ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ Κύπρος: Ένοπλη προστασία για Πρεσβεία Γερμανίας


Με το δάκτυλο στη σκανδάλη πάνοπλοι αστυνομικοί δημιούργησαν ασπίδα προστασίας στην Πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία, ενώ επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας λήφθηκαν σε ακόμη μια πρεσβεία και ένα προξενείο: Της Ολλανδίας και της Φινλανδίας αντίστοιχα.

Τα μέτρα στις τρεις ξένες αποστολές αποφασίστηκαν μετά τις αντιδράσεις στην Κύπρο για τη στάση της Γερμανίας σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, πολίτες είχαν πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία και κατέβασαν τη σημαία της χώρας από το κτίριο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αλλά και ύστερα από παράπονο των πρεσβειών των χωρών της Ολλανδίας και της Φινλανδίας για το ενδεχόμενο να αποτελέσουν στόχο, έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί φρουροί έξω από τα κτίρια.

Επίσης λήφθηκε απόφαση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας την Τρίτη να διενεργούνται συνεχώς περιπολίες εκτός από τις τρεις αυτές πρεσβείες και σε άλλους χώρους στους οποίους πιθανόν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Αυξημένα μέτρα λήφθηκαν και στην κατοικία της πρέσβειρας της Γερμανίας.

Όπως έγραψε χθες ο «Φ», περιπολικά πηγαινοέρχονται έξω από όλα τα υποκαταστήματα τραπεζών και ΣΠΕ σε όλη τη Κύπρο και διενεργούν αυξημένους ελέγχους υπό το φόβο ξεσπάσματος επεισοδίων ή κακόβουλων ενεργειών.

 

katohika

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s