Έχεις μετρητά; Τρέξε στην Ελλάδα ξεπουλάνε


Έχετε μετρητά τρέξτε στην Ελλάδα τώρα που ξεπουλάνε. Η εφημερίδα New York Times θεωρεί την Ελλάδα ως την ιδανικότερη χώρα για επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων, ενώ χαρακτηρίζει τους αγοραστές με μετρητά «βασιλιάδες».

Μεγάλη πτώση στην αγορά ακινήτων έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα, η οποία σε συνδυασμό με τους εξαντλητικούς φόρους και την ανεργία, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές από 35-50% σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Παροτρύνει τους αναγνώστες της που έχουν μετρητά να αγοράσουν σπίτια και οικόπεδα στην Ελλάδα, συγκρίνει τις πωλήσεις ακινήτων που γινόταν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από το 2002 έως το 2008 όπου ο μέσος όρος πωλήσεων ήταν περίπου 150.000 ακίνητα, ενώ το 2011 η αγορά συρρικνώθηκε κατά 95% με μόλις 11.000 πωλήσεις, γεγονός που σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, καθιστά την Ελλάδα ως «την τέλεια αγορά για τους ενδιαφερόμενους» επειδή «όλα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Τέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι περισσότεροι αλλοδαποί αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Βόρεια Αμερική, με αρκετούς ομογενείς να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ τους.

Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί αγοράζουν κυρίως σπίτια και οικόπεδα στα νησιά, οι Ρώσοι προτιμούν την Κρήτη, ενώ η Μύκονος προσελκύει το ενδιαφέρον όλων.

Πάρτε κόσμε… Πάρτε νησιά, πάρτε λιμάνια, πάρτε ακίνητα. Να δούμε τι θα μείνει στο τέλος…

Μόνο την ελληνική ψυχή δεν μπορείτε να αγοράσετε.

pontos-news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s