Λύση στο πρόβλημα της Κύπρου «ως το τέλος Μαρτίου» θέλει το Eurogroup


To Εurogroup συζήτησε το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου αλλά η συμφωνία για λύση προσδιορίζεται για το τέλος Μάρτιου

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα για τις λεπτομέρειες σχετικά με την δανειακή σύμβαση της Κύπρου, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν απόλυτα δεσμευμένοι στην προσπάθεια ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας το αργότερο ως τα τέλη του Μαρτίου», δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup θα αναφέρει ότι επίκειται η σύναψη συμφωνίας ως τα τέλη του Μαρτίου, εν τούτοις δεν υπήρξε πρόοδος σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και μεταρρύθμισης του τραπεζικού τομέα, μέτρα που θα απαιτηθούν σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό», υποστήριξε ο ένας από τους εμπλεκόμενους στις διαπραγματεύσεις αξιωματούχους, μιλώντας στο πρακτορείο.

Πισσαρίδης: «Η συμφωνία για το Μνημόνιο έπρεπε να έχει υπογραφεί εδώ και μήνες»

Το επείγον της υπογραφής του Μνημονίου με την τρόικα τόνισε ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας.

Ύστερα από συνάντηση, που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Πισσαρίδης εξήγησε ότι «η συμφωνία έπρεπε να υπογραφεί εδώ και μήνες».

Τόνισε ότι «η υπογραφή μνημονίου, θα οδηγήσει σε άρση της αβεβαιότητας και θα χρηματοδοτήσει τις τράπεζες, προκειμένου να λειτουργήσει και η οικονομία».

Για την ώρα, επεσήμανε, υπάρχει αβεβαιότητα για το πως θα αντιμετωπιστούν η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Οικονομικών από την τρόικα και το Eurogroup». Ανέφερε, όμως, πως «μέχρι τώρα οι αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Βρυξελλών, είναι θετικές».

infognomonpolitics

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s