Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ “ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ”


Με αφορμή κάποια σενάρια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και σύμφωνα με τα οποία  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα “ευλογήσει” την άλλη Κυριακή τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, το “Αγιορείτικο βήμα” επικοινώνησε μαζί του και έλαβε τη διαβεβαίωση πως δεν ισχύει κάτι από τα γραφόμενα και μάλιστα το πιθανότερο είναι ο Σεβασμιώτατος να μην παραβρεθεί καν στην εκδήλωση στην οποία έχει κληθεί για  να απευθύνει χαιρετισμό λόγω άλλων υποχρεώσεών του.

Το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα iefimerida.gr είχε ως εξής: 

«Ο μητροπολίτης Πειραιά ευλογεί νέο κόμμα – Ποιοι θα συμμετέχουν στην πρώτη εκδήλωση

Την Κυριακή 10 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα διεξαχθεί μια εκ πρώτης όψεως παράταιρη συγκέντρωση πολιτικών προσώπων που προέρχονται από πολλούς πολιτικούς χώρους και κόμματα. Θα πρόκειται ουσιαστικά για την εναρκτήρια συνάντηση, πρόπλασμα το ονομάζουν οι ίδιοι, δημιουργίας ενός νέου πολιτικού κόμματος το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται «Πατριωτικό Κέντρο».

Οπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Αστέριος Ροντούλης στην ιστοσελίδα parapolitika με τη συνάντηση αυτή «ξεκινάμε τις διεργασίες και καταργούμε τους όρους δεξιά και αριστερά. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Ελληνες πατριώτες και τους καλούμε να ανταλλάξουμε απόψεις σε ένα πατριωτικό βήμα».

Μιλάμε, υποστήριξε ο κ. Ροντούλης, «με όλες τις δυνάμεις του πατριωτικού χώρου. Και με Παναγιώτη Ψωμιάδη και με Στέλιο Παπαθεμελή και με όλους θα μιλήσουμε. Δεν βάζουμε ταμπέλες για την Ελλάδα».

Αυτό πάντως το οποίο αξίζει να αναφερθεί είναι τα ονόματα που όπως λένε, έχουν αποδεχθεί την ανοικτή πρόσκληση να παραστούν και να μιλήσουν.

Πρώτος απ’ όλους ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. Και μαζί του οι

Δαμιανός Βασιλειάδης,
Σταύρος Γκίνος
Γιάννης Δημαράς (βουλευτής)
Δημήτρης Ευαγγελίδης
Αβραάμ Ζελελίδης
Γιάννης Ζουγανέλης
Γιώργος Κανελλόπουλος
Θεόδωρος Κατσανέβας
Ιωάννης Κολοβός
Γιάννης Κουτσογιάννης
Λευτέρης Κωνσταντινίδης (πρώην βουλευτής)
Μαρία Μαντούβαλου
Νότης Μαριάς (βουλευτής)
Κώστας Μελάς
Γιάννης Μιχελογιαννάκης (βουλευτής)
Παναγιώτης Μπενετάτος
Περικλής Νεάρχου (έχει διατελέσει σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου)
Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου
Ηλίας Πολατίδης
Κωνσταντίνος Ρωμανός
Λευτέρης Ριζάς
Αστέριος Ροντούλης
Γεωργία Φωτεινού
Σπύρος Χατζάρας
Ιωάννης Χατζηαντωνίου
Το προεδρείο της εκδήλωσης θα αποτελούν οι: Σταύρος Καρκαλέτσης, Λουκάς Κορφιάτης, Γαβριήλ Λύκος, Δημήτρης Σαρατσιώτης και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Διάψευση από Μιχελογιαννάκη, Ριζά και Χατζηαντωνίου

Ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι κλήθηκε απλά να είναι ομιλητής σε μια πολιτική ημερίδα, διαψεύδει την ενεργό συμμετοχή του στη δημιουργία του εν λόγω κόμματος και υπενθυμίζει ότι είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου.

Παράλληλα, οι κ. Λευτέρης Ριζάς και Ιωάννης Χατζηαντωνίου δηλώνουν ότι ουδέποτε συμφώνησαν να παραστούν και πολύ περισσότερο να συμμετάσχουν ως ομιλητές στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση, πληροφορήθηκαν μέσω email για τη συγκρότηση ομάδας μελέτης εθνικών ζητημάτων και από δημοσιεύματα ότι από αυτήν θα ξεκινήσει η διαδικασία ίδρυσης κόμματος.

«Οι απόψεις μας είναι γνωστές. Ουδέποτε θεωρήσαμε ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός της αριστεράς στην οποία ανήκουμε, μπορεί ή πρέπει να συνεργαστεί με τους γνωστούς κύκλους της άκρας δεξιάς» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.»

eleftheroiellines

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s