Με ισόβια κινδυνεύει ο Παπαγεωργόπουλος


Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κι άλλα 17 άτομα.

Ύστερα από 5μηνη ακροαματική διαδικασία, διάστημα στο οποίο έγιναν συνολικά 50 συνεδριάσεις και εξετάστηκαν 60 μάρτυρες, πέφτει η «αυλαία» της πολύκροτης υπόθεσης.

Κατά την προ ημερών πρότασή του, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου για ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία της υπεξαίρεσης, ενώ για τον άλλοτε πλέον στενό συνεργάτη του στον Δήμο, τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Οι κατηγορίες αυτές, εφόσον υιοθετηθούν από το δικαστήριο, επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη και οι δύο κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με φυλάκιση εάν δεν πάρουν ελαφρυντικό ή δεν δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, για πλαστογραφία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Ο επί σειρά ετών διαχειριστής της Ταμειακής Υπηρεσίας διεκδικεί ελαφρυντικό προκειμένου να «σπάσει» τα ισόβια δεσμά.

Εξάλλου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας, ενώ ζήτησε την αθώωση για τους τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου.

kentrinews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s