Τελεσίγραφο Μανιτάκη: Απολύονται όσοι δε δεχτούν τη μετάταξη, Η λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα


– Σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Ιούνιο 12.700 υπάλληλοι

 – Στα χέρια των δανειστών θα είναι η τελική λίστα μέσα στις επόμενες ημέρες

 – Από πού προέχρονται οι 12.700 υπάλληλοι

– Όσοι αρνηθούν τη μετάταξη, αρνούνται τη θέση

– Μανιτάκης: Ο στόχος για 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας μπαίνουν 12.700 υπάλληλοι έως τον Ιούνιο σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα το «ΕΘΝΟΣ», από αυτούς οι 8.800 θα ενταχθούν άμεσα, μετά και τα τελεσίγραφα των δανειστών.   Η κυβέρνηση, προκειμένου να πιστοποιήσει στην τρόικα ότι το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας προχωράει, πρόκειται να  παραδώσει στην τρόικα τη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η διαθεσιμότητα σε …νούμερα

Αναλυτικότερα, από τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι 5.503 προέρχονται από το στενό Δημόσιο τομέα, οι 800 από οργανισμούς που καταργούνται, οι 2.500 από συγχωνεύσεις οργανισμών και οι 3.896 είναι επίορκοι.   Απολύονται όσοι δε δεχτούν τη μετάταξη   Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι απολύσεις. Ωστόσο, όσοι δε δεχτούν τις μετατάξεις που προβλέπει το σχέδιο κινητικότητας, αυτοί είναι βέβαιο πως θα βρεθούν εκτός Δημοσίου σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.   Ειδικότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης υποστήριξε στην εφημερίδα «Realnews» ότι οι υπάλληλοι που δε θα δεχτούν τη μετάταξή τους στο πλαίσιο της κινητικότητας θα βρεθούν εκτός Δημοσίου.  «Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους» λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.   Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».   Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.

bloko

 

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s