Οι πυραμίδες με το »εύκολο» χρήμα: Amway & DreamTrips !


Η λειτουργία των εικονικών επιχειρήσεων στην εποχή της παρόρμησης

Magnify Image

Από το frangipenny

    Amway

Το 2008 μου είχε προτείνει ένας φίλος να μου συστήσει έναν φίλο του που είχε μια πρόταση να μου κάνει για να βγάζω επιπλέον εισόδημα. Συναντάω τον φίλο του γνωστού μου και κάνουμε ‘επαγγελματικό μίτινγκ’ στο διαμέρισμά του στην Καρνεάδου, σε ένα καταπληκτικό ρετιρέ με έναν λευκό τριχωτό σκύλο και παρόν ένας ακόμα φίλος του.

Φορούσαν και οι δύο κοστούμια και κινούνταν με έναν αέρα .. επιτυχίας. Ξέρω τι σκέφτεστε: ακούγεται πολύ επικίνδυνο να βρεθώ μόνη με δυο αγνώστους και έναν λευκό σκύλο σε ένα ρετιρέ στο Κολωνάκι.

Άγνωσται αι βουλαί μου τότες. Αρχίζει η συζήτηση με το ‘αν θέλω να κάνω ταξίδια, ή ένα μεγάλο σπίτι, ή πολλά λεφτά στη ζωή μου και τί απ’ αυτά είναι αυτό που θέλω περισσότερο’. Απαντάω ‘ναι, κυρίως ταξίδια’ και ξεκινάμε την παρουσίαση : ένα σπιράλ με πολύχρωμες πλαστικοποιημένες σελίδες.

Στην αρχή είχε φωτογραφίες που εικόνιζαν ένα ονειρεμένο life style με ταξίδια σε εξωτικές παραλίες, αμάξια και φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά ακολούθησαν οι σελίδες με την παρουσίαση της εταιρίας και του μυστικού της επιτυχίας της (φθηνά και ποιοτικά καταναλωτικά εμπορεύματα – ένας έντυπος κατάλογος με εμπορεύματα δικής τους ταμπέλας, που τα παραγγέλνεις τηλεφωνικώς και σου στέλνουν τα ψώνια στο σπίτι, αντί να πληρώνεις κερατιάτικα λόγω ενοικίων και ανθρώπινου δυναμικού στα σούπερ μάρκετ).

Τέλος, συνεχίζουμε με το με την διαδικασία που θα με κάνει πλούσια και θα μου επιτρέψει να κάνω αυτά τα ταξίδια της παρουσίασης. Η διαδικασία είναι ότι γίνομαι μέλος εάν αγοράσω έναν μηχανισμό που φιλτράρει το νερό (περίπου 80 ευρώ) και μετά μπορώ να κάνω τις αγορές μου από αυτό το καταπληκτικό και φθηνό σούπερ μάρκετ!

Σε δεύτερο στάδιο, εάν κάνω αυτή την παρουσίαση και ‘βάλω στο κόλπο’ και άλλα μέλη και αυτοί ‘βάλουν’ και άλλα άτομα και αυτά άλλα άτομα κ.ο.κ., θα αρχίσω να βγάζω τόσα χρήματα ανάλογα με το πόσο καταναλωτικοί είναι οι ‘από κάτω μου και οι από κάτω των από κάτω μου’ (θα έχω προμήθεια από τις αγορές τους), και ακόμα περισσότερα ανάλογα με πόσο δραστήριοι είναι ‘από κάτω μου και οι από κάτω των από κάτω μου’, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη μου, εκτοξεύοντας τον –οφ σορ; – τραπεζικό λογαριασμό μου!

Η παρουσίαση έκλεισε με μια περιήγηση στο καταπληκτικό ρετιρέ της Καρνεάδου – το οποίο ο ‘σύνδεσμός’ μου αγόρασε μέσα από αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα, και, ασφαλώς, ένα ποτηράκι από το φανταστικό φιλτραρισμένο.

Καταφέρνω και ελίσσομαι όταν ζητούν επίμονα μια απάντηση για το αν ενδιαφέρομαι – ως γνωστόν, η πώληση βασίζεται στην παρόρμηση – και ζητάω λίγο χρόνο για να το σκεφτώ. Τους αποφεύγω στα τηλέφωνα τις επόμενες ημέρες και μετά από λίγες μέρες λαμβάνω μειλ από τον αρχικό γνωστό μου, ότι είμαι χαζή, δεν θέλω να κάνω κάτι στη ζωή μου, πετάω μια ευκαιρία κ.λπ..

Dream Trips / World of Ventures

Χτες με πήρε τηλέφωνο ένας γνωστός – πολύ φίλος μιας πολύ καλής φίλης – και μου είπε για το καινούργιο του site και το on line marketing που είναι το νέο του πάθος μετά τη ζωγραφική (είναι ένας πολύ ταλαντούχος ζωγράφος). Mου είπε να συναντηθούμε για να τα συζητήσουμε, μιας και έχω εμπειρία σε θέματα internet.

Συναντιόμαστε, καθόμαστε σε ένα καφέ και ξεκινάμε το tele-conference, που εγώ νόμιζα ότι θα αφορούσε το site του και ότι θα μιλούσαμε με την web developer για να μας δώσει τους κωδικούς και οδηγίες, ώστε να τον βοηθήσω και να τον συμβουλέψω για την προώθηση της δουλειάς του μέσα από το site του.

Μας συστήνει με την κοπέλα στην οθόνη του μακ με ρωτάει τι έχω κάνει σε σχέση με on-line marketing. Της απαντάω εν συντομία με διάφορους τεχνικούς όρους και μου λέει ‘ε, εδώ θα κάνουμε το αντίθετο: εμείς θα βοηθήσουμε εσένα να βγάλεις χρήματα εσύ από το on-line marketing’. ‘ωχ’, σκέφτομαι, ‘θέλουν να μου πουλήσουν καμιά πλατφόρμα’.

Πιάνω το κινητό μου και γράφω στα sms ‘βρε χαζό, τι θέλει να μου πουλήσει αυτή; Δεν θέλω, βαριέμαι’.

Του το δείχνω και αυτός με κοιτά όλο νόημα και μου λέει ‘περίμενε, είναι η ευκαιρία της ζωής σου, θα δεις μόλις σου εξηγήσει’.

Ξεκινάει με την ερώτηση ‘σ’ αρέσουν τα ταξίδια, σωστά;’. Απαντάω θετικά και αρχίζει μια κακοφτιαγμένη power point παρουσίαση με ορθογραφικά λάθη, ερασιτεχνικά και κακής ανάλυσης γραφικά και αυθαίρετα στατιστικά με success stories.

Το προϊόν σε αυτή τη περίπτωση είναι ένα o.t.a. (on-line travel agency) που γίνεσαι μέλος με 299$ εγγραφή και 19.99$ το μήνα, προκειμένου να μπορείς να αγοράσεις τα φοβερά πακέτα τους για ‘διακοπές 4 και 5 αστέρων στις τιμές 2 και 3 αστέρων’. ‘Ουαου, πολύ καλό αυτό, ε;’ μου λέει η κοπελιά και μου δείχνει slides με κάποια από τα πακέτα στα οποία θα αποκτήσω πρόσβαση μόλις πληρώσω την εγγραφή. Μεταξύ αυτών και ένα ξενοδοχείο το οποίο γνωρίζω αρκετά καλά εκ των έσω και το θεωρώ αμφίβολο να συμμετέχει με αυτές τις τιμές που μου έδειξε.

Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι πράγματι το οn-line booking engine τους ήταν έγκυρο, δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι είχαν κάποια αληθινά πακέτα και τα υπόλοιπα, όπως αυτό που ήξερα εκ των έσω, ήταν ‘κράχτες’ και αν τελικά προσπαθούσες να κάνεις κράτηση δεν θα είχε διαθεσιμότητα.

Αυτό ήταν το ένα σκέλος. Μετά, αν θέλεις και έχεις ταλέντο στο on-line marketing – όπως εγώ, καλή ώρα, μπορείς να συστήσεις 4 φίλους σου και να μην πληρώσεις τη μηνιαία συνδρομή ΠΟΤΕ, μόνο την εγγραφή των 299$! ‘Ουαου, πολύ καλό αυτό, ε;’ μου λέει πάλι η κοπελιά. Και μετά, αν οι ‘από κάτω μου’, αυτοί που σύστησα, είναι δραστήριοι κ.ο.κ., μπορώ ακόμα και να κερδίζω 5000$ το μήνα, όπως αυτή, ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια τον χρόνο, όπως ο Μήτσος απ την Πτολεμαΐδα, ο Χρήστος απ την Θεσσαλονίκη και ο Στάθης απ την Ξάνθη και άλλοι επιτυχημένοι του ‘κόλπου’ που τους ήξερε όλους προσωπικά, και η παρουσίαση τους ανέφερε χωρίς επίθετο.

Μετά μου έδειξε και μια master card που θα μου αποστείλουν και απ’ όπου θα κάνω αναλήψεις, η οποία είχε πάνω και το λογότυπο world of ventures. Συνεχίζει με το ενδιάμεσο επίπεδο, κατά το οποίο μπορώ να κερδίσω και μια BMW και μου δείχνει πολλές φωτογραφίες – του Μάκη, του Λάκη και του Τάκη – με τις ΒΜW που κέρδισαν και μια καρτελίτσα που κρατούσαν και έλεγε ‘wish you where here’ (φωτοσοπιασμένο μου φάνηκε, αλλά ήταν μικρές σε ανάλυση οι φωτογραφίες και δεν τις άφηνε στην οθόνη πολλή ώρα, άρα δεν είμαι πολύ σίγουρη).

Τελειώνει η παρουσίαση και μου λέει η φιλενάδα στο tele-conference : ‘λοιπόν; πώς σου φάνηκε; τέλειο;’. ‘Ναι! τέλειο!’, απαντάω. Συνεχίζει : ‘Τι απ’τα δύο σε ενδιαφέρει; Τα ταξίδια ή το on line marketing;’
Όπως και στην περίπτωση του 2008, η πώληση βασίζεται στην παρόρμηση. ‘Θέλω να το σκεφτώ λιγάκι.’. Απαντάω εγώ εκνευρισμένη. Επιμένει η κοπέλα για μια απάντηση και της είπα ότι αφού θέλει την αλήθεια, θα της την πω και της εξηγώ ότι ‘το προϊόν, αυτό το on-line booking engine τους, είναι αέρας, μη υπαρκτό, και ακόμα και αν είναι αληθινό, ο ενδιάμεσος στον χώρο του τουρισμού εξαφανίζεται σιγά-σιγά, εκτός απ τους γίγαντες – το booking, το trip advisor, το expedia κλπ, και για να κάνω απόσβεση σε αυτά τα 299$ θα πρέπει να κάνω ταξίδια 10 χρόνων για να πετύχω το ποσόν της έκπτωσης, άσε που τα ξενοδοχεία που παρουσίασες είναι χαζομάρες, με αόριστες περιγραφές και ονόματα.’

Εκεί έληξε το ψηστήρι και το tele-conference και μείναμε οι δυο μας, εγώ και ο πολύ καλός φίλος της πολύ καλής φίλης μου. Δεν ήθελε να ακούσει τα επιχειρήματά μου, με είπε καχύποπτη και τελικά καταλήξαμε ότι απλά διαφωνούμε. Από σπόντα του, έμαθα μάλιστα ότι αυτός είναι μέλος εδώ και μια βδομάδα (έδωσε τα 299 $) και έχει πείσει / συστήσει ακόμα 4 φίλους του και άρα δεν πληρώνει τη μηνιαία συνδρομή (ουάου!) και η μία φίλη του μόλις του είχε στείλει μήνυμα δεν είχε τα λεφτά, τα έψαχνε και θα τα είχε το βράδυ. Θεωρητικά, η πυραμίδα Πόντζι είναι μια απάτη που περιλαμβάνει μια επένδυση.

Σύμφωνα με το Wikipedia: ‘Εικονικές επιχειρήσεις λειτουργούν ως φενάκη του εκάστοτε απατεώνα που διαχειρίζεται την απάτη χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια νέων επενδυτών για να καλύψει τα κενά που αφήνει πίσω της η υπεξαίρεση χρημάτων από τους παλαιότερους επενδυτές.

Ο στόχος της οποίας εικονικής επιχείρησης ή ατόμου είναι να πείσει κάποιους ανθρώπους να επενδύσουν σε κάτι, ενδεχομένως και μη διευκρινίσιμο προϊόν, με την υπόσχεση εγγυημένης απόδοσης. Σε αυτές της περιπτώσεις το κίνητρο επένδυσης αφορά υψηλό επιτόκια και κατ’ επέκταση η αποπληρωμή των επενδυτών δημιουργεί δικλείδες επενδυτικής ασφαλείας για υποψηφίους επενδυτές που συρρέουν να επενδύσουν.

Όπως γίνεται σαφές η ανατροφοδότηση της πυραμίδας – συστήματος απαιτεί όλο και περισσότερους επενδυτές πράγμα που αποδεικνύει μελλοντικά τη βραχυβιότητα της διαδικασίας αυτής και του όλου σχεδίου. Μπορεί να συνεχίζεται θεωρητικά άπειρον ή έστω για όσο καιρό εισρέουν νέα κεφάλαια.’

Δεν θα πω ότι τα προϊόντα της περίπτωσης του ρετιρέ της Καρνεάδου το 2008 είναι ανύπαρκτα. Έχουν site και πραγματικά η μαμά μου φέτος αγόρασε μια μέρα ένα πολυκαθαριστικό που έλεγε ‘amway’ επειδή ο κύριος στο μινι μαρκετ ήταν οικογενειακός φίλος, προωθούσε αυτά τα προϊόντα και του έκανε μια χάρη.

Ούτε θα πω ότι τα πακέτα της φιλενάδας του dream trips ήταν μη πραγματικά – ακόμα και αν δεν τους βρίσω πουθενά στο internet, ούτε ως εταιρία ‘world of ventures’, ούτε ως booking engine ‘dreamtrips’. Δεν θα το πω γιατί περιμένω από τον ζωγράφο να με ενημερώσει μόλις κάνει απόσβεση αυτά τα 299 δολάρια που έδωσε – υπάρχει περίπτωση να βρει ‘επενδυτές’ ο ίδιος.

Στην περίπτωση της φιλενάδας του teleconference, αυτό που κανονικά χρειάζεται είναι να καταγγείλουμε το περιστατικό για συναλλαγή χωρίς απόδειξη (η εγγραφή των 299$). Αλλά, πώς θα αποδείξεις ότι έλαβε κάποιο φυσικό πρόσωπο αυτά τα χρήματα της εγγραφής; – ο λογαριασμός θα είναι στις Ονδούρες σίγουρα. Επίσης θα πρέπει να ενημερώσουμε την BMW και την MASTECARD ότι διασύρουν το όνομά τους χωρίς εξουσιοδότηση. Αλλά, πώς θα το αποδείξεις, αφού η παρουσίαση είναι γρήγορη (που να προλάβεις screen shot) και δεν σου δίνουν αντίτυπο; Τέλος, θα πρέπει να βρούμε τον Μήτσο απ την Πτολεμαΐδα, τον Χρήστο απ την Θεσσαλονίκη και τον Στάθη απ την Ξάνθη και τους άλλους επιτυχημένους και να δούμε πόθεν έσχες κ.λπ., Αλλά, πώς θα το αποδείξεις, αφού αφενός οι λογαριασμοί είναι off shore, αφετέρου, δεν ξέρουμε αν είναι υπαρκτά πρόσωπα γιατί δεν έχουμε επίθετα;

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, επειδή ο Ζωγράφος, για παράδειγμα, είναι πολύ καλός φίλης μιας πολύ καλής φίλης, δεν θέλω να τον περιπλέξω σε περιπέτειες και άρα ούτε καν σκέφτομαι να καταγγείλω κάτι απ’τα παραπάνω. Μπορώ όμως και καταγγέλλω άτυπα, δηλαδή αρθρογραφώντας. Ορίστε! Παρακαλώ το google και το keyword search να κάνει τη δουλειά του.

Πηγή: www.lifo.gr

43 σκέψεις σχετικά με το “Οι πυραμίδες με το »εύκολο» χρήμα: Amway & DreamTrips !

 1. Αυτές οι ‘άτυπες’, άνευ συνεπειών καταγγελίες είναι όλα τα λεφτά. Μην κάνουμε κάτι επίσημα και υποστούμε τις συνέπειες των ανακριβειών και ψεμμάτων που λέμε. Υπάρχει λόγος που δεν καταγγέλει ΚΑΝΕΙΣ επίσημα αυτές τις… «απάτες». Μπορεί κάποιος να μαντέψει ποιός είναι?

  • πρωτα απο ολα η αρθρογραφος μπερδευει θελει να πει network marketing αλλα αυτο που θυμαται ειναι κατι σαν «on-line marketing», ουτε το ονομα της εταιρειας δεν ξερει ακριβως και γραφει ΕΓΚΥΡΕΣΤΑΤΟ αρθρο. ενταξει απλα για γελια. Ουτε καν ονοματεπωνυμο σε αντιθεση με σεν Vassilis!

 2. Υπάρχουν πολλές απ’αυτές τις εταιρείες, δηλαδή MLMs (multi-level marketing companies, πρόγραμμα/εταιρεία πολυεπίπεδου marketing).

  Μια απλή λίστα βρίσκει κανείς στη Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_multi-level_marketing_companies),

  ενώ εδώ (http://www.mlmwatchdog.com/li_directory_mlm_companies.html) βρίσκει πιο εκτενής λίστα.

  Λοιπόν, για να πούμε τα πράγματα απλά, όταν μια εταιρεία έχει καλό/ά προϊόν/τα, δεν φαίνεται η ‘απάτη’ ξεκάθαρα. Εταιρείες όπως η Avon είναι γνωστές στο χώρο τους. Η ζήτηση προϊόντων (πχ καλλυντικά της Avon) είναι τέτοια που συντηρεί την ύπαρξη αντιπροσώπων.
  Αλλά ακόμα και η Avon ξεζουμίζει τα μέλη της. Ευχομαί να γνωρίζετε λίγα Αγγλικά: http://voices.yahoo.com/surprising-things-consider-becoming-215669.html

  Και για να απαντήσω στην ερώτησή σας, κ. Κυκρίλη περί καταγγελιών:

  Γιατί 1) είναι καλοστημένες απάτες που βασίζονται σε επιχειρηματική επένδυση και όχι σε εξαναγκασμό, με την ύπαρξη προϊόντων να καμουφλάρει την κύρια πήγη εσόδων που είναι η στρατολόγηση ‘νέου αίματος’ μέσω εγγραφών.

  Γιατί 2) οι περισσότεροι στρατολογούνται απο γνωστούς, συγγενείς, φίλους. Θα κάνεις αγωγή στη θεία σου, ή σε φίλη/φίλο;

  Γιατί 3) όταν καταλάβεις οτι το πράγμα δεν προχωράει γιατί δεν μπορείς να βρείς πελάτες ή να κάνεις νέες εγγραφές, τα χρήματα που θα χάσεις θα είναι λιγότερα απ’ τα χρήματα που θα χρειαστείς για δικηγόρο. Εξάλλου, με ποιόν θα τα βάλεις; Με γκοτζάμ Avon ή Herbalife; Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να βρείς άλλους τόσους σαν εσένα για μαζική αγωγή κατά της εταιρείας.

  Γιατί 4) πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να κάνουν θέμα τη χασούρα τους, να παραδεχτούν πως νόμιζαν τα κότερα και τα ιδιωτικά τζετ θα τα αποκτούσαν σχετικά γρήγορα, να μαθευτεί μέσω επίσημης καταγγελίας πως ήταν αφελείς και χάψαν το παραμύθι ‘γίνε και συ πετυχημένος επιχειρηματίας’.

  Και τέλος 5) γιατί οτάν γίνεται ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (η υπερβολή ‘ΚΑΝΕΙΣ’ στο σχόλιό σας δείχνει ακριβώς την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται απο recruiters), οι εταιρείες στάζουν παράδες για επίλυση της αγωγής (για λόγους PR, χωρίς να παραδεχτούν την ενοχή τους, βέβαια).

  Και επειδή μ’αρέσει να μιλάω τεκμηριωμένα

  Amway 2010:
  http://www.mlive.com/business/west-michigan/index.ssf/2010/11/amway_agrees_to_pay_56_million.html

  Herbalife 1997:
  http://www.rickross.com/reference/herbalife/herbalife_lawsuit.html
  αγωγή την οποία κέρδισαν το 1998 http://www.rickross.com/reference/herbalife/herbalife3.html

  Fortune High Tech Marketing 2010:
  http://pyramidschemealert.org/class-action-lawsuit-calls-mlm-fortune-high-tech-marketing-an-illegal-pyramid/

  Herbalife 2011: Βελγικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Herbalife είναι ένοχη για παράνομη πώληση
  http://natofao.blogspot.gr/2011/12/herbalife.html και http://natofao.blogspot.gr/2011/12/herbalife.html

  Business in Motion 2011: http://www.newswire.ca/en/story/883107/federal-court-of-canada-certifies-class-action-against-business-in-motion-international-corporation-bim-and-alan-kippax ή http://pyramidschemealert.org/canadian-police-bring-criminal-fraud-charges-against-mlm-business-in-motion/

  Worldventures Marketing, LLC (δηλαδή η DreamTrips): http://dockets.justia.com/docket/louisiana/lamdce/3:2012cv00213/43099/

  Σταματάω εδώ γιατί ο κατάλογος αγωγών είναι μεγάλος, αρκεί να’χει κανείς χρόνο να ψάξει.

  Τέλος, διαβάστε αυτό το κομμάτι (6η ενότητα) >> 1979’s Amway case: A critical one that got away? εδώ http://www.financialindustryscam.com/mlm.htm που εξηγεί πως καταφέρνει ένα MLM να ξεγλιστρήσει νομικά απο κατηγορίες εκβιασμού / απάτης:

  ‘Amway was determined not to be a pyramid scheme because it claimed it had rules in place that discouraged inventory loading (front-loading), the practice of encouraging a distributor to buy more products than could be sold due to the market saturation potential inherent in MLM:

  a representative must make at least 10 sales calls a month in order to be eligible for commissions (the 10 Customer Rule);
  a representative must sell 70 percent of previously ordered inventory before placing a new order (the 70% Rule);
  the company would buy back unsold inventory at 90 percent of cost (the 90% Buyback Rule).

  These rules became known as the «Amway Safeguards».’

  <>

  • θες να μου πεις πως η worldventures εξαπατα ποιον? τον ανθρωπο που ηταν στην θεση σου ανεβηκε και τωρα βοηθαει εσενα να αναιβεις αλλιως δεν θα εχει κερδος ουτε αυτος..δεν ξερω για την amway παντοσ η world ventures einai eksakrivomena i pio egguri etairia duktiakou marketing!! to sustima tis einai dikaio oxi san tin apath pou uparxei stin ellada..mathe prwta enimerwsou kai meta milas…kathe xrono oi etairies ekselisonte…den menoun san esena pisw apo enan upologisti na diasfimizw pragmata pou den kserw…kai na dexomai to sustima pou mou prosferoun oi pollitikoi na douleuw san skuli kai na pernw 400-500 euro..euxaristw den 8a parw!

 3. πραγματικα για πολυ γελιο το αρθρο, μπραβο της, «Επίσης θα πρέπει να ενημερώσουμε την BMW και την MASTECARD ότι διασύρουν το όνομά τους χωρίς εξουσιοδότηση» κορυφαια βλακεια, χαχα τι να πρωτοσχολιασει κανεις, ανακρριβιες στον υπερθετικο βαθμο, μα περισσοτερο ασχετιλα επι του θεματος και επι της εταιριας.
  ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ! ΕΛΕΟΣ!

 4. και οι 2 (που οι υπόλοιποι «έξυπνοι» επιτίθεστε),μίλησαν με επιχειρήματα, τα δικά σας, παιδιά της dreamtrips και των άλλων εταιριών δεν βλέπω πουθενά! αν όλα είναι τόσο καλά όσο λέτε εσείς, τι σας νοιάζει αν κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη; αποδείξτε τους λάθος, αν μπορείτε! διαφορετικά μπείτε στην BMW σας και πάτε κανένα ταξιδάκι…. άντε γιατί μας ζαλίσατε και μας ζαλίζουν καθημερινά κάτι τύποι σαν κι εσάς. κοιτάξτε να δουλέψετε σε κανονικές δουλειές πρώτα και αφήστε τη μεγάλη ζωή για αυτούς που έχουν την δυνατότητα να την κάνουν.

  • Η μεγάλη ζωή ειναι για ανθρώπους που πιστεύουν ότι θα την κάνουν γιατί τίποτα δεν χαριζεται! Σημασία εχει ποιος γίνεσαι κατα τη διάρκεια να προσπαθήσεις να κανεις μεγάλη ζωή! Προφανώς εισαι κάποιος η κάποια που ειναι υπάλληλος δουλεύεις σκληρά κάθε μέρα κ κανεις πλουσιότερο το αφεντικό σου και μάντεψε;;;;;; Μπορει κάποια μέρα να μη σε χρειάζεται κ τότε μάντεψε;;;; Θα κατηγορεις εκείνον γιατί σε αδίκησε !!! Αντί λοιπόν να κριτικάρετε καθίστε πρώτα να αναλυσετε κ μετα αποφασίστε ελεύθερα!!!!

 5. Μια χαρά τα λέει η κοπέλα! Είχα την ίδια ακριβώς εμπειρία πριν 2 βδομάδες! Πρόκειται για τυπάκια που θέλουν να βγάλουν εύκολα χρήματα ψάχνωντας κορόιδα! Και να μην αναφέρω τους μύθους που σου πουλάνε! Ότι και καλά σκέφτονταν ακόμα και να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα προκειμένου να βρουν δουλειά αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή κάποιος φίλος φίλου τους είπε για την dreamtrips και τώρα βγάζουν και 2000 ευρώ το μήνα ή τα φοβερά στατιστικά νούμερα για τα οποία δεν υπάρχει πιστοποιημένη πηγή! Και πραγματικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο στην περίπτωση αυτή.. ότι θέλουν να σε κάνουν να πιστέψεις πως θα βγάλεις χρήματα με αυτόν τον τρόπο ή ότι εκείνοι όντως το πιστεύουν?! Αλλά οκ ρε φίλε.. δεν βρίσκεις δουλειά της προκοπής και ξεπέφτεις σε ανοησίες για χάρη της ελπίδας.. τουλάχιστον μην προσπαθείς να πείσεις τον επιφυλακτικό που δεν μασάει το παραμύθι σου λέγοντας του πως δεν ξέρει να ζει και δεν τολμάει και δεν θα πάει μπροστά στη ζωή του με τα μυαλά που κουβαλάει… δηλαδή..» Άσε μας κουκλίτσε μου!!!!!!»

  • egtw prokalw dhmosia esas pou eiste pantognwstes na er8ete mia mera na sas deiksw thn bmw pou exw apo ayth thn eteria kai ta taksidia pou kanw diapistomena oso gia ta xrhmata 8a sas dwsw thn karta mou na deite apo opoiodhpote mhxanhma kai trapeza oti yparxoun

   • Δηλαδή όλα αυτά τα λεφτά που έχασα εγώ και οι φίλοι μου επειδή μπήκαμε αργά ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ?
    Πες μου που είσαι να έρθω να σε βρω να πάρω πίσω τα 300 ευρώ της εγγραφής μου και τα 110 των συνδρομών 3 μηνών :(

 6. χα χα χα για πες μας ποσα χρηματα βγαζεις και μιλας ετσι. Μπορεις να κατσεις στον καναπε σου και να βγαινεις για φραπε με φιλους αλλα επειδη εισαι ασχετη τελειως μην σχολιαζεις κατι στο οποιο δεν εχεις την παραμικρη ιδεα.Το να δωσεις τα λεφτα σου για να γινεις μελος και την επομενη ημερα με αυτα τα λεφτα να κανεις ταξιδι αν θελεις δεν νομιζω οτι χαλαει κανεναν. Χαλαει μονο αυτον που στη ζωη του δεν θελει το κατι παραπανω ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ. Γουστο σου και καπελο σου να πιστευεις οτι θελεις αλλα μην κανεις δυσφημιση κατι το οποιο ταϊζει τα 4 μου παιδια.και καταφερα να τα ταϊζω γιατι βοηθησα αλλους ανθρωπους πρωτα να ταϊσουν τα δικα τους παιδια. με εκτιμηση ακης

  • «Το να δωσεις τα λεφτα σου για να γινεις μελος και την επομενη ημερα με αυτα τα λεφτα να κανεις ταξιδι αν θελεις δεν νομιζω οτι χαλαει κανεναν» ναι… δεν νομίζω πως είναι ακριβώς έτσι.. και το ξέρεις..! Κάποιοι μπορεί να τα καταφέρνουν να εξαπατούν και να έχουν κέρδος, ναι! Αλλά κάποιοι άλλοι όχι και απλά πετάνε τα λεφτά και τις ελπίδες τους! Αλλά δεν πειράζει μωρέ.. η προσπάθεια μετράει! Σωστά?Το θέμα είναι πως αργά η γρήγορα η πυραμίδα καταρρέει αφήνοντας πίσω κάποια μικρά δείγματα «επιτυχίας» για να χουμε να λέμε! «ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ» το αν μένω άπραγη όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να το ξέρεις! Για καλή μου τύχη επέλεξα κι εγώ ένα επάγγελμα στο οποίο βοηθάς άλλους ανθρώπους.. αυτό της νοσηλεύτριας.. αν και ούτε ΒΜW έχω, ούτε βγάζω 2000 ευρώ το μήνα «πίνοντας καφέ». Αnyways… πάω να κάτσω στον καναπέ μου.. και μετά 8α βγώ για φραπέ με τους φίλους μου! Ciao!

 7. Eleos…einai san na diavazo debate metaksy «ergazomenon» tetoion «etairion» me ti koini logiki….pro plysis egkefalou! Kai epeidi tin exo idi patisei apo antistoixi katapliktiki etairia to mono pou tha po einai …oloi eseis pou ta exete kataferei kai pano apo ola makroxronia i os kyrio eisodima…MPRAVO sas!!!!!

 8. Ειναι απιστευτο σε αυτες τις εποχες να εξαπατας τον κοσμο.Η μεγαλυτερη αλητεια ειναι οτι το κανεις τωρα που εχει αναγκη.Ποιος θα κανει αυτα τα ταξιδια που δειχνετε ρε μοσχοι; Μολις καποιος πει κατι για εσας πεφτετε να τον φατε.Σε στυλακι μασονιας δουλευετε.

  ΥΓ:Και οταν προσεγγιζετε τα θυματα ας τους λετε τουλαχιστον τον λογο.Απατεωνες,παμε για εναν καφε να τα πουμε.

 9. Κατά τη γνώμη μου δεν φταίνε άμεσα οι εργαζόμενοι τέτοιων επιχειρήσεων για την απάτη που εξελίσσεται πίσω από τη πλάτη τους, αυτό είναι αποτέλεσμα έλλειψης ή και κακής παιδείας.

  Οι πωλητές – στρατολόγοι αυτών των εταιρειών που προσεγγίζουν άτομα της καθημερινότητας δε μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν το βάθος του προβλήματος του οποίου αποτελλόυν μέρος, για παράδειγμα …ο »Τάκης΄΄ ο Φούρναρης που έκλεισε το φούρνο του λόγω οικονομικής κρίσης και έπειτα ασχολήθηκε ως υπάλληλος σε μία από αυτές τις offshore γιατί όπως είδε αποδίδει ανάλογα, δε μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί ότι διώχνει χρήματα δικά του και των παιδιών του και του γείτονα και της γιαγιάς του και τα δικά μου στο εξωτερικό, διογκώνοντας έτσι το ήδη υπαρκτό πρόβλημα της υπερφορολόγησης και της φοροδιαφυγής, αντίθετα θα σκεφτεί βγάζω 2000 αφορολόγητα – μαύρα και έχω και τζάμπα αμάξι, μετά θα κάτσει μπροστά στη τηλεόραση θα δει ειδήσεις θα βρίσει τους Κλέφτες Πολιτικούς και θα πει »αν δε κυνηγάνε τα λαμόγια που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στη Σουηδία και δε τους βάλουν φυλακή δε θα γίνει τίποτα..» (και άλλα τέτοια ) και μετά θα δει το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ.
  Αγνοεί δηλαδή πως ξεπλένει χρήματα τα φυγαδεύει στο εξωτερικό και πως πρακτικά κλέβει το Κράτος ( και όταν λέω Κράτος εννοώ τους πολίτες) και τον ίδιο του τον εαυτό.

  Είναι λυπηρό.

  • εισαι για γελια και ασχετος κομπογιανιτης που νομιζεις οτι ξερεις.πως γινεται να ειναι μαυρα τα λεφτα στην amway εφοσον φορολογεισαι κανονικοτατα απο το πρωτο ευρω και επισης λαμβανεις νομιμη αποδειξη απο τις αγορες σου.ΑΣΧΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 10. Γιαυτό πάμε καλά σαν χώρα…Γιατί έχουμε ανθρώπους που τα ξέρουν όλα!!!
  Πρώτο λάθος:World of Ventures.Εάν πρόσεχες έστω και λίγο θα ήξερες ότι το brand λέγετε WorldVentures.Όταν καταγγέλουμε για απάτη τουλάχιστον οφείλουμε τα ονόματα να τα λέμε σωστά αυτών που «καταγγέλουμε».
  Δεύτερον:Απάτη.τι σημαίνει απάτη;
  Για να δούμε την έννοια της λέξης:»απάτη:ψέμα που χρησιμοποιεί κάποιος για να παραπλανήσει κάποιον άλλο με σκοπό να ζημειωθεί το εκάστοτε και να ωφεληθεί ο ίδιος.
  Εάν κάποιος ο οποίος έχει κάνει αυτό που λέει η πολιτική πληρωμών της εταιρίας και δεν έχει πληρωθεί οφείλει να το καταγγείλει.ΔΕΝ το έχει καταγγείλει γιατί απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.Άρα ούτε λέξη για απάτη απο θέμα πληρωμών.
  Οι χαζοί που πάνε Dreamtrips ρωτήστε τους εσείς οι έξυπνοι πως πέρασαν…Ξέρετε τι θα σας πουν;Χάλια…Το τζακούζι στο πεντάστερο στην Μύκονο δεν ήταν ξεστό,ήταν καυτό…
  Και το δωμάτιο…Δεν μου άρεσε και κοιμήθηκα στη σκηνή που μου έδωσαν…Όσο για τα λεφτά;Πλήρωσα και άλλα από την τσέπη μου!!!!
  Τώρα όσο για τα υπόλοιπα,δεν έχω να πω κάτι γιατί σαν άνθρωπος που έχει αλλάξει η ζωή του εδώ και τρεις μήνες,μπορώ να πω πως ζω ένα δράμα και ζω με δανεικά!!!!!
  ΑΠΑΤΗ!!!!!!!

  ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ

  :Όσοι μιλάτε έτσι για την εταιρία δικαίωμά σας είναι να έχετε άποψη,όπως όλοι έχουμε μία μύτη έτσι έχουμε και μία άποψη.Συμφωνούμε οτι δεν συμφωνούμε.
  ΤΟ θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ. Φροντίστε να μάθετε λοιπόν.Εξάλλου όσοι κράζουν θα είναι μέσα σε δυο με τρία χρονάκια απλά και μόνο για βάζουν φωτογραφίες στο facebook και να δείχνουν πόσο τέλεια πέρασαν στους «φίλους»τους.Η αλήθεια κρύβεται στον επαγγελματισμό και το πάθος του καθενός.Είστε σε ένα σύστημα που μετά από 40 χρόνια «αέρα» ξεφούσκωσε και όσοι μέχρι στιγμής τα έκαναν όλα καλά,(σπούδασαν και πήραν πτυχίο)να δουλεύουν τώρα βοηθοί σερβιτόροι σε beach bar.
  ΟΚ ,κανένα πρόβλημα!!!!Κάντε αυτό που κάνετε εσεις το επιλέξατε ,αλλά να μην ρίχνετε λάσπη σε κάποιον που κάνει κάτι το διαφορετικο. Εάν έχετε να καταγγείλετε κάτι να πάτε στην εισαγγελία με στοιχεία και όχι ΜΕ ΠΟΣΤΑΚΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Η ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.Γιατί στο νομικό τμήμα της εταιρίας αυτά δεν έχουν φτάσει ακόμα και πιστέψτε με όταν φτάσουν κάποια στιγμή ,
  ΔΕΝ θέλετε να ασχοληθούν εξονυχιστικά με αυτά και με τα άτομα που τα γράφουν.
  Ανεξαρτήτως σε όλους πάντως,εύχομαι υγεία και καθαρό μυαλό.
  Καλό σας απόγευμα.

  • Και μονο το γεγονος οτι σε ολες αυτες τις δηθεν εταιριες, γινονται ειδικα σεμιναρια ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ , τα λεει ολα. Δεν το λεω ετσι απλα. Υπηρξα μελος και τα παρατησα ολα οταν εγινε το πρωτο σεμιναριο για να μας δειξουν, σε κλιμακα 3 «συνεργατων», πως να παραπλανησουμε τον υποψηφιο μπουφο…

   , Επισης, καλοπροαιρετα ρωταω, καταφερες ποτε να κανεις κρατηση στο 5στερο ξενοδοχειο της Μυκονου? Εγω παντως δεν καταφερα ποτέ και ας προσπαθουσα 6 μηνες πριν.. Ο λογος ειναι εμφανης πιστευω και δεν χρειαζεται καμια εξηγηση..

   Και ενα τελευταιο.. Αποδειξη πηρε ποτε κανεις???

 11. ακομα δεν εχετε καταλαβει οτι ο κοσμος που ξερατε δεν υπαρχει πια? αρπαξτε τις ευκαιριες που σας παρουσιαζονται γιατι οι κυβερνοντες ανεξαρτητου χρωματοσ θελουνε ανθρωπακια να δουλευουνε παρα πολυ για ψιχουλα και να παιρνουν και απο αυτα τα μισα.σπουδασα με κοπο και στερησεις οικονομικες απο τους γονεις μου διοριστηκα πριν απο εντεκα χρονια σε νοσοκομειο και εδω και 2 χρονια βλεπω να δουλευω τσαμπα. απατη η οχι εγω ξερω οτι μου εχει αλλαξει την ψυχολογια μου, βγαζω τα λεφτα που μου κλεβει το κρατος-τροικα-δεη και δεν θα τους δωσω αλλα.δυο επιλογες ειχα η να σηκωθω απο το κλουβι της βολης μου και να κανω κατι μονη μου για τη ζωη και την οικογενεια μου, η να συνεχιζω να κλεγομαι για τη ζωη μου πως εχει καταντησει απο τους πολιτικους και στο τελοσ να γινω μεταναστης αφου εδω δεν θα κατσω με τιποτα να πεινασω και να περιμενω τα ψιχουλα που μου ριχνουν. το δικτυακο marketing για οσους εχουν οραμα και φιλιδοξιες για τη ζωη τους τοτε ειναι η καλυτερη λυση.προσοχη δεν ειπα η ευκολη λυση αλλα η καλυτερη.΄οποιος δεν φοβαται τη σκληρη δουλεια τοτε ειναι παιχνιδακι γιαυτον.μην σπαταλατε την ενεργεια σας σε ασκοπες δηλωσεις για κατι που δεν γνωριζεται και ειναι ο κοποσ και ο ιδρωτας πολλων οικογενειων.

 12. Oi paparologoi p prospathoun na prostatepsoun autes tis «etaireies» (enas theos na tis kanei) ti einai? Meloi? Giauto k oli auti i paparologia? Psaxe na deis ti einai piramida k kata poso einai nomines. Pante vreite douleies re xaivania

 13. πηγα και εριξα πολυ γελιο απο ολο το κλιμα αμα εισαι και λιγο τραχανας για να μην πω τιποτα αλλο την πατας εχουν και κανα δυο επωνυμους αρχιδ… μαντολες και καλα ειναι και αυτος εδω μπραβο στους εμπνευστες και ξανα μπραβο και στο τελος με τον καφε παει στην υγεια του κοροιδου αντε και καλα ταξιδια

 14. εχει απολυτο δικιο αυτο το αρθρο οι εταιριες αυτες πινουν στην υγεια του κοροιδου ευτιχως που υπαρχεται και εσεις και μας ανοιγεται τα ματια παιδια ευτιχως ειμαι καχυποπτος και 2 φορες καταφερα να την κανω χωρις να με μπλεξουν και να μουν φανε ουτε 1 ευρω. ντροπη εκμεταλευωνται την αναγκη του κοσμου για εργασια και χρηματα και σου ταζουν ονειρα απατειλα .. δυστιχως ομως μια φιλη μου εχει μπλεξει με αυτους για αυτο σκευτωμαι να κανω καταγελια ανωνυμη φυσικα!

 15. Θα απευνθυνθώ στον κ.Λίγκα,γιατί τυγχάνει να γνωρίζω καλά τα μαγαζάκια που έχει στημένα και »ανακαλύπτει» συνεχώς καινούρια ταλέντα,που »χαραμίζονται» και εκείνος ως γκουρού τα αναδεικνύει και τα βγάζει να πουλάνε βιβλία και κάρτες υγείας..Καλά κάνετε και υπερασπίζεστε το επάγγελμα σας,καλά κάνετε και πουλάτε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες αφού υπάρχουν αφελείς να τα αγοράζουν,ορθώς πράττετε και έχετε έναν Κωνσταντίνο Γιαρέν… και έναν Γαβριήλ για συνεργάτες αλλά χαλαρώστε δεν ασκείτε και κανένα λειτούργημα..Εύχομαι το νερό από το τζακούζι να σας ζεστάνει και την καρδιά και τέλος εύχομαι και τα παιδιά σας να κάνουν για όλη τους την ζωή αυτό το τόσο επικερδές και καθαρό επάγγελμα!
  Ασχολίαστες τέτοιου τύπου εργασίες..όσοι μπλέκουν θέλουν και τα παθαίνουν..οι απατεώνες πάντα θα υπάρχουν τα θύματα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν..!

  • Μαρία αντικειμενικά όλες αυτές οι πυραμίδες είναι αποτυχημένες εταιρίες, γιατί σχεδόν 9 στα 10 μέλη τους βγαίνουν χαμένοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο εκεί όπου δύσκολα μπορεί κανείς να στρατολογήσει νέα μέλη.
   Ξέρεις ότι αν βγεις κερδισμένος, θα το κάνεις σε βάρος συναδέλφων σου.

 16. Μόλις χτες με πλησίασαν από τη WorldVentures για το γνωστό παραμύθι… όλα τα λεφτά στο πάουερ πόιντ ήταν ο μπαρμπα Μήτσος που είναι 77 ετών και κάνει διακοπές με το ένα πόδι στον τάφο στα νησιά Φίτζι παίζοντας με τα δελφίνια… Τρελή απάτη, μακριά τους! Όσο δε για τις BMW, τις έχουν αγοράσει μεταχειρισμένες πληρώνοντας κοντά στα 6 χιλιαρικα, ίσως και παραπάνω. Μάγκες είστε κορόιδα! Σήμερα ο κόσμος πουλάει τέτοια αμάξια όσο όσο για να τα ξεφορτωθεί! Για να μη μιλήσω για τον Φρόιντ και τη θεωρία του για μεγάλα αμάξια και μικρά τσουτσούνια…

  • Επιτέλους πρέπει να μάθουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να σεβόμαστε τη δουλεια που κάνει ο καθένας από εμάς είτε μας αρέσει είτε όχι ίσως με τον τροπο αυτό να παει μπροστά η κοινωνία στην οποία ζούμε και θελουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας!!!!!

 17. παιδια δεν ειπε κανεις οτι βγαινουν ευκολα τα χρηματα.αλλα δεν ειναι απατη.εχω φιλο στην amway που εχει βαλει στοχο δουλευει εκει 10 χρονια και βγαζει 5000 ευρω το μηνα.αυτα μπορεις να τα βγαλεις και με λιγοτερα χρονια εκει.αυτο εξαρταται απο εσενα.αν εισαι αποφασισμενος και δεν πας για να χασκογελας και να κανεις του κεφαλιου σου θα βγαλεις.μην κρινετε αμεσως πρωτα δοκιμαστε και μετα.

 18. 1) Εφόσον είναι όλα τέλεια με το dreamtrips γιατί δε μου επιτρέπει να κάνω εγγραφή παρά μόνο μέσω id του sponsor που μου συστησε το site? εχετε ξαναδει site που δε σε αφήνει να δεις ούτε τιμές ούτε συνδρομές χωρίς κάποιον μεσάζοντα?
  2) Εφόσον είναι όλα τέλεια με το dreamtrips γιατί στη Νορβηγία βγήκε εντολή από το κράτος να κλείσει το site και τις υπηρεσίες του γιατί θεωρήθηκε πιθανή πυραμίδα? (ένα απλό search στο google θα σας πείσει).
  Εμένα πάντως στην παρουσίαση που μου έκανε ο γνωστός μεσάζοντας «ξέχασε» να μου αναφέρει μηνιαία συνδρομή και αρκέστηκε στην ετήσια που θα αποσβέσω άμεσα με το πρώτο ταξίδι…..

 19. anti na grafetai anonuma thn kate malakia sas pou doyleyeutai gia 300 h 400 eyro eseis ta kserete ola .ayto moy esose thn zoi pernao teleia kai bgazo xrhmata oloi oi kseroles edo mazeytikane an den kserete mhn milate kai pante sthn anergisas h sta 400 e sas

  • Δηλαδή εσύ νομίζεις πως εργάζεσαι? Μπορείς να μας περιγράψεις την εργασία σου ? Τα κέρδη σου είναι νόμιμα? Φορολογούνται? Έχεις κάποια μορφή εταιρίας ή βεβαίωση αποδοχών? Μπορείς να μας δείξεις την απόδειξη απο τα χρήματα που έδωσες για να γίνεις συνεργάτης? ( … άλλο και αυτό. να πληρώνεις για να εργαστείς ) Καταλαβαίνεις πως το μόνο που κάνεις είναι να εξαπατάς άλλους αφελείς σαν και εσένα να δώσουν αέρα λεφτά ? ε?

   Απάντησέ μου στα παραπάνω

 20. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…
  ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ «ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ» ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΘΥΣΑΥΡΙΖΟΥΝ…

  1.ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΣΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙΣ?

  ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ? ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΕΙΑ…

  ΥΓ. (Σήμερα μου έγινε σχετική πρόταση (παρουσίαση) για την WorldVentures από την κόρη του φίλου μου, έχει 10 χρόνια γραφείο ασφαλειών, από λίγο που την ξέρω είναι πανέξυπνη, λέει ότι την «έχει ψαξει», και οτι αυτή η εταιρεία δεν εχει καμιά σχέση με καποιες άλλες που κοροϊδεύουν και τρώνε τα λεφτά του κοσμάκι, επίσης μου είπε οτι αυτήν την εταιρεία την έχουν ιδρύσει οι νεαροί δισεκατομυριούχοι ιδιοκτήτες του Facebok έδειξε σχετικές φωτογραφίεσ τους μου είπε και τα ονοματά τους , (σορυ ούτε τις φάτσες τους αλλα ουτε και τα ονοματά τους θυμάμαι), μάλιστα σε φωτογραφία μου έδειξε τον υπουργό τουρισμού της Κύπρου σε σχετική εκδήλωση να βραβεύει τον έναν απο τους ιδιοκτήτες της εν λόγω εταιρείας για την συμβολή της εταιρείας του στην κατα 8% αυξηση της τουριστικής κίνησης του νησιού), μου έδειξε τον πρωσοπικό της λογαριασμό και είδα μια αξιοπρεπεί οικονομική κίνηση της τάξης των χιλιων ευρώ το μήνα , ( είναι μέλος τους τελευταίους 3 μήνες) , επίσης μου έδειξε και την κάρτέλα που ενημερώνεται αυτόματα και δείχνει την προοδευτική αυξηση και κίνηση των κάτω από αυτήν μελών .καθώς και την πιστωτική MASTERCARD…
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, παρακαλώ αςμε συμβουλέψει σχετικά κάποιος εάν ξέρει)…

  • Καλημέρα Πάνο!Είμαι και εγώ μέλος της Worldventures , με όχι μεγάλη επιτυχία προς το παρόν αλλά αυτό δε με πτωεί καθόλου μιας και ξέρω τι έχω στα χέρια μου.Μου κάνει εντύπωση πάντως που ρωτάς για αυτό στο internet ( πχ εγώ για σένα είμαι μια άσχετη ) και δεν εμπιστεύεσαι την κόρη του φίλου σου , που λες ότι είναι και μια έξυπνη κοπέλα . Η δουλειά αυτή έχει να κάνει πολύ με τον παράγοντα εμπιστοσύνη που σε εσένα λείπει από ότι παρατηρώ. Για μένα μην το ξεκινάς καθόλου αν είναι να ξεκινήσεις έτσι .Άλλωστε δεν είναι όλα για όλους.Καλημέρα και πάλι!

 21. Επίσης το ότι κάποιοι σχολιάζουν κακόβουλα – μιας και τους δίνει πάτημα η ελευθερία λόγου του internet – με ψευδώνυμο, ενώ κάποιοι άλλοι εκφράζονται με ονοματεπώνυμο για εμένα λέει πολλά . Μιας και εδώ δεν εκφέρουμε απλά την άποψή μας για κάτι αόριστο , τουναντίον μιλάμε για κάτι πολύ συγκεκριμένο .

 22. Λοιπόν ακούστε… Ονομάζομαι Χαραλαμπάκη Νεκταρία είμαι από την Κρήτη και πριν πολλά χρόνια ασχολήθηκα με την Αmway… H επιχείρηση που έχτισα τότε μου έδωσε κάποια ικανοποιητικά χρήματα και με γέμισε με πολύ όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες… Αν και παράτησα το επιχειρηματικό κομμάτι, (λόγω προσωπικών προβλημάτων) δεν μετάνιωσα ποτέ που το ξεκίνησα.. Τίποτα εκεί μέσα δεν ήταν παράνομο.. Τα χρήματα τα δηλώνεις, κάνεις κανονικά έναρξη στην εφορία, και πληρώνεις Τέβε.. Μετά από λίγα χρόνια, επένδυσα ένα τεράστιο ποσό και άνοιξα ένα εμπορικό κατάστημα. Το μαγαζί μου πήγαινε πολύ καλά, μέχρι που έπιασε η κρίση… Μετά μπήκα μέσα πολλές χιλιάδες ευρώ, τα οποία τα χρωστώ τώρα στις τράπεζες…Κανείς δε λέει ότι το δικτυακό μάρκετινγκ βγάζει εύκολο χρήμα. Κι όποιος το λέει, το λέει ψέματα… Απλά στο δικτυακό μαρκετινγκ, έχεις τη ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ να βγάλεις ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, τα χρήματα που θα σου έδινε μία παραδοσιακή επιχείρηση με το πλεονέκτημα να ξεκινήσεις με ένα ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ… Εχω μία πρώτη ξαδέρφη που ασχολείτε πολύ σοβαρά με τη worldventures εδώ κι ένα χρόνο. Μέσα σε αυτό το χρόνο ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ είχε κέρδος 20.000 ευρώ. Την μισθοδοσία της, την είδα με τα μάτια μου… Επίσης ξέρω πολύ καλά δύο συντοπίτες μου, που έχουν βγάλει καλά χρήματα από την EL ER και από την FOREVER. Ξέρω επίσης και πάρα πολλούς ανθρώπους που ασχολήθηκαν για λίγο διάστημα με κάποια δικτυακή εταιρία κι επειδή νόμιζαν ότι θα έβγαζαν πολύ γρήγορα και εύκολα χρήματα τα παράτησαν. Επίσης άλλοι τα παράτησαν γιατί δεν είχαν το ταλέντο του πωλητή. Και τί έχασαν;; Λίγο εγωισμό και στην χειρότερη των περιπτώσεων μέχρι 500 ευρώ. Το δοκίμασαν όμως με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Εγώ που ρισκάρισα ένα τεράστιο ποσό σε μία παραδοσιακή επιχείρηση και τόσοι άλλοι άνθρωποι και χάσαμε, αυτό τι σημαίνει;; Ότι οι εταιρίες που συνεργαζόμασταν ήταν ΑΠΑΤΗ;; Πραγματικά το δικτυακό μάρκετινκ δεν είναι για όλους.. Όπως όλες οι δουλειές δεν ταιριάζουν σε όλους.. Αλλά δεν κατάλαβα ποτέ τον πόλεμο που γίνεται σε όλες τις δικτυακές εταιρίες όλα αυτά τα χρόνια… Εταιρίες που λειτουργούν νόμιμα σε τόσες χώρες του κόσμου. Και γιατί οι άνθρωποι που έχουν λόγο και κατηγορούν δεν το κάνουν με το ονοματεπώνυμο τους;; Αυτά είχα να πω, με αγάπη προς όλους σας… Φιλιά από την Κρήτη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s