Ποιο θα είναι το πρώτο κράτος που θα διαλύσει την Ευρωζώνη;


Όταν τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Γερμανία του Γ΄ Ραϊχ καταλάμβανε τα ευρωπαϊκά κράτη το ένα μετά το άλλο, κανένα άλλο κράτος δεν αντιδρούσε, θεωρώντας ότι δεν το αφορούν οι διαφορές της Γερμανίας με τους γείτονές του.

Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ενώ η Γερμανία του Δ΄ Ράίχ χρεοκοπεί και θέτει υπό την κυριαρχία της τα ευρωπαϊκά κράτη το ένα μετά το άλλο (Ελλάδα, Κύπρο κ.λ.π.), εντούτοις τα υπόλοιπα κράτη δεν αντιδρούν, θεωρώντας ότι αυτά είναι οικονομικά ασφαλή και δεν τα αφορά το θέμα. Πολύ γρήγορα όμως θα αντιληφθούν που ακριβώς έχουν μπλέξει, αλλά θα είναι αργά. Θα έχουν καταντήσει σαν την Ελλάδα ή την Κύπρο. Ήδη άρχισε να ανησυχεί το Λουξεμβούργο. Σε λίγο δεν αποκλείεται να αρχίσει να ανησυχεί και η υπουργός οικονομίας της Φινλανδίας κ. Jutta Urpilainen  (φωτο) που μας κατακεραυνώνει συνεχώς και δηλώνει ότι δεν απασχολεί την Φινλανδία η έξοδός της από το ευρώ.

Το ερώτημα πλέον δεν είναι το μέλλον της Ευρωζώνης. Αυτό έχει ήδη απαντηθεί. Η διάλυσή της είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη. Το ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί, είναι ποιο κράτος θα είναι εκείνο που θα πάρει πάνω του το κόστος να πατήσει πρώτο τον διακόπτη. Εδώ παίζεται τώρα όλο το παιχνίδι. Πάνω σ’ αυτή την ανημποριά και τον διεθνή δισταγμό κάνει παιχνίδι η Γερμανία.

Η ελληνική και κυπριακή πολιτική ηγεσία πάντως, αποδείχτηκαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων και ανάξιες της γενναιότητας των λαών τους. Ας έκαναν τουλάχιστον ένα δημοψήφισμα.

 

sociologyalert

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s