώ πολύ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η υπουργοποίηση της Χρυστάλας Γιωρκάτζη.
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το Υπουργείο Εμπορίου όπου πολύ πιθανόν να δούμε τον κ. Μαυρομάτη να αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο είτε του υπουργείου είτε υφυπουργείου. Τέλος για τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου έχει γίνει πρόταση στο Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα προτιμήσει να παραμείνει κομματικό στέλεχος.

Αγωνία για την κυπριακή Οικονομία στον ξένο Τύπο
Εκτενής αναφορές σε όλα σχεδόν τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται στις εκλογές με αγωνία για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.
Ο κεντροδεξιός υποψήφιος Νίκος Αναστασιάδης, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο αναφέρει το BBC, το οποίο κάνει λόγο για άνετη νίκη. Ο ίδιος, αναφέρει, αναλαμβάνει τη χώρα υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της έκθεσης της χώρας στην ελληνική οικονομία.
Υπό τον τίτλο «Ο Συντηρητικός Αναστασιάδης κέρδισε τις εκλογές στην Κύπρο», η βρετανική Telegraph αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι του ανέθεσαν την αποστολή για την κρίσιμη διαπραγμάτευση του μνημονίου την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.
Στο ίδιο ύφος το Al Jazeera κάνει λόγο για νίκη της δεξιάς στην Κύπρο σε μια κρίσιμη εποχή για την χώρα.
Το Reuters, αναφέρει ότι η δεξιά επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο με την νίκη του Νίκου Αναστασιάδη, η καριέρα του οποίου είχε καταστραφεί μετά το πολιτικό στοίχημα του 2004, αναφερόμενο φυσικά στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

sigmalive

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s