Μεσολόγγι: Σε απεργία πείνας ο δήμαρχος κατά του σχεδίου «Αθηνά»


Σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων κατά του σχεδίου «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο να παραμείνει ισχυρό και αυτόνομο το ΤΕΙ Μεσολογγίου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αφού ύψωσαν μαύρες σημαίες στα δημοτικά κτίρια οι κάτοικοι προχώρησαν σήμερα  σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού μαζί με τους κατοίκους της Ναυπάκτου.

Φοιτητές και τοπικοί φορείς που διαμαρτύρονται κατά του σχεδίου «Αθηνά» έχουν κλείσει από τις 11 το πρωί τον δρόμο στο ύψος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, προκειμένου τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από το δρόμο του ιδρύματος και να βλέπουν οι περαστικοί «ποια είναι η περιουσία που θέλει η πολιτεία να ξεπουλήσει».

Μάλιστα, τη Δευτέρα ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε απεργία πεινάς στο Μουσείο-Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης και κάλεσε όποιον άλλον θέλει να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ο δήμαρχος πρότεινε ακόμη να μην υπάρξει συμμετοχή του δήμου και των φορέων στις γιορτές της 25ης Μαρτίου και στη θέση τους να υπάρχει το πανό διαμαρτυρίας, ενώ στις γιορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί κανένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας.

Τέλος, όπως αναφέρει το aixmi-news.gr θα κληθούν οι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση εξαιτίας του σχεδίου «Αθηνά», σε διαφορετική περίπτωση θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s