Δέσμευση Βρούτση για τον κατώτατο μισθό


Τη δέσμευση πως δεν πρόκειται να μειωθεί ο βασικός μισθός ανέλαβε ο Γιάννης Βρούτσης, κατά την επί των άρθρων επεξεργασία του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά ασφάλισης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για τις αποδοχές των 65.000 ανέργων νέων που θα παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία.

Ο υπουργός Εργασίας εισέπραξε θετικά σχόλια από την αξιωματική αντιπολίτευση για την προσπάθεια που καταβάλλει για την εξάλειψη του φαινομένου των «συνταξιούχων-μαϊμού», η οποία αποτυπώνεται και στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με προσδοκίες για την εξασφάλιση περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε σχόλιο του Αλ. Μητρόπουλου ότι «παρά τη θετική προσπάθεια όλο το σύστημα οδηγείται σε κραχ», δίνοντας για την ισχυροποίηση των λεγομένων του στοιχεία, ο υπουργός Εργασίας, παρότι δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να αμφισβητήσει άμεσα τους υπολογισμούς του βουλευτή, διαβεβαίωσε πως το Δημόσιο θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να μην βρεθεί σε αδιέξοδο.

Υπογράμμισε ότι ο κατώτατος μισθός «δεν πρόκειται να κατέβει», προσθέτοντας ότι «υπάρχει συμφωνία, ακόμα και στο ηλεκτρονικό σύστημα, να μην υπάρχουν καταγραφές κάτω των 586 ευρώ».

Όσο για τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, σημείωσε: «Η πρόσκληση βγαίνει την ερχόμενη Πέμπτη και δεν έχουμε ανακοινώσει τίποτε επίσημα. Προτάσεις μπορεί να γίνονται, αλλά όταν αποφασίσουμε, θα το δείτε δημόσια. Είναι και προϊόν της βούλησης των τριών αρχηγών, να εστιάσουμε σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενο. Έχει γίνει ενδελεχής επεξεργασία από τον ΟΑΕΔ – και θα την ανακοινώσουμε μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης των 65.000 νέων».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε με έμφαση την ανάγκη να υπάρξουν βελτιώσεις στο ασφαλιστικό, για το οποίο ο φορολογούμενος έχει δώσει από το 2000 μέχρι το 2012, 163 δισ. ευρώ – σχεδόν ένα ολόκληρο ΑΕΠ και πρόσθεσε: «Είναι υγεία αυτό; Σαφώς όχι. Γι’ αυτό και χρειάζεται βελτιώσεις, χρειάζονται βήματα κατανόησης και ενδεχομένως οπισθοχώρησης από τις θέσεις μας».

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s