Κλειστές μέχρι την Πέμπτη οι κυπριακές τράπεζες και στην Ελλάδα


Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι οι κυπριακές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη και την Τετάρτη. Αργία και για τα καταστήματά τους στην Ελλάδα.

Στόχος είναι να δοθεί χρόνος για να διεξαχθεί η ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή για το κούρεμα και να αποφευχθεί η απόσυρση των καταθέσεων υπό το καθεστώς πανικού.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Τράπεζα Κύπρου, CPB-Λαϊκή Τράπεζα και Ελληνική Τράπεζα), ενώ όπως γνωστοποιήθηκε, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση για το επόμενο διήμερο των μετοχών της Τρ. Κύπρου και της Marfin Popular Bank στο Χ.Α.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι «στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου 2013 συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Εν τω μεταξύ, το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία του Eurogroup αφορά έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο τέλος στις καταθέσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποκοπή θα γίνει με βάση τα υπόλοιπα όλων των πιστωτικών καταθετικών λογαριασμών της Παρασκευής, 15 Μαρτίου.

 

matrix24

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s